ACS Poli nu e Robu!

Așadar, revenirea fotbalului timișorean în primul eșalon se va produce într-un meci cu eterna rivală Dinamo. Coincidență cu valoare de simbol, ultimul meci al lui Poli în prima ligă, în urmă cu doi ani, a fost tot cu Dinamo, timișorenii impunându-se atunci cu 4 – 1. Despre o anumită filiație dintre echipa de acum doi ani și cea din prezent e mai greu de comentat.

Indiscutabil, principalul merit pentru revenirea în prima ligă îi revine primarului Nicolae Robu. De altfel, cred că e singura promisiune serioasă din perioada campaniei electorale pe care a reușit s-o ducă până la capăt. Mutarea „acvariului” este discutabilă, având în vedere marile costuri cu care s-a produs. Și asta în condițiile în care, în campanie, Robu flutura niște documente afirmând că întreaga construcție e ilegală și va fi rasă de pe fața pământului în doi timpi și trei mișcări. Până la urmă, proprietarul „acvariului”, în loc să fie sancționat, a fost răsplătit peste măsură.

Revenind la Poli, trebuie spus că, în timpul extrem de scurt pe care l-a avut la dispoziție, Robu a reușit, în vara anului trecut, să înscrie echipa în campionat pe varianta AC Recaș, probabil singura salvatoare. Că demersul a stârnit reacții adverse din partea galeriei e o altă poveste. Și iar trebuie admis că, pe de o parte, la liderii galeriei au existat orgolii imense. Depășindu-și aria de competență, ei doreau să traseze întreaga strategie a lui Poli. Pe de altă parte – de ce să nu recunoaștem? – în jurul ASU Poli au apărut și interese politice anti-Robu.

Însă de la faptul că a fost principalul susținător al acestui proiect, până a-l confisca în nume personal, e o cale extrem de lungă. Senzația multora este că Nicolae Robu și-a asumat rolul de patron al lui Poli. Ba chiar mai mult decât atât. Când e vorba de Poli, el face și desface. Dă interviuri în numele echipei, anunță pe pagina de Facebook care sunt prețurile biletelor, impune la club conducători, antrenori, jucători, femei de serviciu și inevitabilii țuțări. Ba, chiar a încercat să cumpere și o galerie pentru echipă. Lucruri care nu cred că apar în fișa domniei sale de primar.

Că te implici la Poli, că ești mare suporter al echipei, că ajuți din poziția de primar echipa e OK. A te comporta în relația cu echipa mai ceva decât Gigi Becali la Steaua e altceva. Măcar Becali se implică pe banii lui, nu pe bani publici. Această confiscare a echipei de către Robu poate să aibă și consecințe nefaste pentru Poli. Chiar foarte nefaste.

În primul rând, poate îndepărta de stadion oameni cărora nu le convine personalizarea exacerbată a clubului. Unora chiar li se face greață de acest lucru. Mai grav însă, acest comportament al primarului ar putea conduce la blocarea finanțării echipei din partea consiliului local și a consiliului județean. PSD-iștii nu văd cu ochi foarte buni imaginea pe care Robu și-a face cu echipa.

Orice deznodământ ar avea proiectul ACS Poli, PSD-iștii nu vor ieși bine din el. În cazul în care Poli va performa, toate meritele și le va asuma Robu. În cazul în care va da chix, PSD va trebui să-și asume eșecul alături de primar. Fiindcă a fost de acord cu bugetarea clubului, fapt care va atrage multe acuze în cazul unui fiasco. În consecință, dacă ține într-adevăr la Poli, Robu ar trebui să facă niște pași înapoi. Să lase echipa orașului și județului. Fiindcă, la urma urmei, și banii vin din buzunarele timișorenilor și timișenilor, nu dintr-ale lui Robu. Și nici măcar din trezoreria PNL.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

trilu a spus: (iulie 10th, 2013 at 11:59 )

foarte bine spus, domnule ino. echipa ar trebui sa fie a timisorenilor, nu a unei persoane, fie ea si primarul orasului.

carmen a spus: (iulie 10th, 2013 at 12:22 )

„Da” era mult mai fain pe vremea lu’ d-nu’ Iancu cind imi faceam filme in cap cu deplasarile sefilor galeriei prin Olanda, etc. Ce dezamgire cind am ajuns insa la stadion si am vazut ca D-na Ema lipsea! Va fi cu adevarat echipa timisorenilor cind bastinasii se vor duce din nou la meciuri cu mic cu mare!

