Stirile din ziua: 23 iulie 2013

Adio, parcari: Robu nu vrea sa dea cu subsemnatul pentru ideile lui Stoia

Adio, parcari: Robu nu vrea sa dea cu subsemnatul pentru ideile lui Stoia

Găsirea unui loc de parcare în zona centrală a Timișoarei rămâne un coșmar pentru orice șofer. Între timp, Nicolae Robu și Traian Stoia nu se înțeleg pe tema parcărilor. Robu, care preferă parcările supraterane, nu vrea să dea cu subsemnatul pentru ideile… subterane ale lui Stoia. Viceprimarul susține însă că totul se poate rezolva, dacă vrea primarul.

Autostrada Arad – Nadlac a intrat in „faliment”

CNADR a reziliat contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului II de pe Autostrada Arad – Nădlac cu firma austriacă Alpine Bau, după ce aceasta și-a anunțat falimentul. Lotul contractat de austrieci are o lungime de 16,6 kilometri, stadiul de execuție a lucrării fiind de 84,75%. Până în prezent, Alpine Bau a încasat suma de 305,9 milioane de lei, fără TVA.

Timpark

TimPark aduce mai putini bani ca TelPark, asa ca parcarea in centru se scumpeste

În primele zile de la lansarea TimPark, primarul Nicolae Robu contoriza conștiincios, pe Facebook, numărul celor care parcau prin noul sistem. Între timp, a lăsat-o mai moale, iar acum recunoaște că banii nu-s atât de mulți pe cât se aștepta. Ca să mai spele situația, edilul șef propune tarife duble pentru parcarea în zona centrală a Timișoarei.

Casa Florarului e praf, dar Wilhelm Muhle va fi, post-mortem, cetatean de onoare al Timisoarei

I-au lăsat casa de izbeliște, însă îi oferă, post-mortem, titlul de cetățean de onoare. Este vorba despre fostul florar imperial Wilhelm Mühle, a cărui reședință era să fie demolată de noii proprietari de etnie romă, determinând proteste în stradă. Consilierii locali vor vota un proiect pe această temă la viitoarea ședință de plen.

La Timisoara, un nou protest la Finante, la Deva, declaratii belicoase

Angajații Fiscului din Timișoara sunt, din nou, în stradă. Oamenii protestează față de mutarea sediului ANAF din regiunea de vest la Deva. Luni, Ministerul Finanțelor a emis un comunicat pentru a-i liniști pe cei îngrijorați că-și vor pierde locul de muncă, dar tace mâlc în privința mutării. În același timp, USL-știi din Hunedoara spun că, dacă se revine asupra deciziei de mutare, va fi compromisă ideea de regionalizare.

iÎntreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat, marți, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Cloșca (p), Munteniei (p), orele 9 – 13; Dumbrăvița (str. Teleagului, E. Mauritiu, O. Terzia, E. Murgu), orele 9 – 15; Balint (gara CFR), orele 8 – 20; Jimbolia (Faulhaber, Petrom, cămin bătrâni), Sânnicolau Mare (SP Begova), orele 10 – 15.

Top