CS Ghiroda acuza ASU Poli si FC Chisoda de complicitate, Comisia de Apel da marti verdictul

Întrunită de urgenţă, Comisia de Apel a AJF Timiş, cu Dan Băjenescu şi Călin Bot în calitate de membri noi ai acesteia, nu a dat un verdict în cazul „FC Chişoda”. Decizia va fi dată, spun oficialii AJF, marţi, până la ora 10.

mingi-de-fotbal

CS Ghiroda, câştigătoarea Ligii a IV-a Timiş pe teren, dar care riscă să piardă dreptul de a juca barajul pentru promovarea în Liga a III-a în urma dubioasei retrageri din campionat a lui FC Chișoda, a depus la AJF şi la Comisia de Apel două adrese.

În cea către AJF, CS Ghiroda solicită să fie luate „măsurile regulamentare care se impun împotriva cluburilor ASU Politehnica Timişoara şi CS FC Chişoda”. Iată textul integral:

„Evenimentele petrecute înainte de disputarea penultimei etape a Ligii a 4-a Timiș până în prezent conduc fără putință de tăgadă la complicitatea cluburilor mai sus amintite. Rezultatul acestei complicități ar fii modificarea rezultatului de pe teren obținut de ASU Politehnica Timișoara și implicit a căștigătoarei Campionatului Ligii a 4-a Timiș.
Susținem acestea prin următoarele motive:
Lipsa indicării vreunui motiv pentru această retragere a echipei CS FC Chișoda
Informarea de retragere a fost depusă cu două zile înainte de terminarea campionatului, ea fiind făcută expres pentru a favoriza ASU Politehnica Timișoara
Legătura evidentă între retragerea celor de la CS FC Chișoda și câștigătoarea campionatului Ligii a 4-a
O dovadă a complicității celor două cluburi sunt și apelurile hotărârii nr. b15 din 05.06.2014 depuse simultan la secretariatul AJF Timiș, cu formulări identice tip copy/paște sau foarte asemenatoare (atașăm apelurile marcate)
Solicitarea din apel a CS FC Chișoda de a pierde toate jocurile disputate în retur înlătură orice dubiu în legătură cu complicitatea celor două cluburi. Ce avantaj are CS FC Chișoda din pierderea tuturor jocurilor din retur ?
Atâta timp cât susținerea financiară și administrativă (bază sportivă, teren regulamentar etc) a echipei a venit din partea Primăriei Giroc, declarația primarului despre retragere este fără echivoc : „Am mai auzit despre chestia asta, dar nu știu nimic. Nu înțeleg care ar fi motivația să se retragă. Eu spun cムeste o idee rea. De ce săƒse retragムcând am investit atâția bani în echipă? Trebuie să-și joace șansele pânăƒla capăt. Este de la o poștムvizibil cムceva nu este în regulă. Nu existムniciun motiv pentru care Chișoda sムse retragムdin campionat. Puține echipe joacăƒîn condițiile în care joacムechipa din Chișoda și cea din Giroc. Toate cheltuielile au fost plătite de primărie, acum nu pot face ce vor ei”. Cu atât mai mult cu cât terenul a fost pregătit pentru joc la prima neprezentare din Etapa 33 (trasat, plase etc).
Jucătorii au declarat în presă că așteaptă convocarea la meciuri, fapt ce denotă că nu au fost probleme de efectiv și nici nemulțumiri financiare
Neexistând nici un motiv pentru această conduită la limită infracționalității a celor două cluburi, credem că neprezentarea la meciuri în ultimele două etape a celor de la CS FC Chișoda a fost una premeditată pentru a creea un avantaj celor de la ASU Politehnica Timișoara. Această părere ne este întărită de prezența conducerii CS FC Chișoda la ultimele două jocuri ale celor de la ASU Politehnica (jocuri ce ar fi trebuit să se desfășoare la aceeași ore cu meciurile consemnate cu neprezentarea celor de la CS FC Chișoda).
Din punct de vedere sportiv conduita celor două cluburi este inacceptabilă, iar lăsarea nesancționată a acestei fapte creează un precedent periculos pentru fotbal.
Revenim și vă solicităm să nu lăsați această conduită a celor două cluburi nepedepsită aplicând sanctiunile regulamentare. În drept invocăm art. 60, art. 60 bis, art. 61 din ROAF si orice alt articol de natură sportivă sau civilă.
În cazul in care veți considera că această faptă este una de natură penală puteți solicita intervenția organelor abilitate”, se arată în adresa depusă de CS Ghiroda la AJF Timiş.

