Stirile din ziua: 24 iunie 2014

Parlamentarii de Timis, chemati sa salveze de la faliment afacerile din Cetate si zona Lidia

Primarul Nicolae Robu cere ajutor de la parlamentari, pentru proprietarii de afaceri din zonele afectate de șantiere. Aceștia s-au plâns că nu prea mai au clienți, astfel că le este tot mai greu să-și achite dările către stat. Robu ar vrea să le ofere facilități fiscale, dar nu are cadru legal pentru așa ceva.

Scandal cu iz politic la Buzias: primarul PSD a blocat conturile Statiunii din oras

Primarul PSD Alger Ilaș a blocat conturile Stațiunii balneoclimaterice Buziaș, cel mai important contributor la bugetul orașului. Aceasta, deși societățile din turism au posibilitatea să-și achite dările la stat până pe 31 iulie. Directorul stațiunii, Sorin Munteanu, crede că e o răzbunare politică, afirmând că Ilaș are reflexe dictatoriale de „prim-secretar de pe vremuri”.

Firma miliardarului Swarovski nu se lasa: inca o contestatie la adresa primariei

Proiectul de management al traficului e tot mai departe de realizare. De circa un an, acesta este blocat din cauza contestațiilor repetate depuse de diverse firme. Cea mai insistentă este compania austriacă Swarco, a miliardarului Manfred Swarovski. Primăria Timișoara riscă să piardă fondurile europene pentru acest proiect.

Robu a inaugurat o lucrare de mantuiala, printre balti si balarii de doi metri / FOTO

Inaugurare printre bălării, bălți și mașini abandonate. Așa a arătat peisajul în care s-a găsit primarul Nicolae Robu, marți, când a ieșit pe teren pentru a inaugura reamenajarea străzii Orșova. Edilul a ajuns însă la concluzia că de vină nu este primăria, ci proprietarul terenului privat din zonă. În plus, el îi va lua la rost și pe cei care au făcut asfaltarea, care era oricum, numai netedă nu.

Peste o treime din consilierii locali din Timisoara sunt… degeaba!

Consilierii locali din Timișoara nu se prea omoară cu munca. Peste o treime dintre ei nu a inițiat vreun proiect de hotărâre de CL, individual sau în comun. Statistica a fost realizată de Clubul Timişoara al Asociaţiei Pro Democraţia și, conform acesteia, recordmanul este Radu Țoancă (PSD), care are 12 proiecte.

Nicolae Robu

Robu insista: vrea un liberal in locul consilierului PSD Birsasteanu

Primarul Nicolae Robu nu renunț la ideea de a nu-l valida pe PSD-istul Dan Idolu pe locul lăsat vacant în CL de Florică Bîrsășteanu, ajuns deputat. Și asta cu toate că, pe lista USL de la alegerile locale, următoarea persoană este Idolu. Robu pornește de la o premisă destul de stranie, și anume că „dreapta unită” ar fi obținut o mare victorie în CL, după ce nu s-a reușit schimbarea viceprimarului liberal Dan Diaconu cu țărănistul Bogdan Herzog.

Petrica Folica ramane deocamdata consilier local

Petrică Folică, cel care a reușit să dea planurile PSD în Consiliul Local Timișoara, spune că își va păstra funcția de consilier, chiar dacă s-a încercat excluderea sa cl din partid. Împreună cu ceilalți doi consilieri locali ai PP-DD, acesta făcea parte din noua majoritate a CL Timișoara, alături de PSD și UpT. Pe 6

Banatul sta pe „o mina de aur” neexploatata

Tot mai mulți specialiști, între care, în ultima vreme, s-a evidențiat prof. dr. Petru Urdea, de la Departamentul de Geografie al Universității de Vest, scot în evidență calitatea excepțională a zonei Banatului. Faimos prin bogățiile sale încă din vremea Imperiului Austro-Ungar, aici erau cunoscute băile termale, construite încă din vremea romanilor (Herculane), dar și din Banatul de câmpie, la Deta, Lovrin, Jimbolia, Sânmihaiu German, Periam, Sânnicolau Mare și altele.

Top