Noni a spus: (iulie 10th, 2013 at 13:19 )

Asa e ACS Poli nu e Robu, dar trebuie sa recunoastem ca e doar un proiect reusit al lui Robu pentru Timisoara si pentru timisoreni. Initial a fost echipa tuturor timisorenilor si acum cred ca este echipa timisorenilor care nu fac parte din drukeria!

haita portocalie a spus: (iulie 10th, 2013 at 13:28 )

90% media timisoreana foarte aservita politic, de 100 de ori mai mult decat era presa ,de pe vremea lui ceasca aservita politic, a facut din POLI echipa lui Robu, mai ales anul trecut pe vremea asta, cand mari specialisti in fotbal,90% din „presari” nu-i dadeau nici o sansa de existenta, dar mai de promovare. Poate ca si Robu s-a complacut, dar de ce nu poate ca a si avut curajul sa-si asume riscul! Dle. ziarist, daca acum il blamati in acest hal pe Robu, ca totul a iesit f. bine, ce ati fi facut cu el daca iesea prost? Noi ar trebui sa ne simtim jigniti ca ne considerati prea prosti si intr-un fel aveti dreptate, ca pierdem timpul citind pe un site total aservit politic!

haita portocalie@ brancovan a spus: (iulie 10th, 2013 at 13:31 )

de ce minti fara jena domnule? tu nu ai fost la meciurile ASU, caci daca ai fi mers, ai fi vazut ca dl. Robu a fost! A, ca nu la toate, sau nu la multe, asta-i altceva! Inteleg ca esti disperat, caci ai pierdut o sursa buna de ciuguleala= fotbalul, dar daca crezi ca mintind realizezi ceva, vei vedea ca te afunzi mai tare!

jimmy a spus: (iulie 10th, 2013 at 13:54 )

Care bastinasi, Carmen? Aia care au umplut tribunele in urma cu 10-15-20 de ani si care acum traiesc in München, Toronto, Melbourne?

Ricky Scheel a spus: (iulie 10th, 2013 at 14:23 )

MULTUMIM DOMNULE PRIMAR CA DATORITA DUMNEAVOASTRA AVEM ECHIPA IN LIGA 1

@Ricky Scheel a spus: (iulie 10th, 2013 at 14:56 )

ar trebui sa le multumesti si timisorenilor, cei care inteleg astfel de demersuri. e de bun augur ca avem fotbal in timisoara, dar robu trebuie sa-si ia labutele de pe echipa, pentru ca poli timisoara e a noastra, a timisorenilor si banatenilor, nu a lui. sa scoata un leu din buzunarul lui pentru echipa sau sa aduca macar un sponsor semnificativ, atunci mai putem vorbi.

Iustin Umflatu a spus: (iulie 10th, 2013 at 15:01 )

Poli nu e Robu, dar Recasul DA.

Una mare cu de toate va rog si putin mai multa maioneza.

brusc a spus: (iulie 10th, 2013 at 18:17 )

E adevarat , daca primarul isi mai ia merite pentru echipa , provoaca opozitia politica si se creeaza o atmosfera distructiva pentru fotbal

Noni a spus: (iulie 11th, 2013 at 10:24 )

Robu chiar are mari merite pentru proiectul asta fratilor…cate nu si-a incasat pentru proiectul asta, din presa de la drukeria? De ce nu recunoasteti lucrul asta? Primaria reprezentata prin Robu baga milione de lei in echipa asta…

SANKY a spus: (iulie 11th, 2013 at 11:29 )

Robulan baga milioane, dar nu din banii lui sau ai pnl, ci din banii nostrii. In Banat mai sunt si alte sporturi si echipe care fac performanta mai mare ca ACS, deci corect ar fi ca banii nostrii sa fie redistribuiti la toate cluburile de top din Banat, iar ACS sa se autofinanteze, ca doar sunt firme destule care lucra pentru robulan, si stadionul e mare si poate primi peste 30000 de abonati la meci.

Liberal pana la moarte a spus: (iulie 11th, 2013 at 11:59 )

Noni are dreptate, degeaba incearca Ino Ardelean sa faca jocul PSD, echipa aceasta exista doar datorita domnului Robu, care a investit mult suflet. Sunt convins ca daca el nu o sa mai fie primar, restul partidelor vor ingropa echipa.

SAM a spus: (iulie 11th, 2013 at 12:03 )

absolut remarcabil articolul……echipa ii apartine lui robu,dar are in conducere o gramada de psdisti.