În cealaltă adresă, depusă la Comisia de Apel a AJF Timiş, reprezentanţii CS Ghiroda, cu referire la apelurile depuse de CS FC Chişoda şi ASU Politehnica, solicită menţinerea Comisiei de Disciplină, aceeaşi comisie care a dat un verdict favorabil echipei câştigătoare pe teren a Ligii a IV-a Timiş. Iată şi textul integral al adresei depuse de CS Ghiroda la Comisia de Apel din cadrul AJF Timiş:
„Subscrisa AS CS Ghiroda, prin vicepreședintele său Alin Miloș, formulăm prezentele note de informare prin care înțelegem să invederăm instanței de apel poziția noastră cu privire la cele două apeluri .
Dorim ca poziția noastră să fie luată în calcul la momentul pronunțării hotărârii. Întrucât hotărârea apelată, cât și apelul celor două cluburi se referă la AS CS Ghiroda considerăm că avem interes direct în această pricină.
Vă solicităm să mențineți hotărârile contestate, acestea fiind legale și temeinice.
Comisia de Disciplină a AJF Timiș a fost validată de Comitetul Executiv al AJF Timiș, comitet din care face parte și un reprezentant al clubului contestatar ASU Politehnica. Conform regulamentelor în vigoare Comisia de Disciplină trebuia contestată înainte de judecată.
Hotărârea Comisiei de Disciplină este legală și temeinică și în ceea ce privește informarea de retragere a FC Chișoda. Arătăm că această informare de retragere nu a respectat condițiile de formă și de fond: lipsa împuternicirii din partea clubului a semnatarului (conform art. 79 punctul 8, respectiv art. 35 din statutul CS FC Chișoda), lipsa unui motiv real și întemeiat pentru această retragere, lipsa datei și a etapei de la care înțeleg să se retragă.
Referitor la aplicarea art. 18 din ROAF, arătăm că acesta nu are incidență în acesta speță deoarece hotărârea de excludere a CS FC Chișoda intervine după terminarea campionatului Ligii a 4-a 2013-2014, conform art. 8 punctul 2 din ROAF.
Pe cale de consecință vă solicităm respingerea apelurilor ca fiind neîntemeiate și nefondate, iar implicit să mențineți hotărârea din 05.06.2014 a Comisiei de Disciplină a AJF Timiș. Solicităm soluționarea cazului în regim de urgență”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

Deja vu – specific asu:jmekerii,ciubuk,peskes,scamatorii,manarii,alba-neagra,subterfugii,tertipuri,depasind cotele absolute ale penibilului! Unik in lume: echipe desfiintate pe banda rulanta,depaseste tot ce au „rea;lizat” mitica – militica si nasu-sandel, in zeci de ani!

Mihai Apetri a spus: (iunie 9th, 2014 at 14:34 )

Brancovan la puscarie !!1

Bogdy a spus: (iunie 9th, 2014 at 14:35 )

Înțelegeri s-au făcut între naționale la Campionate Europene sau Mondiale ca ambele echipe sa treacă de grupe,toată lumea a văzut si nu s-a luat nici o decizie,totul se judeca după regulament.Ghiroda are dreptatea morala,Poli cea regulamentara.

ala a spus: (iunie 9th, 2014 at 14:58 )

Nu inteleg de ce are ghiroda dreptate morala cand echipe gen Gataia stau capra la modul propriu; cei din Gataia primindui pe cativa din Ghiroda la un gratar.
Asta e moral dupa tine? 2-3 echipe au incercat sa joace fotbal contra Ghirodei si s-a vazut ca abia abia au castigat cu cate 8 min de prelungiri.
Toata lumea stie ca dreptatea e de partea noastra.
Rusine celor din Ghiroda care au strigat la finalul meciului cu Ortisoara „Timisoara m*** Timisoara”!! au injurat un oras intreg nu o echipa

poli a spus: (iunie 9th, 2014 at 15:01 )

Nimic despre Gataia, Popeda, arbitrii? A cheltuit bani Milos de pomana.
Toate se platesc in viata!

@poli si ala a spus: (iunie 9th, 2014 at 15:16 )

dar voi nu spuneti nimic despre jocurile cu ortisoara si dumbravita? nimic? chiar nimic? nu spuneti nimic nici despre cu cat ar fi fost premiati jucatorii de la ortisoara daca incurcau ghiroda? nimic? chair nimic? ipocrizia voastra este fara margini. cum ati castigat voi jocul cu auto timisoara? cumva la ultima faza de joc? dar cel cu jimbolia, unde joaca doar juniori? cumva cu un penalty usor acordat? sau astea nu se pun? voua chiar nu va este rusine sa tot aruncati cu rahaturi de astea ieftine in loc sa va vedeti de echipa voastra? daca asu nu a castigat seria asta e pentru ca aveti un antrenor slab, dar e mai usor sa te victimizezi la modul cel mai gretos posibil. sa va fie rusine. oameni ca voi nu au nimic in comun cu ce a insemnat adevarata poli, nesimtitilor.

