Stirile din ziua: 11 iunie 2014

Petrica Folica, exclus a doua oara din PP-DD

Petrica Folica, exclus a doua oara din PP-DD

Consilierul local PP-DD Petrică Folică a primit o nouă lovitură din partea colegilor. După ce, pe 6 iunie, Biroul Permanent Municipal PP-DD Timişoara a decis, cu o singură abţinere, excluderea lui Folică din partid, acesta a fost convocat miercuri seară la o nouă ședință.

primaria-tm

Gafa sau neintelegere: primarul Robu a jignit trei ambasadori

Scandal cu iz diplomatic la Primăria Timișoara. Ambasadorii Palestinei, Irakului şi Kuweitului susțin că au fost lăsați cu ochii în soare de Nicolae Robu, cu care aveau programată, de mai mult timp, o întâlnire. La aceasta s-a prezentat viceprimarul Dan Diaconu, dar oaspeții s-au simțit jigniți. De cealaltă parte, reprezentanții municipalității spun că diplomații fuseseră anunțați de schimbare. UPDATE: Titu Bojin și Eugen Dogariu l-au „taxat” la comun pe Robu, denunțând „lipsa de respect” a acestuia.

PNTCD Timisoara vrea alianta cu PNL, dar nu vrea sa se asocieze cu PDL

Organizația municipală PNȚCD nu mai are răbdare să fie invitată la discuții cu partidele de dreapta, așa că a decis să ia problema în propriile mâini. Deși fac parte dintr-un partid care și-a pierdut din credibilitate, liderii PNȚCD Timișoara au pretenții și strâmbă din nas când aud de PDL. O dată certă pentru începerea negocierilor nu a fost stabilită însă.

Masuri anti-poluare fonica la Timisoara: poduri peste Bega si metrou

Timișorenii vor centură, transport în comun gratuit și panouri antizgomot – totul pentru a avea liniște în oraș. Primăria le propune, teoretic, metrou, poduri peste Bega, subpasaje și multe reabilitări de străzi. Nu se știe cât costă, dar toate acestea au ca termen de realizare cel mult anul 2030. Toate datele se regăsesc în studiul care stă la baza întocmirii planului pentru reducerea nivelului de poluare fonică din Timișoara.

Industria Galda de Jos, un adversar ce pare facil pentru barajul de promovare in Liga a III-a

Campioana Ligii a IV-a Timiş, cel mai probabil CS Ghiroda, urmează să întâlnească, în barajul pentru promovarea în Liga a III-a, în 21 iunie, la Hunedoara, pe Industria Gâlda de Jos, câştigătoarea din judeţul Alba. Aceasta pare un adversar facil, dacă luăm în calcul tinereţea lotului, „veteranul” având 28 de ani, şi faptul că nu are niciun jucător cu nume. Totuşi, Industria Gâlda de Jos nu trebuie subestimată.

Lucrarile la Muzeul Banatului vor fi gata „cand pleaca sau se intorc oamenii din vacanta”!

În februarie, președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, anunța că prima etapă a reabilitării Muzeul Banatului trebuie încheiată în iunie. Acum, Bojin nu știe dacă lucrările vor fi terminate la timp, dar speră că, în final, vor fi respectate termenele. Reabilitarea Castelului Huniade costă peste 52 milioane de lei, cea mai mare parte din fonduri europene. Partea proastă este că, dacă lucrarea nu e finalizată la timp, banii pot fi pierduți.

Bojin face pace cu Robu: cei doi vor decide soarta lui ACS Poli

Foşti partneri de alianţă, în prezent adversari politici declarați, preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, şi primarul Nicolae Robu vor încerca să cadă la înţelegere pentru viitorul lui ACS Poli. Întâlnirea dintre cei doi va avea loc în următoarele zile. Bojin a aflat între timp și că la club sunt o mulțime de băgători de seamă, care trebuie să dispară. Un lucru e cert: indiferent în ce ligă va juca Poli, Bojin vrea să dea bani mai puţini.

Mic dejun literar catalan, la Timisoara

Asociația Via Rumania Cultura și Consulatul Onorific al Spaniei vă invită la un mic dejun literar cu „meniu catalan inclus”. Veți cunoaște astfel mai îndeaproape regiunea Cataloniei și veți putea intra în culisele celei de-a 27-a ediții a APLEC Internacional, festival de folclor catalan ce se va desfășura pentru prima dată în România, la Timișoara

Top