Stirile din ziua: 3 iunie 2014

Marian Vasile nu e foarte convins ca va fi inlocuit cu Florian Zanfir

Marian Vasile nu e foarte convins ca va fi inlocuit cu Florian Zanfir

Încă vicepreşedinte al CJ Timiş, liberalul Marian Vasile a aflat din Franța că poate să-şi piardă funcţia. Mai mult decât atât, noua majoritate PSD-PC-PP-DD din CJ Timiş i-a stabilit deja şi înlocuitorul, în persoana lui Florian Zanfir, de la PP-DD. Marian Vasile susţine însă că lucrurile s-ar putea da peste cap până la primul plen și ameninţă cu dezvăluiri, dacă va ajunge în opoziţie.

„Cadou” de ziua lui: Dan Diaconu ramane fara functia de viceprimar

E sigur: vineri este ședință de consiliu local! Aceasta a fost solicitată separat de ambele tabere din legislativul local. Pe ordinea de zi vor fi patru puncte: două propuse de PNL și PDL, două propuse de PSD, PP-DD și PNȚCD. De pe listele de semnături ale consilierilor lipsesc, de o parte, Radu Dimeca și Simion Moșiu, iar de cealaltă, Dorel Bogluț. Adrian Orza a anunțat deja că nu va participa.

De Ziua Copilului, Stoia si familia Ciuhandu au negociat noua majoritate din CL! La Hotel Timisoara! / FOTO

Negocierile privind formarea unei noi majorităţi în consiliul local s-au finalizat în biroul președintelui CJ Timiș, Titu Bojin, dar au început în holul… Hotelului Timișoara! La ele nu au participat nici Bogdan Herzog, considerat viitorul viceprimar, şi nici Flavius Boncea. Cei doi consilieri țărăniști au avut însă reprezentanți de seamă la discuțiile cu viceprimarul Traian Stoia.

O noua premiera pentru Timisoara: agent de influenta al lui Putin si colaborator la „Vocea Rusiei”, uns viceprimar

Am tot auzit și știm cu toții că Timișoara este un oraș al premierelor naționale și chiar europene sau mondiale: primul oraș iluminat electric, primul tramvai electric, stație de salvare, primul oraș liber de comunism etc. Mai nou, Timișoara are și alt gen de premiere. Pe 25 mai, PSD a câștigat pentru prima dată alegerile la nivelul orașului. (E drept, cu sprijinul consistent al primarului Nicolae Robu.) Acum, orașul simbol al Revoluției anticomuniste se pregătește de o nouă premieră.

Brigada pe doua roti a Politiei Locale a iesit la patrulare / FOTO

Poliția Locală a cumpărat pantaloni scurți și căști, așa că, de marți, angajații săi au ieșit la pedalat prin oraș. Polițiștii-bicicliști vor putea fi văzuți în mai multe zone, iar de săptămâna viitoare vor fi organizate diverse acțiuni în cartiere. Ei vor patrula câte doi, pe toată perioada verii.

Cum au ajuns PeSeDeii sa moara de grija PNL

Habar n-am dacă noua și totodată vechea alianță dintre PNL și PDL va avea sorți de izbândă. Nu știu nici dacă prezidențiabilul acestei alianțe, Klaus Iohannis, va câștiga alegerile. În schimb, e sigur că cine va câștiga „prezidențialele”, va ajunge la guvernare în 2016. Și mai cert este faptul că aceste mișcări au produs deranj foarte mare, chiar isterie, în tabăra PSD.

Bogdan Herzog, viceprimar al Timisoarei! Florian Zanfir, „vice” la CJ!

PSD Timiș a bătut palma cu PNȚCD, pentru o alianță în Consiliul Local Timișoara! Discuțiile finale s-au purtat marți dimineață, în biroul președintelui CJ Timiș, Titu Bojin. Conform surselor noastre, Bogdan Herzog ar putea deveni viceprimar, în locul liberalului Dan Diaconu. UPDATE: Foarte probabil, primarul Nicolae Robu va avea o surpriză neplăcută la revenirea din Asia: vineri dimineață ar putea fi convocată o ședință extraordinară a CL, în care va fi consfințită noua alianță. La finalul articolului găsiți integral textului protocolului semnat marți.

Orza a refuzat la negocieri functia de viceprimar!

Fostul viceprimar Adrian Orza a recunoscut că a fost contactat de ambele tabere implicate în lupta pentru schimbarea majorităţii în Consiliul Local Timişoara. El a primit propunerea de a reveni în funcţia de viceprimar, dacă votează alături de PSD. Şi partea adversă i-a făcut o propunere asemănătoare. Orza susţine că a refuzat ambele variante şi nu vrea să se implice la formarea unei noi majorităţi în CL.

Sonia Ionascu, ultima pictorita naiva din Uzdin

Pictează de mai bine de 40 de ani și spune că va lăsa pensula din mână doar în ziua în care nu-și va mai putea „transcrie” visurile în culoare. Sonia Ionașcu, ultima pictoriță naivă din Uzdin, duce mai departe tradiția locului, începută în anii ’60 ai secolului trecut, iar șase adolescente încearcă acum să-i calce pe urme.

evaziune

Consilier local din Jebel, evazionist fiscal in afaceri cu romii din Strehaia

Un consilier local din Jebel și fiul său sunt vizați într-un dosar de evaziune fiscală, în care sunt implicați, din nou, romii din Strehaia. Polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, coordonați de procurori din Mehedinți, au descins, marți, la 25 adrese din Timiș, Mehedinți și Gorj. UPDATE: UPDATE: Este vorba despre Aurel Popa, consilier local din partea PDL.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Lipovei (p), Lirei (p), Leandrului, Boltei, Afirmării (p), Câmpina, Haga, orele 9 – 15, Platforma Industrială Calea Șagului, orele 9 – 12; Lugoj – blocuri zona Timișorii A1-10, B2, B3, orele 9 – 15; Dumbrăvița – str. P. Șandor (p), Carpați, Oltul, Etolia

Top