@Liberal pana la moarte @Noni a spus: (iulie 11th, 2013 at 13:47 )

asa e, robu a investit mult suflet, exact cum faceti voi liberali in orice.tocati banii altora, in cazul de fata ai timisorenilor, si spuneti ca investiti mult suflet. pai si sa nu ne bagam noi, aia neinregimentati politic niciunde, ceva in sufletele voastre?

INO THE PERFECT SPIRIT OF LIFE a spus: (iulie 12th, 2013 at 04:02 )

ACS POLI TIMISOARA NU ESTE ROBU DAR ESTE PROIECTUL LUI ROBU. CARE A PROMIS SI SA TINUT DE PROMISIUNE TIMISOARA ARE DIN NOU ECHIPA IN PRIMA LIGA DATORITA DL.PRIMAR ROBU!UITATI-VA LA JUDETELE DIN JURUL NOSTRU UNDE PRIMARI AU FACUT CE UNI CRETINI CA SI VOI PRETIND SA O LASE MAI MOALE BLA !BLA!SINT LA PAMINT CU SPORTUL ,DAR NOI TIMISOARA !BANATUL !AVEM ECHIPE DE: FOTBAL,HANDBAL,RUGBY,BASCHET ETC…SI ROBU,BOJIN AU CONTRIBUIT LA ASTA CU UN OARECARE FOND CINSIT NU SI-AU PUS PALMA IN FUND SI CHELTUIT BANI AIUREA FARA CA SI TIMISOARA SA AIBE FOLOASE.HAI SA FIM CINSITI SI SA O RECUNOASTEM,VEDEM UN FOTBAL DE CLASA ,UN BASCHET,RUGBY,SE VORBESTE SI DESPRE ORASUL TIMISOARA FRUMOS CONTAM AVEM RECLAMA SI ASTA FACE MULT,SI DL ROBU A CONTRIBUIT LA ASTA DESIGUR IN PRIMUL RIND SI DUPA ACEEA SI TOTI CEILALTI DECI HAI SA FIM CINSTITI NE PLACE ECHIPA IN PRIMA LIGA UN PAS INAINTE SINTEM SI NOI TIMISOARA ACOLO AVEM POTENTIAL DE SCHIMBARE SI ASTA CONTEAZA ENORM PENTRU IMAGINEA ORASULUI TIMISOARA IN FATA TARI AS PUTEA SPUNE CHIAR FAPTUL CA EXISTAM IN FOTBAL DA TIMISOAREI VIATA TRAIESTE DECI FIE CA UNORA LE PLACE SAU NU ROBU ESTE DE APRECIAT SI BOJIN SI TOTI CARE PENTRU TIMISOARA FAC CITE CEVA EU INO DOAR VREAU SA STIU CA ACS POLI TIMISOARA CISTIGA CU DINAMO SI MERGE SPRE VICTORIE IN LIGA 1,RESTUL ESTE TAM !TAM!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!!!

NIMIC = ZERO ! a spus: (iulie 12th, 2013 at 10:42 )

@liberal pana la moarte celelalte partide ar face ceeace au facut si pana acum:AR INGROPA TOT-TOT-TOT in TIMISOARA – Kandia,Solventul,Ilsa,UMT,Electromotor,Electrotimis,Autoturisme,Ambalajul Metalic,Fca de Lapte,Fructus,6 MARTIE, 1 IUNIE, fca Ciorapi,fca Manusi,fca de Piele,Arta-Textila,Extraceram,Dermatina sa mai continui cu realizarile portocaliilor si taranistilor? Sau sunt deja prea multe?

Liberal pana la moarte a spus: (iulie 12th, 2013 at 11:15 )

Si Pesedeul a mai fost la putere si ei sunt distrugatori, iar domnul Robu trebuie sa repare tot acuma si psdeul tradeaza. Rusine miseilor, o sa va rupeti gatu incercand sal demolati pe domnul ROBU.

@ NIMIC= zero. a spus: (iulie 12th, 2013 at 13:31 )

Oricum si orice ar face dl.Robu nu ii poate egala! Nu mai are cum sa distruga atata, dar el e criticat de ei, ca FACE CEVA! Si daca a pus vreo 10 palmieri isi bat joc de el, ca ei au distrus mii de copaci si jumate de padurea verde!

