Primarul Nicolae Robu cere ajutor de la parlamentari, pentru proprietarii de afaceri din zonele afectate de șantiere. Aceștia s-au plâns că nu prea mai au clienți, astfel că le este tot mai greu să-și achite dările către stat. Robu ar vrea să le ofere facilități fiscale, dar nu are cadru legal pentru așa ceva.
Fie că sunt proprietari de spălătorii auto în zona Lidia, fie proprietari de cafenele în Cetate, cu toții au aceeași problemă: din cauza șantierelor, clienții le trec pragul din ce în ce mai rar. Situația durează de mai multe luni și se acutizează pe zi ce trece, însă, până acum, primăria nu a reacționat în niciun fel. Marți, Nicolae Robu a declarat că ar vrea să-i ajute pe comercianți, dar nu prea are cum. „Având în vedere că avem foarte multe lucrări în oraș, am vrut să venim cu un sprijin pentru agenții comerciali a căror activitate este perturbată de aceste lucrări, cum este și cazul celor care au fie o spălătorie auto, fie alte activități pe strada Mareșal Constantin Prezan, fie că e vorba de unitățile comerciale din zona Cetate. Mi-a fost prezentată o informare, în urma solicitării mele, pentru a se găsi o modalitate prin care să le reducem taxele și impozitele locale pe perioada în care activitatea lor este perturbată de aceste lucrări. Din păcate, nu avem cadrul legal să facem lucrul acesta, dar eu consider că ar fi meritat să beneficieze de un ajutor din partea noastră în compensarea, măcar parțială, a perturbării pe care o producem activității lor”, a spus edilul.
Primarul speră însă să găsească înțelegere la parlamentari. El ar vrea ca parlamentarii din Timiș, în frunte cu „liberalii”, să propună un proiect legislativ care să reglementeze situațiile de acest gen. „Voi cere public, în premieră, public parlamentarilor din Timiș, în special celor liberali de la PNL și PDL, să vină cu o inițiativă legislativă pentru a permite administrațiilor publice locale să vină cu astfel de facilități către agenții comerciali. Noi, liberalii, trebuie să înțelegem mai bine activitatea economică și să acționăm în consecință”, a conchis Robu. În zona Cetate, unde șantierul va mai dura cel puțin un an, multe dintre afaceri s-au închis deja, din lipsă de clienți. Aceștia au renunțat la cafeaua preferată, deoarece ca să ajungă la ea aveau de străbătut adevărate „tranșee”.
Comentarii prin facebook