Stirile din ziua: 23 iunie 2014

PNTCD Timis a ajuns partidul… bodyguarzilor

PNTCD Timis a ajuns partidul… bodyguarzilor

Lupta din PNŢCD Timiş a ajuns la apogeu după ce Valentin Moldovan, liderul judeţean al partidului, le-a interzis colegilor din organizaţia municipală să intre în sediu, apelând la o firmă de pază. Angajaţii de la securitate au avut o listă, iar luni seară accesul a fost permis doar pe bază de buletin de identitate.

Linde Gaz angajeaza 300 de oameni in Timisoara

Într-o perioadă în care multe firme străine își restrâng afacerile în România, iată că a apărut și o veste bună. Grupul german Linde, unul dintre cei mai mari furnizori de gaze industriale din lume, a demarat un proces de recrutare de angajați care vor lucra într-un centru regional de servicii, Linde Global Services, situat în Timișoara.

Timisoara se pregateste de JAZZ TM

Au mai rămas 16 zile până când la Timișoara va începe a doua ediție a festivalului JAZZ TM. Prima ediție a fost un adevărat succes, iar atunci, în Piața Victoriei au venit să asculte muzică bună nu mai puțin de 20.000 de persoane. Anul acesta se anunță un line-up și mai spectaculos, iar pe scenă

Un elev din Lugoj, prins cu casti la Evaluarea Nationala

Un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 4 din Lugoj a fost dat afară de la prima probă a Evaluării Naţionale. Absolventul de clasa a VIII-a a fost prins cu o pereche de căşti asupra lui. Comisia de examen din şcoală şi reprezentantul Inspectoratului Şcolar Timiş au decis că elevul trebuie eliminat din examen.

Robu TV si alcool la vanzare in Complex – pe ordinea de zi a plenului de joi

Consiliul Local Timișoara se întrunește, joi, în prima ședință de după „puciul” din 6 iunie, când PSD a încercat, fără succes, să-l schimbe pe viceprimarul liberal Dan Diaconu. Pe ordinea de zi revine „Robu TV”, dar apare și un proiect care dă liber la vânzarea de alcool în Complexul Studențesc, însă interzice… consumul!

Grindeanu ii cere lui Robu sa-si bage mintile in cap, daca nu vrea sa blocheze CL

Președintele PSD Timișoara, Sorin Grindeanu, a reacționat foarte dur la adresa primarului Nicolae Robu, după ce acesta a declarat că nu-l va valida în funcție de consilier local pe social-democratul Dan Idolu, în locul colegului său de partid, Florică Bîrsășteanu, ajuns deputat. Grindeanu îi cere primarului să-și bage mințile în cap, dacă mai vrea să-și treacă vreun proiect prin consiliul local.

Dan Alexa: „Nu mai revin pe teren. Imi canalizez toata energia in antrenorat”

Dan Alexa este categoric când vine vorba despre revenirea pe terenul de joc. Tehnicianul de 34 de ani nu doreşte să amestece meseria de fotbalist cu cea de antrenor, aşa cum au făcut-o alţi foşti fotbalişti. Fostul internaţional vrea să-şi dedice timpul în totalitate antrenoratului, pentru a construi o echipă bună la Timişoara. Când vine vorba despre Poli, Dan Alexa nu neagă discuţiile purtate cu Ianis Zicu sau Dorin Goga, în ideea revenirii celor doi la Timişoara.

Cainii fara stapan nu mai pot fi omorati de autoritatile locale!

Curtea de Apel București a suspendat, vineri, normele de aplicare a legii care permite uciderea câinilor fără stăpân. HG 1059/2013 este suspendată temporar în întregime, astfel că nu mai există cadru legal pentru omorârea patrupedelor. De la începutul anului, la Timișoara au fost făcute peste 300 de eutanasieri.