@ haita portocalie a spus: (iulie 12th, 2013 at 13:35 )

de ce nu sariti sa spuneti ce parc era la Dermatina in curte(si nu era cu palmieri), dar la Ilsa si unde sunt? Le-au „rezolvat” partidele din actuala opozitie, ca si 3/4 din Timisoaea! ROBULE, esti peste mic, PESTISOR FATA DE ASTIA, tu nu ai distrus DECAT MARETUL AQWARIU- MANDRIA LOR,FALA LOR, CEA MAI MAREATA REALIZARE A LOR !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Poli își joacă ultima șansă pentru a prinde locul 4. Adversar greu, trupa lui Alex Pelici

Deşi echipa alb-violetă a pierdut jocul precedent, Politehnica mai păstrează şanse matematice pentru a se clasa pe locurile 3-4, gând cu care o va înfrunta luni seară pe CS Mioveni. Dar are o singură posibilitate ca speranța să rămână vie, victoria. “Avem doar varianta victoriei. Întâlnim singura echipă care ne-a surclasat în acest play-off, o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli își joacă ultima șansă pentru a prinde locul 4. Adversar greu, trupa lui Alex Pelici
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Universitatea Politehnica Timișoara lansează un nou proiect de cercetare

Luni, 17 mai, va avea loc reuniunea online de lansare a proiectului de cercetare internațional AUF CE/MB/045/2021 „Cinétique des cations moléculaires induite par les electrons dans le plasma de bord d’ITER (CiCaM – ITER)” („Cinetica cationilor molecular indusă de electroni în ITER (CiCaM – ITER)””), care se desfășoară în cadrul Apelului Agenției Universitare a Francofoniei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea Politehnica Timișoara lansează un nou proiect de cercetare
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Timișoara în Era Elecro-Mobilității și teatru de păpuși, la Iulius Town în acest weekend

Iulius Town vine cu o ofertă de weekend interesantă pentru timișoreni, la principalul centru comercial din oraș va avea loc expoziția Timișoara în Era Electro-Mobilității. Reprezentanți importanți din piața mașinilor electrice și hibride sunt pregătiți să îți răspundă la orice curiozitate pe care o ai. În același timp, în Iulius Gardens revin sesiunile de teatru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara în Era Elecro-Mobilității și teatru de păpuși, la Iulius Town în acest weekend

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Deşi echipa alb-violetă a pierdut jocul precedent, Politehnica mai păstrează şanse matematice pentru a se clasa pe locurile 3-4, gând cu care o va înfrunta luni seară pe CS Mioveni. Dar are o singură posibilitate ca speranța să rămână vie, victoria. “Avem doar varianta victoriei. Întâlnim singura echipă care ne-a surclasat în acest play-off, o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli își joacă ultima șansă pentru a prinde locul 4. Adversar greu, trupa lui Alex Pelici
Renunțarea la mască în aer liber este privită drept lumina de la capătul tunelului și de medicii aflați în prima linie. Șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, Virgil Musta, spune că trebuie, totuși, să fim în continuare prudenți și să ne vaccinăm. „E binevenită această regulă de relaxare, atâta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Luminița de la capătul tunelului: sunt primele zile în care au fost locuri libere pe secția ATI de la Babeș
Băieții de la Pobeda sunt în aceste momente în drum spre județul Alba, unde mâine va juca în turul barajului de promovare/menținere în Liga 3 cu Industria Galda de Jos. Partida se va disputa în localitatea Galtiu de la ora 18. Echipa „bulgarilor” este campioana județului Timiș, după minicampionatul de 9 etape organizat pe repede-înainte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pobeda Dudeștii Vechi, față în față cu cea mai importantă dublă din istoria clubului
În judeţul Timiş există patru focare active de Covid-19, care se află în supraveghere epidemiologică, anunţă Direcţia de Sănătate Publică.   Față de ziua de ieri, nu au apărut focare noi de covid.   Focare active sunt la: CENTRUL DE CARANTINARE de la Liceul „Dimitrie Leonida” TIMIȘOARA – 27 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu au apărut focare noi de coronavirus în Timiș
De la ultima raportare, la nivel naţional au fost infectate cu Sars-Cov-2 alte 729 persoane, fiind efectuate 21.056 de teste RT-PCR şi 11.653 de teste rapide. În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 784 pacienţi. Până astăzi, 15 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.071.334 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ coronavirus, cifre tot mai optimiste. 729 de noi cazuri, 72 de decese, 784 pacienţi la ATI
Sunt 50 de fluxuri de vaccinare în Timișoara, disponibile cetățenilor și e imposibil ca unul dintre acestea să nu fi în calea lor, spune Dominic Fritz. Nu treceți pe lângă acestea și vaccinați-vă, continuă edilul șef. Timişoara are cei mai mulți vaccinați din țară, după București, spune Fritz. Dar procedura de vaccinare trebuie să continue....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişoara, locul II în ţară la persoane vaccinate. Dominic Fritz le cere timișorenilor să continue să se vaccineze
Top