poli a spus: (iunie 9th, 2014 at 15:22 )

Plange milos dupa bani

ala a spus: (iunie 9th, 2014 at 15:35 )

Dar spune tu daca stii ceva de premierea echipei Ortisoara pt ca eu nu stiu. Dar faza cu gratarul in Gataia o stiu 100% pentru ca is din Gataia desteptule si cunosc cel putin jumate din echipa aia. Prietena lui Filimon ala o cunosc personal

De ce nu scrii mai bine despre actele jucatorilor din Ghiroda cau nu au fost in regula si au jucat defapt ilegal.
Poli a pierdut pe mana ei locul 1 dar nu ne dati voi hotilor lectii de moralitate. N-ati stiut cum sa ne opriti si nici nu veti stii vreodata in schimb Ghiroda pica in 2-3 ani pentru ca Ghiroda nu exista. Nici o echipa nu exista fara suporteri iar Poli are din plin.

@ala a spus: (iunie 9th, 2014 at 16:45 )

dar despre „actili’ lui ssPoli ce sti? Sau n-ai habar? Dar ssPoli cand pica cu tot cu organizatia politica drukeria, asa zisa galerie? Vad ca le sti pe toate,te pomenesti ca de fapt esti Jiji Brancovan?

antirob a spus: (iunie 9th, 2014 at 17:23 )

Ba postacilor, treaba voastra care-i? aceseul a retrogradat si se desfiinteaza, useleul s-a desfiintat, palmierii s-au uscat, gata. Pe DP urmam noi in curand.

ilia-srb a spus: (iunie 9th, 2014 at 17:31 )

este o rusine sa termini pe locu 2 si sa umbli cu toate chitibusuri ca sa promoveze,asta nu-i spiritul banatan.faceti Timisoara de rusine daca aveati echipa aveati 10-15 puncte avans si la revedere.

dan a spus: (iunie 9th, 2014 at 17:35 )

noroc ca primaru de la Ghiroda nu-i psd-ist ca se retrageau si ei!!!!!

drukerul muzicolog a spus: (iunie 9th, 2014 at 20:06 )

drukeria feat asu, au lansat un slagar, care va rupe vara asta toate topurile:” We Are Vice Champions”!

Edmond Dan-T a spus: (iunie 9th, 2014 at 20:45 )

păi după cum scrieţi pe aici treaba-i groasă de tot.Atât cei de la poli cât şi cei de la chişoda sunt penali şi nu se mai pot scoate, cât despre ce s-a întâmplat pe teren, poli a scrântot-o rău de tot în retur, aranjamente cu şag dumbrăviţa , orţişoara, auto şi patru egaluri, asta înseamnă că nu au prea contat pe teren, iar că cei de la gătaia dacă au mâncat un grătar după un egal cu poli, îl meritau, poli uită să spună cum a motivat adversarii ghirodei, cei de la orţişoara aproape că plângeau că nu au putut să ţină egalul, se vehiculau 800 lei de jucător,acelaşi lucru s-a întâmplat şi la racoviţa unde câţiva jucători au luptat pe viaţă şi pe moarte.
Normal ar fi fost ca cei de la asu sătragă linie, să vadă unde au greşit,să vadă ce fac în campionatul următor, acum se pare că-i prea târzi, au intrat întrun rahat din care nu mai pot să iasă, îşi vor pierde toţi susţinătorii, b-o să mai meargă cu cutia milei, etc.etc…

alin a spus: (iunie 9th, 2014 at 21:20 )

Dar cu actele cum sta ASU? Sau va certati aiurea si cand sa va prezentati la baraj, ce sa vezi….

un timisean de la sat a spus: (iunie 10th, 2014 at 09:16 )

ma disperatilor,ati observat ca nu mai aveti loc la sate in Timis, caci oriunde apareti si copiii de clasa I-a striga :”m…ie Timisoara”? Si mai si umblati cu pancarde ca reprezentati Banatul? Voi nu mai aveti loc in Banat,poate sa vada oricine.

asu -data Poli a spus: (iunie 10th, 2014 at 09:33 )

de la atatea blaturi,smenuri si aranjamente a ajuns asu-data Poli !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

Targul de Craciun

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Timișoara/Foto

La Timișoara a revenit atmosfera sărbătorilor de iarnă, miercuri seara fiind deschis oficial Târgul de Crăciun. În Piața Operei, dar și în Piața Libertății, au fost amenajate atracțiile care vor fi accesibile doar pe baza prezentării certificatului verde. Timișorenii sunt așteptați la Târg până la jumătatea lui ianuarie, când va avea loc revelionul sârbesc, special...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-a deschis Târgul de Crăciun de la Timișoara/Foto
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Winter in My Town
Winter in My Town

