Stirile din ziua: 30 noiembrie 2013

Parada militara, folclor, electroswing si artificii, de Ziua Romaniei / PROGRAM

Parada militara, folclor, electroswing si artificii, de Ziua Romaniei / PROGRAM

Ziua Națională a României va fi celebrată, duminică, la Timișoara, cu paradă militară, concerte și focuri de artificii. Tot de 1 decembrie va fi deschis oficial și Târgul de Crăciun și va fi aprins iluminatul festiv în tot orașul. Atenție: duminică dimineață, în zona Palatului Administrativ vor fi restricții de circulație.

Timisoara are brad de Craciun de la Ana Lugojana / FOTO

Mobilizare de forțe, sâmbătă dimineață, în Piața Victoriei, unde a fost adus bradul de Crăciun pe care municipalitatea îl oferă timișorenilor, cu ocazia târgului de sărbători. Are 12 metri și până duminică, la inaugurarea oficială a Târgului de Crăciun, va fi împodobit cu 400 de metri de ghirlande luminoase și o mulțime de globuri colorate.

Sa radem cu/de oamenii lui Felix din Timis

Poate unii nu știu (nu că ar fi foarte important) că există în România un Partid Conservator. Un partid gen balama, fără doctrină, program, principii și alte fițe de acest gen, singurul plan fiind de-a guverna tot timpul. Nu contează cu cine, „soluție imorală” te numești. De fapt, simbolul partidului este o balanță, în care probabil se regăsesc un ciolan pe un taler, cașcaval pe celălalt. Și dacă tot e partid, normal că PC are și filiale în teritoriu, inclusiv în Timiș.

Sf. Andrei, ocrotitorul Romaniei

Credincioşii îl prăznuiesc pe 30 noiembrie pe Sfântul Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc. Supranumit „Cel dintâi chematul”, el a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat. Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei apare deopotrivă în calendarul ortodox, romano-catolic, lutheran şi anglican.

Top