Stirile din ziua: 24 iulie 2013

„Asistentele” wireless, o solutie pentru criza de personal din spitale

Un plasture, o aplicație deșteaptă și o conexiune wireless ar putea înlocui, la început experimental, turele asistentelor printre paturile bolnavilor internați la Spitalul Județean. Pulsul și temperatura bolnavilor sunt monitorizate mult mai eficient, datele fiind transmise în timp real la camerele de gardă.

Multumim din inima partidului!

Gata, s-a tranșat! Sediul Regionalei ANAF din Regiunea de Vest va fi la Timișoara, nu la Deva, cum a poftit pofta marelui combinator Dan Radu Rușanu, „unchiul” liberalilor de pe tot cuprinsul țării. După câteva zile de agitație în sfera politică, dar și viguroase proteste ale finanțiștilor din Timiș, guvernul a luat singura decizie care se putea lua într-o țară cât de cât normală.

Uselistii crede in lacrimi

Dacă aș fi puțin imbecil, aș spune cu voce gravă că scandalul de la Finanțe a fost lansat pentru a masca adevăratele probleme ale poporului român: calificarea Stelei în Champions League și condamnarea lui Cioacă la ani grei de temniță. Îi suspectez însă de acest neajuns pe mulți politicieni ce-au transformat această regionalizare într-un troc jenant menit să balanseze irațional anumite balanțe de putere în teritoriu.

E oficial: Finantele regionale raman la Timisoara

În ședința de guvern de miercuri s-a decis ca Direcția Regională a Finanțelor Publice să nu mai fie mutată la Deva, sediul central al acesteia urmând să rămână la Timișoara. În ultimele zile, politicienii USL din Timiș și Hunedoara s-au duelat în declarații și, pentru moment, primii par să fi avut câștig de cauză.

Ilie Sarbu: „Directia Regionala a Finantelor Publice ramane la Timisoara”

Liderii USL de la Bucureşti au decis ca sediul regional al ANAF să rămână la Timişoara. Acesta nu va mai fi mutat sub nicio formă la Deva. Asta, în ciuda insistenţelor liberalilor, în special ale lui Dan Radu Ruşanu. Declarația îi aparține senatorului Ilie Sârbu și a fost făcută înainte de ședința de guvern de miercuri. UPDATE: Primarul Robu susține că a fost asigurat de Daniel Chițoiu că sediul ANAF rămâne la Timișoara.

Palmierii au „amutit” Politia Locala

De câteva săptămâni, Poliția Locală Timișoara e în silenzio stampa din cauza… palmierilor. Purtătorul de cuvânt Daniela Seracin a fost reprofilat, iar în locul ei nimeni nu e în stare să dea informații despre instituție. Iritat, Nicolae Robu le-a transmis jurnaliștilor că, dacă vor să știe ce face Poliția Locală, s-o sune pe… șefa Direcției de Comunicare a PMT.

Primarul PDL de Jimbolia tine cu dintii de viceprimarul liberal

Puciurile programate de PDL şi PP-DD în Timiş sunt un adevărat fiasco. Primarul PDL din Jimbolia, Darius Adrian Postelnicu, nici nu vrea să audă de înţelegerea dintre cele două partide. Aceasta vizează un ajutor reciproc pentru schimbarea a cel puţin opt viceprimari din USL, acolo unde PDL şi PP-DD deţin majoritatea în consiliile locale. La Jimbolia, voturile aleşilor locali PDL şi PP-DD sunt suficiente pentru debarcarea din funcţie a viceprimarului Daniel Gorgan (PNL).

apă caldă

Fara apa calda

Colterm anunță că, în vederea finalizării unor lucrări care se execută pe reţeaua termică, va întrerupe miercuri, între orele 8 și 15, furnizarea apei calde de consum la punctul termic PT 43A. Va fi afectată o parte a consumatorilor care locuiesc în zona Mircea cel Bătrân, pe străzile I. Brezeanu, Deportaţilor din Bărăgan, Macilor, Martir

iÎntreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat, miercuri, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Piața Unirii nr. 7, 9, orele 9 – 12; Cralovăț, Lucareț, Teș, Hodoș, Brestovăț, orele 9 – 22; Gottlob, orele 9 – 16; Comloșu Mare (p), Saravale (p), orele 10 – 15; Buziaș (cartier F6, Ovinex Import-Export SRL), orele 8 – 18.

Top