Stirile din ziua: 26 iunie 2014

Consilierii au fost de acord cu berea la terase, dar au respins proiectul cu vanzarea de alcool in Campus

Consilierii au fost de acord cu berea la terase, dar au respins proiectul cu vanzarea de alcool in Campus

Paradox în ședința CL de joi: consilierii locali au admis două amendamente aduse proiectului care ar fi permis vânzarea de alcool în Complex, dar nu și consumul. În secunda următoare au trântit însă proiectul în totalitate! Dacă ar fi trecut, studenții ar fi putut bea, din nou, bere la terase.

Ponta i-a dat, in sfarsit, aeroportul lui Bojin!

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, proiectul de lege care prevede transferul pachetul de acţiuni la Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” din proprietatea privată a statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea privată a judeţului Timiş şi în administrarea Consiliului Judeţean Timiş. Mutarea era așteptată din toamna trecută. Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, e categoric: nu va împărți frățește acțiunile cu primăria.

Consilierii PSD-PC-UpT-PP-DD l-au lasat pe Robu cu „suplimentarele” in brate

Alianța PSD – PC – PP-DD – UpT din Consiliul Local Timișoara a funcționat ca unsă joi după-amiază. Consilierii acesteia au ieșit din plen înainte de începerea discuțiilor pentru proiectele suplimentare. A rămas, la insistențele secretarului Ioan Cojocari, doar președintele de ședință Dorel Bogluț, de la PC. PSD a anunțat că nu va mai vota decât „suplimentarele” esențiale, nu „acordarea titlului de cetățean de onoare unui decedat”, astfel că situația de joi s-ar putea repeta.

Idolu, prins intre primarul Robu si presedintele de partid Robu! E nevoie de arbitru

Directorul AIT, Dan Idolu, nu va ajunge consilier local până nu se pronunță Autoritatea Electorală Permanentă. Primarul Nicolae Robu are o dispută cu președintele PNL Timiș Nicolae Robu, iar AEP este solicitată s-o arbitreze. Aceasta trebuie să se pronunțe dacă pentru numirea unui nou consilier este nevoie de semnătura liderilor partidelor care au format USL.

„Robu TV” a trecut din a doua incercare

Ședințele de consiliu local vor fi transmise în direct pe un post de televiziune local. Proiectul mult dorit de primarul Nicolae Robu a trecut cu 20 de voturi, cu șapte mai mult decât la ședința din aprilie. O televiziune locală va primi peste 2.500 de euro pe lună în baza acestui contract.

Surprize-surprize la Colterm: Timisoara ar putea cumpara energie termica de la o firma din… Selimbar!

Noul director al Colterm, Cristian Mircea, a avut parte de o surpriză lăsată moștenire de fostul manager Petrică Pampu. Este vorba despre un draft de contract între societatea timișoreană și o firmă din județul Sibiu, care vizează cumpărarea de energie termică de la aceasta din urmă! Prețul nu este precizat în actele puse la dispoziția consilierilor locali, iar Mircea nu a putut preciza de ce ar fi nevoie de o astfel de achiziție.

Bojin ameninta: CJ poate functiona si fara consilierii PNL si PDL, care pleaca de la sedinte

După ce, la două ședințe consecutive ale CJ Timiș, consilierii liberali și democrat-liberali au părăsit sala, președintele instituției se gândește să ceară oficial reducerea numărului de aleși județeni. Titu Bojin crede că instituția ar putea funcționa și așa.

„Tata Robu” le promite studentilor ca tot vanzatorii vor fi amendati pentru alcool!

Proiectul care va modifica interdicția de vânzare a băuturilor alcoolice în Complexul Studențesc va intra în dezbaterea plenului CL de joi după-amiază. După adoptarea lui, va fi interzis doar consumul, însă primarul Nicolae Robu susține că nu vor fi amendați studenții care beau o bere, ci tot… comercianții, care erau sancționați și până acum! Edilul a declarat că vrea ca tinerii să bea acasă, ca să nu facă scandal și să nu se încurce cu… interlopii.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Lugojului (p), Calea Dorobanților (p), str. Lalelelor (p), Viorelelor (p), G. Bacovia, S. Bărnuțiu (p), orele 9 – 15; Bencecu de Sus, Lugoj (Bl. Micro 4 – bl. 1, 2, 41-48), orele 9 – 15; Sînandrei (SC Invedt Paola), orele 9 – 18;

apa potabila

Apa rece oprita in zona centrala

Aquatim anunță că joi, între orele 9 și 15, va întrerupe furnizarea apei reci pe străzile Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, General Praporgescu, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Libertății. Se va lucra la intersecția străzilor Lucian Blaga cu General Praporgescu.

apă caldă

Fara apa calda si rece

Colterm anunță că, pentru efectuarea unor lucrări de automatizare, va întrerupe joi, între orele 8 și 16, furnizarea apei calde și a apei reci hidrofor la PT 50. Vor fi afectaţi consumatorii care domiciliază în imobilele situate pe străzile 1 Decembrie, A. Saligny, Aleea Sportivilor, Ceaikovski, Craiova, Culturii, Feleacul, Martir Cristina Lungu, Negoi și Retezat.

Top