Stirile din ziua: 5 noiembrie 2013

Studentii de la UVT intra in greva japoneza

Studentii de la UVT intra in greva japoneza

Zeci de mii de studenţi din întreaga ţară vor intra de miercuri, 6 noiembrie, în grevă japoneză. Tinerii vor intra la cursuri, dar vor purta banderole albe – simbolul grevei japoneze. La Timişoara, protestul simbolic va avea loc doar la Universitatea de Vest.

Primaria promite 30 de tramvaie reabilitate in patru ani

De anul viitor, o parte din tramvaiele din Timișoara vor arăta omenește. Scaune cu încălzire, instalație de climatizare, camere video de supraveghere, caroserie nou-nouță – toate acestea vor fi asigurate de câștigătorul licitației pentru reabilitarea tramvaielor. El va fi cunoscut cel mai devreme în februarie 2014. În patru ani, 30 de vehicule vor primi față nouă.

Vin vremuri alb-negre in fotbalul timisorean, chiar maro

Aurel Șunda s-a apărat la Ploiești precum Mircea la Rovine. A avut norocul lui Neluțu Sabău din returul cu Șahtiorul, a atacat precum Chindia Târgoviște, s-a tăvălit pe jos precum FCM Bacău, a avut atitudinea „pozitivă” a Victoriei Brănești și, dacă continuă așa, va avea viitorul Gloriei Buzău. Nici măcar nu am de ce să critic antrenorul Șunda pentru cum arată Poli în 2013: o Poli umilă, plecată să piardă la București și să smulgă ce-o pica la Ploiești.

Popa’s stie de ce Timisoara nu va fi Capitala Culturala Europeana

Unul dintre cei mai prolifici caricaturiști al lumii, intrat în Cartea Recordurilor pentru performanțele sale, Ştefan Popa Popa’s e convins că Timișoara nu va fi Capitală Culturală Europeană. Motivul e simplu: el n-a fost solicitat să contribuie la campania pentru obținerea acestui titlu.

Ostaficiuc se bate pentru ultimul loc eligibil pe lista PDL la europarlamentare

PDL și-ar fi stabilit principalii candidați pentru alegerile europarlamentare, anunță site-ul pesurse.ro. Primele trei locuri vor reveni actualilor europarlamentari Monica Macovei, Traian Ungureanu și Theodor Stolojan. Potrivit aceleiași surse, locul patru de pe listă ar fi antamat de Radu F Alexandru, fost senator PDL de Timiș. În schimb, poziția a cincea este disputată de europarlamentarul Marian Jean Marinescu și președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc.

Parcul Central, intre gradinile de la Schonbrunn si peluza englezeasca

Timișorenii vor trebui să aleagă între grădinile de la Schönbrunn sau grădinile englezești! Acestea sunt propunerile primăriei, pentru reamenajarea Parcului Scudier. Timp de două săptămâni, pe site-ul PMT, vor putea fi consultate cele două variante propuse, urmând ca, ulterior, să fie întocmit studiul de fezabilitate.

Sunda a instalat „autobaza” la Timisoara

„Autobaza” lui Sorin Cârţu a intrat în istorie. La câţiva ani distanţă, noua „autobază” din Liga I este, spre disperarea iubitorilor de fotbal din Timişoara, cea a lui Aurel Şunda, de la ACS Poli. Echipa timişoreană joacă urât, dar, până acum, se poate spune că motivul este unul pragmatic, punctele fiind mai importante decât frumuseţea jocului de fotbal.

Cimitirele, tot pe mana firmelor care au tepuit primaria

Primăria Timișoara are o „gaură” de circa un milion de euro, din cauza firmelor care au concesionat cimitirele, dar le permite unora dintre ele să participe la licitațiile care le dau drepturi depline asupra mormintelor și în anii următori. Le cere totuși să plătească redevența în avans, iar dacă n-o fac, contractul le va fi reziliat.

Tomescu si Sporcl, concert cu doua viori colorate, la Timisoara

Violonistul român Alexandru Tomescu și violonistul ceh Pavel Šporcl încheie, marți seară, seria de recitaluri extraordinare care sărbătoresc Ziua Națională a Republicii Cehe. Cei doi virtuozi, unul cu o vioară verde, celălalt cu o vioară albastră, cântă la Timișoara, pe scena Filarmonicii Banatul.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, marți, întreruperi de energie electrică la Timișoara. Acestea vor avea loc în județ, astfel: Dumbrăvița (str. M. Eminescu, K. Karoly, P. Șandor, F.Zoltan, Bobâlna, I. Attila, P. Șandor, Silvana), Orțișoara (Avicola Orțișoara – ferma găini), orele 9 – 17; Saravale, orele 9 – 11 și 16 – 18; Ohaba Forgaci (stație

Top