Arhiva pentru luna: iulie 2014

Rovinita Mare, inundata de apa de pe soseaua Deta-Moravita

Rovinita Mare, inundata de apa de pe soseaua Deta-Moravita

Se anunță o noapte grea pentru echipele care intervin în zona afectată de inundații în județul Timiș. După Gătaia și Șemlacu Mic, la Rovinița Mare au fost inundate deja mai multe gospodării, iar la Gherman, angajații ISU încearcă să evacueze apa înainte ca aceasta să ajungă în curțile oamenilor.

Mai oficial de atat nu se poate: Robu ii face loc lui Popoviciu intre „prietenii” de pe Facebook

Ca și cum nu s-ar fi făcut cu ou și cu oțet niciodată, relația dintre deputatul PDL Alin Popoviciu și primarul Nicolae Robu a intrat pe un nou făgaș. Mai mult decât atât, va fi marcată și… pe Facebook, după ce liberalul îi va face loc în lista de prieteni celui despre care spunea anul trecut că „este nebun”. Deși s-au acuzat reciproc în trecut și au lăsat clar de înțeles că nu se plac, acum că PNL și PDL lucrează la fuziune, Popoviciu și Robu îngroapă securea războiului.

Semlacu Mic a fost evacuat, cod rosu pana vineri seara / FOTO

Codul roșu pe râurile din bazinele Moravița și Bârzava rămâne în vigoare până vineri seară, la ora 21. În zona Gătaia, în unele locuri, apa are o adâncime de un metru și jumătate, iar satul Șemlacu Mic a fost evacuat. Mai multe case au fost inundate și la Jamu Mare, respectiv Șipet-Folea. În zonă a fost trimisă o pompă de mare capacitate, care lucrează la foc continuu.

La Gataia, un drum a fost rupt controlat, pentru a evacua apa / FOTO

Câteva sute de persoane au fost evacuate joi, de la Gătaia, după ce apele au acoperit străzile și au inundat gospodăriile. Satul Șemlacul Mare este izolat, iar în orele următoare situația ar putea deveni și mai gravă. Principala grijă este, acum, evacuarea apei. În zonă a a ajuns și ministrul Mircea Dușa, însoțit de prefectul Eugen Dogariu și președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

Excelentele afaceri cu „centrele de excelenta” din fotbal

Primul centru de excelență pentru copii și juniori la fotbal va fi deschis de Federația Română de Fotbal la Timișoara. E un fel de-a spune că FRF îl va deschide. Ei au fost cu ideea, cu denumirea, ceva plăți la antrenori, însă infrastructura și finanțarea acestei activități vor fi asigurate de Primăria Timișoara. La urma urmelor, nu e nicio crimă din treaba asta, să aibă unde se pregăti sportiv și școlariza în același timp copiii din oraș și zonă

Doi „goodfellas” de Mehedinti: Adi (Duicu) si Cristi (Busoi)

Actul I, când Cristi îl sună pe Adi: „Da, Cristi”; „Ce faci, Adi?”, „Uite, acasă. Numai ce-am ajuns acasă”; „Poate să vină mătușă-mea, Stela Buligă, șefa asistentelor de la Spitalul Județean pe la tine?”; „Da, mâine dimineață”; „La ce oră?”, „Nouă, nouă și jumătate”. Discuția continuă, despre o anume Carla, iar Adi îl învață pe Cristi cum să-și fidelize subordonații: „Păi, ești dobitoacă! Tu, ori mănânci căcat, ori ești proastă!”.

Primaria are chiriasi noi pe Polona, dar Timisoara nu va fi oras „asistential” / FOTO

Blocul de pe strada Polonă are, în sfârșit, locatari. Evacuați, bărbați în toată firea care nu se deranjează să meargă la serviciu pentru 800 de lei pe lună, bătrâni bolnavi, femei singure cu copii – cu toții se vor putea muta, de săptămâna viitoare, în apartamente noi-nouțe, pentru care chiria e de cel mult 50 de lei. Primarul Nicolae Robu spune însă că Timișoara nu va deveni oraș „asistențial”.

uvt

Locurile fara taxa, ocupate aproape integral la UVT, cele cu taxa, doar pe o treime

După ce s-au confruntat cu examenul de Bacalaureat și mai apoi cu probele de admitere, absolvenții de liceu care și-au dorit să învețe la una dintre facultățile Universității de Vest au aflat în sfârșit dacă sunt studenți. Circa 300 de locuri au rămas neocupate la „fără taxă”, dar la acestea au prioritate anumite categorii de tineri.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Martirilor (p), Muzicescu (p), Anul 1848, Cehov (p), Fedra (p), orele 9 – 16; Lugoj – MICRO 4 Bl. 3-13, 18, 22, 23, 35, 36, orele 9 – 16; Sânnicolau Mare – str. Panselelor bl. P17+A2, sc. D, orele 9 – 16; Belinț,

apă caldă

Fara apa calda in zona Balcescu – Piata Crucii

Colterm anunță că, pentru executarea unor lucrări de transformare a centralei în punct termic, va întrerupe joi, între orele 8 și 14, furnizarea apei calde la centrala termică Păltiniș. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele situate pe străzile 1 Decembrie, Dr. Aurel Cordea, Evlia Celebi, Gheorghe Doja, Feldioara, Ghirlandei, Independenței, Izvorului, Memorandului, Mitropolit

Timisoara intra in zodia Cataloniei! Trei zile de spectacole cu giganti si nu numai / PROGRAM

Cel mai mare și mai impresionant festival catalan din afara Spaniei se mută la Timișoara. În perioada 8-10 august, orașul de pe Bega se transformă într-o uriașă scenă, unde vor putea fi văzuți giganți, vor putea fi admirate jocuri cu foc și turnuri umane. Intrarea este gratuită la toate evenimentele.

2 din 17: atat a primit Timisul din microbuzele scolare promise de guvern

Reprezentanții consiliului județean și ai inspectoratului școlar au anunțat că Timișul va primi 40 de microbuze școlare. Prima „tranșă”, de 17 bucăți, ar fi trebuit să ajungă zilele acestea. Surpriza e că, momentan, au venit fix două bucăți! Restul nu se știe când vor lua drumul spre localitățile care le-au cerut.

Turnuletele lui „Benga”, cautate in arhiva primariei! Robu crede ca nu au autorizatie

Mai multe concluzii, dar aproape o certitudine: turnulețele lui „Benga” nu au autorizație! Casa construită în 1990 pe str. Romulus, la numărul 11, unde se execută ilegal în această perioadă lucrări de reparații, ar fi trebuit să aibă un singur etaj. Nicolae Robu spune că tot ce ilegal va fi dat jos, proprietarul casei se întreabă de ce n-a fost verificat de 25 de ani încoace.

ploi inundatii

Inca doua zile de ploi torentiale

Meteorologii au vești proaste pentru următoarele două zile! Peste vestul României se abat, din nou, ploile torențiale, astfel că a fost emisă o avertizare de tip cod galben și portocaliu, care va intra în vigoare în noaptea de miercuri spre joi. Coduri similare sunt anunțate și din partea hidrologilor.

Top