Stirile din ziua: 11 iulie 2013

Timisoara culturala se promoveaza cu afise si bannere de 400.000 de lei

Timisoara culturala se promoveaza cu afise si bannere de 400.000 de lei

Nu demult, primarul Nicolae Robu căuta voluntari care să lucreze la strategia Timișoarei pentru candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană. Acum, o parte din aceasta a fost dezvăluită: Timișoara își va promova acțiunile culturale prin afișe lipite prin alte orașe. Nu și la Cluj, unde nimeni nu vrea să vândă spațiu publicitar către urbea de pe Bega.

Birsasteanu: Am raportat infectiile, am scos de sub pres mizeria

Medici importanți de la Spitalul Judeţean Timişoara explică de ce unitatea sanitară este în centrul unui uriaș scandal legat de infecțiile nosocomiale. Județeanul este singurul spital din zona de vest şi unul dintre puţinele din ţară care raportează aceste cazuri. Culmea e, spun medicii, că, în loc să se caute soluții, au fost amenințați cu sancțiuni.

Codrea vrea invitatie in Liga a IV-a, regulamentul AJF il cam incurca

Paul Codrea încă mai speră că va juca cu Politehnica Timişoara în cel de-al patrulea eşalon, chiar dacă acest lucru, regulamentar vorbind, este aproape imposibil. Pentru a avea vreo şansă, echipa timişoreană ar trebui să se bucure de refuzul altor trei echipe din judeţ, în cazul în care o formaţie din liga a IV-a s-ar retrage.

La multi ani, Thespis!

De ziua fondatorului său, Diogene V. Bihoi, Teatrul Studenţesc Thespis aniversează 48 de ani de existenţă. Până la dispariţia sa, din 2002, Lelu Bihoi îi invita, de ziua lui, pe thespisienii şi prietenii apropiaţi în propria livadă. Acum, Thespis îi sărbătoreşte ziua în spaţiul în care au crescut şi l-au cunoscut sute de tineri iubitori de teatru.

Festivalul de Jazz de la Garana, prima seara, cu Lloyd & Frisell

Festivalul de Jazz de la Gărâna, ajuns la ediția cu numărul XVII, începe joi seară, în deja tradiționala Poiană a Lupului. Până duminică, pe scenă vor urma nume importante din lumea jazz-ului mondial, deținători de foarte multe premii Grammy. Și, cine știe, poate în acest an va lipsi ploaia.

victor neumann

Consilierii judeteni pun la cale instalarea lui Neumann la Muzeul de Arta

Numirea istoricului Victor Neumann la şefia Muzeului de Artă din Timişoara este o chestiune de zile. deBanat.ro a anunţat cu mult timp în urmă această „mișcare”. În plenul CJ de joi, două dintre cele zece proiecte de hotărâre vizează tocmai concursul pentru funcţia de manager la Muzeul de Artă din Timişoara. Acesta este clar cu dedicaţie, pentru că pot candida doar absolvenţii de Istorie.

Liceul „Socrates”, centru de excelenta cu zero promovati la Bac

Liceul „Socrates” n-a avut, în acest an, niciun promovat la bacalaureat. Școala n-a avut, de fapt, nici măcar clasă terminală, pentru că absolvenții clasei a XI-a de anul trecut s-au transferat, ca să nu dea examen la matematică! Inspectoratul Școlar nu găsește anormală situația. Culmea e că „Socrates” este „Centru de excelență pentru învățarea geometriei”.

Top