Stirile din ziua: 2 iunie 2014

Nicolae Robu

Robu anunta ca face viceprimarii obiecte de decor, daca PSD il schimba pe Diaconu

Robu anunta ca face viceprimarii obiecte de decor, daca PSD il schimba pe Diaconu

Dacă PSD reușește să formeze o nouă alianță care să-i asigure majoritatea în CL Timișoara, iar viceprimarul liberal Dan Diaconu își va pierde funcția, succesorul lui va… ascuți creioane, la fel ca și celălalt „vice”. E promisiunea primarului Nicolae Robu, care a reacționat, luni seară, din Singapore, la vestea că PSD e pe cale să bată palma la nivel național cu PP-DD.

Partidul „domnului Dan” ar putea avea vicepresedinte la Consiliul Judetean Timis

Zilele lui Marian Vasile, vicepreşedintele liberal de la CJ Timiş, par numărate. Alianţa USL a devenit istorie, iar jocurile le fac acum alţii. După ce PSD a anunţat că este aproape să bată palma cu formaţiunea „domnului Dan”, în Timiş a început agitaţia printre consilierii judeţeni PP-DD de Timiş.

Amenzi in Cetate, pentru cei care parcheaza pe locurile riveranilor

La două luni și jumătate de la instalarea sistemului care permite parcarea gratuită a riveranilor în zona Cetate, dar numai pe partea dreaptă a străzilor, polițiștii locali trec la verificări. Ciudatele reguli de parcare au fost instituite de primărie, pe timpul lucrărilor de reabilitare, iar riveranii au primit taloane speciale.

S-a ales cu picioarele rupte, dupa ce a mers sa aprinda o lumanare la cimitir

O femeie a ajuns la spital, luni după-amiază, după ce o placă comemorativă din piatră i-a căzut peste picioare. Incidentul s-a petrecut în cimitirul din Calea Șagului, unde victima venise să aprindă o lumânare. Cimitirul este administrat de SC Denisalex SRL, care, în februarie, a luat o amendă de 5.000 de euro de la Poliția Locală, din cauza depozitării gunoaielor în spații neautorizate.

Prejudecati la adoptie: nu se „cauta” copiii peste cinci ani, romi sau cu probleme de sanatate

Blond, frumos, cu ochi albaştri. Cam aşa ar trebui să arate copilul pe care majoritatea familiilor sunt dispuse să înfieze. Puţini sunt cei care ar adopta un copil cu vârsta de peste cinci ani, de etnie romă sau cu probleme de sănătate ori grad de handicap. Și totuși, unii timișeni reușesc să treacă peste aceste stereotipuri.

Atentie, politistii locali ies in oras pe doua roti!

În pantaloni scurți, cu căști și în pantofi sport – așa se vor prezenta la serviciu, de marți, polițiștii locali care vor face parte din „brigada” biciclete. Nu mai puțin de În pantaloni scurți, cu căști și în pantofi sport – așa se vor prezenta la serviciu, de marți, polițiștii locali care vor face parte din „brigada” biciclete. Nu mai puțin de 40 de polițiști vor patrula prin oraș, pe două roți, pentru prinderea infractorilor. de polițiști vor patrula prin oraș, pentru prinderea infractorilor.

Trafic inchis la stadion si pe Calea Buziasului, primaria uita sa anunte / FOTO

Prima săptămână din iunie le-a adus șoferilor din Timișoara o nouă… „bucurie”! Este vorba despre noi restricții în traficul și așa infernal din oraș. Una dintre ele este în vigoare pe Calea Buziașului, iar cealaltă, în zona stadionului, fiind cauzată de pregătirile pentru festivalul berii. Niciuna nu a fost însă anunțată de reprezentanții primăriei. UPDATE: Primăria a binevoit să anunțe, luni după-amiază, restricțiile institute în zona stadiomului, însă nu și pe cele din Calea Buziașului.

