Stirile din ziua: 27 noiembrie 2013

600 de copii de la Sinandrei merg in premiera la film sau teatru de papusi

600 de copii de la Sinandrei merg in premiera la film sau teatru de papusi

Locuiesc la o aruncătură de băț de Timișoara, dar unii dintre ei n-au trecut niciodată măcar prin apropierea centrului comercial Iulius Mall. Despre un film 3 D nici măcar nu au auzit, iar teatrul de păpuşi li se pare ceva foarte abstract. Primăria din Sînandrei a pregătit o zi specială pentru aproximativ 600 de copii din comună.

Pana la sfarsitul anului, sens giratoriu la intersectia Demetriade – Imbroane

Bugetul pentru reparații de străzi alocat pentru 2013 de Primăria Timișoara e aproape epuizat, dar lucrările nu se opresc. Nicolae Robu spune că în oraș se circulă mult mai bine decât în urmă cu un an și jumătate și promite un sens giratoriu nou-nouț la intersecția străzilor Demetriade și Imbroane.

Balace, un Gabriel Paraschiv in miniatura, dupa ce a acceptat scaderea salariului

Ceea ce se spunea de câteva luni despre Silviu Bălace s-a întâmplat doar zilele acestea. „Nedved” din Banat a fost de acord să i se scadă salariul la Poli Timişoara. El urmează astfel exemplul lui Gabriel Paraschiv, de la Oţelul Galaţi, care a cerut diminuarea salariului de la club, deși era om de bază și prinsese și naționala.

Maria Grapini isi angajeaza rudele in guvern

Ministrul Maria Grapini are mare grijă de rude și beizadelele prietenilor de familie. Ea l-a angajat în două posturi bugetate pe fratele nurorii sale. Este vorba de Tudor Mataragiu, fiul celebrului fost ofițer de Securitate, Costel Mataragiu. Recent, la o nuntă, familiile Grapini și Mataragiu au stat la aceeași masă cu Ilie Sârbu, zis și „Socrul”.

Robu va fi cu ochii pe noul arhitect-sef Ciprian Cadariu

Noul arhitect-șef al Timișoarei, Ciprian Cădariu, fost consilier al lui Gheorghe Ciuhandu, intră în pâine din 2 decembrie. El a fost singurul candidat care s-a prezentat la concursul organizat pentru a doua oară în acest an. Primarul Nicolae Robu urmează să-i stabilească exact atribuțiunile.

Coca-Cola si fratii Cristescu, datori vanduti la Primaria Timisoara

Apar în topurile naționale ale celor mai bogați români, dar sunt datori vânduți la bugetul local. Așa se întâmplă în cazul celebrilor frați Cristescu, al căror grup de firme datorează primăriei aproximativ 900.000 de euro, sau Nicolae Gavra, a cărui firmă, Timcon, este în insolvență, fiind datoare cu 3,2 milioane de lei la bugetul local.

In decembrie, timisorenii vor primi cadou transport in comun gratuit

Timișorenii ar putea beneficia de gratuitate totală pe mijloacele de transport în comun în această iarnă. Proiectul ar fi urmat să intre pe ordinea de zi a plenului de vineri, dar acesta a fost amânat. Primarul Nicolae Robu nu renunță însă la idee, care ar însemna și creșterea subvenției lunare către RATT cu peste trei milioane de lei.

Mesaj catre primarie: urbanistii nu sunt dusmanii nimanui!

Specialiștii în urbanism cred că spațiul public trebuie guvernat de reguli clare. Ei susțin că s-au făcut greșeli până acum, dar nu atât mari ca în alte orașe, și adresează primăriei o invitație la dialog. Peisagiștii și arhitecții din Timișoara au criticat, în ultimul an, mai multe inițiative ale municipalității.

ITM Timis, la mana unei harghitence care s-a judecat 12 ani pentru cladire

Inspectoratul Teritorial de Muncă ar putea fi dat afară în orice clipă de o harghiteancă. Procesul intentat de fosta proprietară a durat nu mai puțin de 12 ani, punctul final fiind pus, luna trecută, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Sentința datează însă din aprilie 2011. De atunci, ITM nu și-a pus problema că trebuie să se mute și nu are încă o soluție, dacă va trebui să părăsească actualul sediu.

apă caldă

Fara apa calda si caldura

Colterm anunță că, pentru eliminarea unei defecţiuni survenite pe reţeaua termică primară, va întrerupe miercuri, între orele 9 și 16, furnizarea încălzirii şi apei calde la PT 73. Vor fi afectaţi consumatorii care locuiesc pe străzile Lorena şi Renaşterii.

Intreruperi de curent

Enel a programat, miercuri, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Aștrilor nr. 22, 24, 26, orele 9 – 17; Bucovăț (p), Charlottenburg, Buzad, Altringen, Bogda, Sintar, Comeat, orele 9 – 17; Uivar (p), Teremia Mare, Teremia Mică, Crivina (p), Făget (str. V. Alecsandri, G.Coșbuc), orele 10 – 16.

Top