Stirile din ziua: 18 noiembrie 2013

Robu va cere tiganilor sa-si dea jos turnuletele

Robu va cere tiganilor sa-si dea jos turnuletele

Primarul Nicolae Robu se întâlnește, marți, cu lideri ai comunității romilor și anunță, pe Facebook, că nu intenționează să cedeze niciun pas în discuțiile cu aceștia. În schimb, le va cere să dărâme turnulețele și să nu mai facă nunți și înmormântări care să dea peste cap toată Timișoara. În perioada următoare, municipalitatea va executa silit familia Cârpaci, pentru o datorie de 365.000 de lei.

Sala de sport a UPT si super-caminul de la UVT, in pauza de insolventa

Firma care execută sala de sport a Politehnicii, dar și căminul ultramodern de la Universitatea de Vest a intrat în insolvență. În primăvara lui 2013, patronul SC Maratti Construcții SRL a fost reținut după ce DIICOT a stabilit că făcea parte dintr-o rețea de evazioniști fiscali.

Ingrijirea copilului prematur, explicata intr-o carte pentru parinti

Copiii născuţi prematur au nevoie de o atenţie specială. Ce trebuie să înţeleagă părinţii, pe perioada spitalizării micuţilor, atunci când prea puțini neonatologi nu au suficient timp să le spună, este explicat într-o carte lansată, luni, la Timişoara. Anul trecut, numai la una dintre maternitățile timișorene s-au născut peste 400 de prematuri.

Alegeri pe banda rulanta in PDL Timis

Democrat-liberalii din Timiş se grăbesc să-şi stabilească noile structuri de conducere. În doar o săptămână, au loc alegeri atât la PDL Timişoara, cât şi la PDL Timiş. Foarte probabil, deputatul Cornel Sămărtinean va candida de unul singur la şefia organizaţiei muncipale, în timp ce Constantin Ostaficiuc ar putea candida tot singur pentru un nou mandat în fruntea PDL Timiş.

Prima de zi de haos in zona Cetate: putini muncitori, multi nervi/ FOTO

Trafic închis, mulţi poliţişti care să dirijeze circulaţia şi foarte puţini muncitori în zona centrală a Timișoarei. Șoferii au stat la cozi interminabile, iar cei care n-au apucat să-și mute mașinile s-au enervat după ce au găsit avertismente de la Poliția Locală. De luni, zona Cetate a devenit interzisă traficului rutier și așa va rămâne cel puțin un an și jumătate.

Zebrele Actiunii Urbane au cucerit Piata Balcescu

Ca să nu fie singură, zebrei care duce spre nicăieri din Piața Bălcescu i s-a alăturat, în noaptea de duminică spre luni, o întreagă turmă. Aceasta a fost „plantată” pe spațiul verde, în semn de protest al Acțiunii Urbane față de ideile de sistematizare ale Primăriei Timișoara. AU a realizat un sondaj ale cărui rezultate nu prea vor fi pe placul municipalității.

Gura nu mai bate guru

Zilele astea sigur voi afla că prof. dr. ing. Nicolae Robu, primarul Timișoarei, nu este un personaj negativ ce „a favorizat infractorul” din mafia imobiliară. Până acum aveam ceva dubii, dar din momentul în care viceprimarul Stoia va retracta urâtele spuse despre edilul liberal, din acel moment, gata, nu voi mai avea nicio incertitudine.

Dupa ANI, Stoia si PSD, Robu are probleme si in propriul partid

Habar n-am de unde își culege Daniel Funeriu date privind scena politică timișoreană. Dar unele informații pe care le-a vehiculat recent fostul ministru al Educației sunt identice cu cele ajunse și la urechea „ziaristului de terasă”. Și nu de azi, de ieri, ci de mai mult timp. Printre acestea se numără și cea privind un blat al unei bune părți din PNL Timiș în cazul în care se va declanșa un conflict între primarul Nicolae Robu și PSD.

Atentie, soferi: centrul Timisoarei, interzis pentru masini!

Șoferii timișoreni au, de luni, o nouă problemă: încep lucrările pe șantierul din zona Cetate, astfel că traficul va fi închis pe anumite străzi, iar orașul nu va mai putea fi traversat de la nord la sud prin zona Cetate. În plus, vor fi instituite restricții de parcare. Șantierul trebuie încheiat până în iulie 2015, iar la finele lui, 11 străzi vor deveni exclusiv pietonale.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, luni, întreruperi de energie electrică la Timișoara. Acestea vor avea loc în județ, astfel: Moșnița Nouă, orele 9 – 12; Cheglevici (p), orele 10 – 14; Lugoj (str. Timișorii Bl. A1-10, B1, B2, B3), orele 8 – 18; Sălciua Nouă, Nadăș, orele 9 – 16.

Top