Sport vezi arhiva Sport

poli - arges

Dureros. Cu un om mai puţin, Poli ratează la lovituri de departajare o calificare istorică

Efort imens pentru divizionara secundă Politehnica Timişoara, care îşi putea face un cadou fantastic de Centenar, o calificare în semifinalele Cupei. Nu a fost în cele din urmă de acord… bara! Stadionul Dan Păltinişanu a fost scena unui meci intens, între Poli şi o echipă bună de prima ligă, FC Argeş, care se luptă la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dureros. Cu un om mai puţin, Poli ratează la lovituri de departajare o calificare istorică
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Tramvai special de la STPT, dedicat Zilei României/FOTO

Un tramvai special pregătit pentru ziua de 1 Decembrie, în culorile naționale, este cadoul celor de la Societatea de Transport Public Timișoara pentru călători. Acesta a fost pregătit în cinstea Zilei Unirii, circulând pe linia 2. Tramvaiul, un vechi ”nemțesc” din flota societății, a fost vopsit în culorile tricolorului, roșu, galben și albastru. De asemenea,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tramvai special de la STPT, dedicat Zilei României/FOTO
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Grindeanu

Se prioritizează investițiile în infrastructura din România. Două șosele importante din zona de vest ar urma să devină realitate

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a oferit presei, în cadrul vizitei effectuate acasă la Timișoara, o veste interesantă: planul investițional pentru masterplanul pe transporturi al României va fi aprobat de guvern la finalul acestui an. Aceasta poate însemna demararea unor investiții importante pe infrastructură, dar mai ales prioritizarea unora. Drumul expres Lugoj – Turnu Severin sau...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se prioritizează investițiile în infrastructura din România. Două șosele importante din zona de vest ar urma să devină realitate

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La Timișoara a revenit atmosfera sărbătorilor de iarnă, miercuri seara fiind deschis oficial Târgul de Crăciun. În Piața Operei, dar și în Piața Libertății, au fost amenajate atracțiile care vor fi accesibile doar pe baza prezentării certificatului verde. Timișorenii sunt așteptați la Târg până la jumătatea lui ianuarie, când va avea loc revelionul sârbesc, special...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-a deschis Târgul de Crăciun de la Timișoara/Foto
Până astăzi, 1 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.780.808 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.348 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.689.184 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ coronavirus: 1.149 persoane infectate şi 89 decese, dintre care 10 anterioare
Rata de infectare a ajuns în Timişoara la 2,59 la mia de locuitori, după ce în ziua precedentă a fost 2,74. Rata de infectare la nivelul judeţului este 2,17, în scădere faţă de ziua precedentă, când a fost 2,27. Cea mai mare rată din Timiş se înregistrează la Pişchia: 5,99. Astăzi, conform datelor furnizate de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În toate localităţile din Timiş, rata de infectare a scăzut sub 6 la mia de locuitori. În Timişoara rata a ajuns la 2,59
Timișorenii s-au adunat în Parcul Scudier pentru a sărbători, după un an de pauză fără ceremonii, Ziua Națională. În număr destul de mare, ei au asistat la festivități, la o scurtă defilare și la discursurile ținute de oficialități. Au fost depuse coroane la monumentul Ostașului și s-a vorbit despre semnificația acestei zile. Programul a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ziua de 1 Decembrie, sărbătorită cu discursuri, depuneri de coroane și o mică defilare, în Parcul Scudier/Foto
PNL nu va lăsa din mână ”borcanul cu miere”, conducerea programului guvernamental Anghel Saligny , dar şi a Companiei Naționale de Investiții urmând să aparțină și în continuare liberalilor, a anunțat Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, în cadrul unei emisiuni TV. Despre alianța cu USR, el subliniază din nou că e una care funcţionează la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: ”La Timiş, nu vom rupe alianţa cu USR care funcţionează foarte bine”
Un tramvai special pregătit pentru ziua de 1 Decembrie, în culorile naționale, este cadoul celor de la Societatea de Transport Public Timișoara pentru călători. Acesta a fost pregătit în cinstea Zilei Unirii, circulând pe linia 2. Tramvaiul, un vechi ”nemțesc” din flota societății, a fost vopsit în culorile tricolorului, roșu, galben și albastru. De asemenea,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tramvai special de la STPT, dedicat Zilei României/FOTO
Cu ocazia Zilei Naționale a României, Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, organizează Festivalul de Artă Românească. Festivalul cuprinde două concerte, în 1 și 2 decembrie, de la ora 18, on-line, postate pe pagina de Facebook și YouTube a instituției de învățământ „Liceul Ion Vidu”. Primul eveniment...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Festivalul de Artă Românească, eveniment transmis on-line de Liceul Ion Vidu
Top