Stirile din ziua: 2 noiembrie 2014

Macel in Timis, dupa numararea voturilor in 30% din sectii

Macel in Timis, dupa numararea voturilor in 30% din sectii

Numărătoarea voturilor în secțiile din Timiș continuă, iar rezultatele nu sunt deloc în favoarea candidatului USL. După centralizarea opțiunilor de vot în 30% din secții, Klaus Iohannis are 40 de procente, în timp ce Victor Ponta a obținut 24%.

Protest in Piata Operei: timisoreni, nemultumiti de cum au fost organizate alegerile in diaspora

Modul în care s-au organizat alegerile prezidențiale în străinătate a creat numeroase probleme pentru alegătorii români care sunt departe de casă. Forțați să stea la cozi interminabile, în frig, pentru a putea să ajungă la cabinele de vot, aceștia au început să-și piardă răbdarea. Unii timișoreni au ieșit în Piața Operei pentru a-și exprima nemulțumirea.

Asta-i Timisoara: 44-23, in „meciul” Iohannis – Ponta

Numărătoarea voturilor în 60 din cele 212 secții de votare din Timișoara indică o victorie la scor în favoarea candidatului ACL, Klaus Iohannis. Conform acesteia, Iohannis a obținut 44% din voturi, în timp ce pentru Victor Ponta au optat 23% din alegători. Locul al treilea revine Monicăi Macovei, cu 9%, iar pe al patrulea este Călin Popescu-Tăriceanu, cu 6,5%.

Aplauze la sediul PNL Timis: ACL-istii, multumiti de scorul lui Iohannis

Rumoarea din sediul PNL Timiș nu s-a oprit, duminică seară, decât pentru câteva secunde, atunci când s-au anunțat primele rezultate ale exit-pollului. Au urmat aplauze și îmbrățișări când s-au anunțat estimările, iar ACL-iștii au respirat ușurați când au văzut că diferența dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta, candidatul PSD, nu este atât de mare cum se credea.

Bojin, seful PSD Timis: In turul al doilea vom avea o sarcina mult mai usoara

Șefii și parlamentarii PSD s-au adunat duminică la sediu, în așteptarea exit poll-urilor după închiderea urnelor. Cu mici probleme de natură tehnică și o „plimbare” continua între stațiile TV, concluzia a fost enunțată de Liviu Dragnea: Victor Ponta este peste scorul pe care și l-a propus.

Cum s-a votat la Londra: Nici pe vremea lui Ceausescu nu se statea asa la coada / FOTO

La secția de votare 152 de la Londra, de la Brent Civic Center, în jur de 2.000 de români așteaptă încă să voteze. Coada se întinde pe vreo 200 de metri în afara mall-ului aflat vizavi de stadionul Wembley și pe încă aproximativ 100 de metri în interiorul acestuia. Ambasadorul Ion Jinga a venit, acum puțin timp, să discute cu oamenii. Aceștia cer deschidere unei noi secții de votare în 16 noiembrie.

Zece sesizari de la ACL: Prea multi votanti pe listele suplimentare!

ACL Timiș a depus la BEJ zece sesizări, reclamând numărul prea mare de persoane care au votat în Timișoara, fiind înscrise pe listele suplimentare. În Timiș au votat pe aceste liste aproape 25.000 de persoane, existând secții unde numărul total al voturilor exprimate depășește cu mult numărul alegătorilor arondați.

„Bataie” pe listele suplimentare, la sectiile de votare din Timis

În Timiș s-a votat în draci pe listele suplimentare! Aproape 13.000 de oameni au fost trecuți, până la ora 13, pe astfel de liste, cam jumătate dintre ei, în Timișoara. Nu trebuie uitat că orașul de pe Bega este un important centru universitar, însă asemenea aglomerări s-au produs și în zone în care, teoretic, ele nu se justifică.

Top