Stirile din ziua: 6 noiembrie 2013

Ca sa arate ca e fidel PP-DD, Iovescu si-a facut carti de vizită cu versete biblice

Ca sa arate ca e fidel PP-DD, Iovescu si-a facut carti de vizită cu versete biblice

Senatorul PP-DD Ioan Iovescu, bănuit că ar vrea să treacă la PSD, a făcut un gest neobişnuit. A lăsat pe mesele tuturor parlamentarilor de la putere câte o carte de vizită cu totul specială. Opoziţia nu a primit nimic, pentru că Iovescu voia să dovedească că nu intenționează să părăsească PP-DD.

PSD vrea referendum pentru suspendarea primarului la Manastiur

După trei şedinţe consecutive în care aleşii nu au votat niciun proiect, conform legii, Consiliul Local Mănăştiur va fi dizolvat. Taberele politice sunt atât de bine împărţite aici încât Mănăştiur era singura localitate din Timiş şi una dintre puţinele din ţară care nu a reuşit să-şi desemneze viceprimar după alegerile locale din vara lui 2012.

Profesorii din Timis nu stiu inca daca intra in greva generala

Mii de cadre didactice din învățământul preuniversitar au protestat, miercuri, la București, cerând alocarea a 6% din PIB, depolitizarea învăţământului sau o nouă lege a salarizării. O parte din sindicaliștii timișoreni sunt și ei acolo, în timp ce alții stabilesc acasă formele de protest pe care le vor adopta în perioada următoare.

curtea de conturi

Prin vocea lui Robu, ACS Poli nu se simte prejudiciata de existenta ASU Poli

Primarul Nicolae Robu solicită public Consiliului Director al ACS Poli să emită un document din care să rezulte că echipa din Liga I nu se consideră prejudiciată în niciun fel de existenţa lui ASU Poli. E o mână de ajutor indirectă întinsă formației de liga a patra, în contextul ultimelor acțiuni ale lui Marian Iancu.

Oare arhitectii n-au nicio legatura cu turnuletele Timisoarei?

Evacuarea unui corp al Spitalului de Copii pentru a face loc cunoscutului clan Cârpaci a repus pe tapet problema mafiei imobiliare țigănești. Subiectul s-a dezvoltat foarte mult și la nivel național, mai multe televiziuni de știri alocându-i spații generoase de dezbatere. În Timișoara s-a scris și s-a vorbit enorm despre modul în care țiganii au pus mâna pe foarte multe imobile vechi, în unele dintre ele funcționând în trecut instituții spitalicești.

La 36 de ani, decanul de la Stiinte Economice din Arad a murit intr-un accident

Un autostopist a trecut, miercuri, pe lângă moarte, după ce mașina care l-a luat „la ocazie” s-a oprit într-un pom. Femeia aflată la volan era decanul Facultății de Științe Economice din Arad și a murit în urma impactului. A fost nevoie de intervenția pompierilor militari, pentru a-i fi scos trupul dintre fiare.

Robu anunta la televizor anchete vizand mafia imobiliara tiganeasca

Primarul Nicolae Robu a anunțat, în direct la două televiziuni naționale, că la Timișoara a demarat o anchetă privind modul în care mafia țigănească imobiliară a ajuns proprietară pe mai multe clădiri ale orașului. El a afirmat că din rețeaua care a ajutat clanurile țigănești fac parte judecători, notari, angajați ai Cărții Funciare, dar și oameni din primărie. Robu a refuzat însă să dea vreun detaliu despre anchetă, nepomenind nici măcar care sunt instituțiile statului implicate în ea.

Prohibitia din Complexul Studentesc a dus doar la scumpirea… berii

Hotărârea de consiliu local care interzice vânzarea alcoolului în Complexul Studențesc nu este respectată în niciun local. În schimb, patronii de baruri și cluburi au scumpit alcoolul, pentru a-și putea plăti „amenzile” la Poliția Locală. Acestea pot fi oficiale, cu chitanță, sau mai puțin oficiale.

Romanii dau sute de milioane de euro pentru cure alternative, insa ignora pericolul

Disperarea îi face pe bolnavii de cancer să încerce orice pentru a supravieţui. Dintre toți europenii, românii sunt cei mai deschiși către variantele alternative, pentru care cheltuie sute de milioane de euro anual. Specialiştii avertizează însă asupra pericolului apariţiei unor complicaţii grave sau a efectelor secundare.

Primaria Timisoara se pregateste sa „exporte” caini

Normele metodologice pentru punerea în aplicare a legii privind eutanasierea nu au fost elaborate încă, așa că administrațiile locale au timp să stabilească alte strategii pentru a nu omorî în masă câinii fără stăpân. Primăria Timișoara nu susține această măsură, așa că e în căutare de soluții alternative mai puțin crude.

apă caldă

Fara apa calda

Colterm anunță că, pentru eliminarea unei defecţiuni survenite pe reţeaua termică primară, va întrerupe miercuri, între orele 9 și 15, furnizarea apei calde la punctul termic PT 37. Vor fi afectaţi timișorenii care locuiesc pe străzile Carei, Cugir, Dej, Felix şi Calea Aradului.

Intreruperi de curent

Enel a programat, miercuri, întreruperi de energie după cum urmează: Timișoara – str. Semenic, nr. 7, orele 9 – 15; Jimbolia (p), orele 10 – 15; Saravale, orele 9 – 11 și 16 – 18; Chevereș (p), Silagiu, Deal Silagiu, Șanovița, Chizătău (p), orele 8 – 18; Dumbrăvița (str. P. Șandor, N.Bălcescu), Satchinez, Călacea (SC

Top