Festivalul Artelor, la prima editie, ia sub aripa si editia a opta a Street Delivery / PROGRAM

Umbrele colorate pe deasupra străzii Alba Iulia, proiecții video pe clădiri, concert într-un sens giratoriu, dar și o mulțime de evenimente în parcuri și pe străzi. Acestea sunt coordonatele primei ediții a Festivalului Artelor Timișorene, pus la cale în premieră de primărie. Municipalitatea a cuprins în acest festival și Street Delivery, ajuns la ediția a opta.

La tinerii liberali se lasa cu demisii, daca Robu il repune in functie pe Stanus

Revenirea lui Nicolae Robu la Timişoara, programată pentru joi, va clarifica multe lucruri în PNL. Poate cel mai bine ştie acest lucru consilierul judeţean Liviu Cocean, preşedintele Tineretului Liberal Timiş, care și-a făcut deja calculele. Dacă Robu va considera nulă decizia BPJ a TNL Timiş de demitere a lui Andrei Stănuş, se va lăsa cu demisii în masă ale tinerilor din conducerea organizaţiei judeţene.

Marea reconfigurare

Aproape toată lumea din politica românească e fericită după anunțul că dreapta o ia la dreapta și stânga rămâne pe stânga. E vorba de energia pozitivă pe care-o capătă bețivul după ce-a divorțat de soția sa curvă. Altă viață, alte proiecte ai în față, rupi munții, nu alta. Toate părțile implicate în reconfigurarea politică de după europarlamentare se grăbesc să lucreze la noile majorități în administrația locală.

blocuri

14 blocuri din Aradului, Sagului si Torontalului, reabilitate in ciuda problemelor primariei cu proiectantul

La Timișoara nu a fost reabilitat încă niciun bloc pe fonduri de la guvern și bugetul local, dar întregul proiect stă pe un butoi cu pulbere. Asta, după ce proiectantul, care a obținut lucrarea fără licitație, susține că va apela la instanță, pentru că a fost șantajat. Viceprimarul Dan Diaconu spune însă că lucrările vor începe la primele 14 blocuri, chiar dacă se așteaptă la un proces.

Dupa politica, lui Dorin Candea nu-i priesc nici macar drepturile omului

Dragoste cu năbădăi la Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România (OADOR). După ce a fost numit, în februarie, prim-vicepreședinte al organizației, iar în aprilie a fost acreditat ca observator la Camera Deputaților, Dorin Cândea e pe cale să fie dat afară din organizație. Asta, după ce a trimis un comunicat fără avizul lui Teodor Rațiu.

Primele doua cladiri reabilitate exclusiv din banii primariei intra in lucru in acest an!

Două clădiri din centrul istoric vor intra în reabilitare în acest an, cu bani de la bugetul local. Proiectele vor să fie validate în perioada imediat următoare, după ce la dosare vor fi depuse clarificările necesare. Este vorba de un imobil din Piața Unirii și unul din apropierea Pieței Mărăști. Primăria plătește integral costurile, după care recuperează, în zece ani, 80% din sumă de la proprietari.

Ultramarin implineste 13 ani de calatorii cu oferte aniversare!

Dacă ar fi să rezumăm ultimii 13 ani pe piaţa turistică timişoreană, aceasta ar însemna probabil mii de turişti plecaţi pe toate continentele lumii, sute de mii de fotografii ce vor rămâne amintiri unice pe viaţă, milioane de emoţii de bucurie la descoperirea minunăţiilor acestui pământ, vise şi bucurii ce nu pot fi cuprinse în cifre. Pentru că turismul este una dintre cele mai frumoase meserii posibile. Tocmai de aceea, au trecut 13 ani de când o mână de oameni inimoşi nu se mai satură să vândă vise, iar apoi să culeagă bucuriile turiştilor ce se întorc acasă cu poveşti şi amintiri de neuitat.

Top