ANL contrazice Primaria Timisoara in scandalul blocurilor de pe Miloia

Agenția Națională de Locuințe susține că nu se pune problema ca o parte din blocurile construite la Timișoara, pe strada Miloia, să nu fie în legalitate. Atât primarul Nicolae Robu, cât și viceprimarul Traian Stoia au declarat că acestea au fost ridicate fără autorizație de construire, astfel că nu pot vândute chiriașilor, pentru că, practic, nu… există.

Timisorenii doneaza sange in cadrul caravanei „O sansa pentru viata”

Zeci de persoane s-au adunat încă de la primele ore ale dimineţii de luni să doneze sânge la Centrul Mobil amplasat la intrarea în mall-ul din Timişoara. Unii dintre ei ştiau deja de unitatea mobilă, alţii erau în trecere şi s-au gândit să facă şi ei o faptă bună. Donarea s-a făcut benevol, asta însemnând că aceia care au venit pentru recoltare nu au primit în schimb bonuri valorice.

In Timis e la moda sa conduci beat si, daca se poate, si fara permis

Weekend plin pentru agenții de la Poliția Rutieră. Aproape 600 de șoferi au fost amendați, iar câteva zeci au rămas fără permise de conducere, pentru că au depășit pe linie continuă, au călcat prea tare pedala de accelerație sau n-au acordat prioritate. Două accidente, din fericire ușoare, au fost provocate de șoferi aflați în stare de ebrietate.

Culmea ironiei: poezia unui corigent la romana, subiect la Evaluarea Nationala

Aproape 5.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Timiş au susţinut luni prima probă a Evaluării Naţionale, la limba şi literatura română. Subiectul a fost unul de nivel mediu. Elevilor le-a picat un text la prima vedere, pe baza căruia au avut de rezolvat cinci subpuncte ce vizau cunoştinţe de teorie literară şi vocabular.

Invitatie aleasa: concert la Conacul Hodoni

Dacă vreți să aflați cum este să asculți muzică de cameră într-un spațiu pentru care aceasta a fost create, nu ratați evenimentul din 27 iunie, de la Conacul Hodoni. Aici va avea loc ultimul concert din seria SoNoRo Conac, ediția iunie 2014. Proiectul a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul original și a sensibiliza opinia publică în ceea ce privește clădirile de patrimoniu reabilitate, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

UltraPreturi spre Thassos, insula de smarald a Greciei / FOTO

Insula de smarald a Greciei, cum mai este numită Thassos, este în această vară una dintre destinaţiile de vis pentru concediu. Aceasta pentru că e un loc unde se găseşte câte ceva pentru toate gusturile: mare şi munte în acelaşi peisaj, păduri de un verde viu ce coboară prin nisipul strălucitor până în apele albastre, plaje liniştite şi curate, înconjurate doar de taverne tradiţionale, dar şi locuri unde distracţia ţine până în zori.

Din nou la BAC: luni a inceput o noua proba a examenului

După ce au arătat cât sunt de „experimentați” la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare în limba română și au demonstrat care le sunt abilitățile digitale, acum liceenii din Timiș se pregătesc să fie, din nou, evaluaţi în cadrul examenului de Bacalaureat. Proba demarată astăzi va testa care sunt capacitățile de exprimare ale

Cand Robu isi incoarda muschii pe care nu-i are

Primarul Nicolae Robu este pe cale să provoace un nou scandal în consiliul local, anunțând că refuză să valideze mandatul de consilier al PSD-istului Dan Idolu. Postul de consilier a rămas vacant, după ce Florică Bîrsășteanu (PSD) a devenit deputat în urma alegerilor parțiale din 25 mai de pe Colegiul III. Următoarea persoană disponibilă de pe lista comună a USL de la alegerile locale este Idolu și, în mod normal, n-ar trebui să existe probleme cu validarea sa. Iată însă că Robu se opune.

Din nou cutremur in judetul Timis

Un nou seism a zgâlțâit județul Timiș în noaptea de duminică spre luni, la ora 0,42. El a avut o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter. Potrivit Institului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la o adâncime de un kilometru, epicentrul fiind la o distanță de 22 de km față de Timișoara.

Top