Stirile din ziua: 25 noiembrie 2014

Ultimele pregatiri inainte de Targul de Craciun, in Piata Victoriei

Ultimele pregatiri inainte de Targul de Craciun, in Piata Victoriei

Centrul Timișoarei vuiește, de două zile, de zgomotul ciocanelor care fixează cuiele în căsuțele care vor găzdui Târgul de Crăciun. Acesta se va deschide oficial pe 1 decembrie, când va porni și iluminatul festiv al orașului. Pe timișoreni îi așteaptă și o surpriză: o uriașă perdea de luminițe pe platoul din fața Operei.

sosea centura

Oficial: Centura de sud a Timisoarei va fi trecuta in masterplan, desi… nu era necesara!

Centura de sud a Timișoarei va fi inclusă în versiunea revizuită a Masterplanului General de Transport, însă nu e sigur că se va întâmpla la fel și în cazul centrului intermodal. Un alt lucru e cert însă: Ministerul Transporturilor recunoaște, negru pe alb, că nu a considerat necesară o centură de sud la Timișoara !

Vizele de flotant ale parintilor nu vor mai garanta inscrierea copiilor la scoli de top

În fiecare an, în perioada înscrierilor la clasa zero, părinții își fac vize de flotant, în speranța că, astfel, copiii lor vor avea șansa să ajungă la una dintre școlile de top. Astfel, unii copii sunt obligați să facă ore după-masa. ISJ are de gând să schimbe regulile jocului, mai ales că în Timișoara se încearcă eliminarea învățământului de după-amiază.

Penibil: Maria Grapini duce manipularea Dan Voiculescu in Parlamentul Europei

Europarlamentarul Maria Grapini a ținut un discurs în plenul Parlamentului European despre „punerea în pericol a libertății presei” din România. Grapini face intenționat însă o mare confuzie și totodată manipulare, afirmând că libertatea presei ar avea de suferit din cauza condamnării pentru corupție a turnătorului Dan Voiculescu.

Colan de argint de 1.000 de euro, pentru Patriarhul Daniel

Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va fi declarat, foarte probabil, miercuri, cetățean de onoare al județului Timiș. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a plenului CJ în octombrie, deoarece încă nu se primise acordul oficial al Patriarhiei Române. Înaltul prelat va primi și un colan de argint, care costă aproximativ 1.000 de euro.

Baia turceasca din Piata Libertatii s-a „inecat” de patru luni la… primarie!

Pavajul e aproape gata, dar fosta baie turcească din Piața Libertății e acoperită cu o banală folie de plastic. Primarul Nicolae Robu e convins că problema s-a înțepenit la Ministerul Culturii. Conform arheologilor însă, lucrurile sunt mult mai simple și depind exclusiv de primărie. Și asta, nu de ieri, de azi, ci din… iulie!

cladiri istorice

Primaria nu e banca, deci reabilitarea cladirilor istorice pe bani de la bugetul local ar putea fi ilegala

Programul municipalității de ajutorare a proprietarilor de clădiri istorice interesați să reabiliteze aceste imobile e… în pom. La aproape un an de la lansarea lui, primarul Nicolae Robu spune că legea e ambiguă și că nu vrea să aibă surprize de la Curtea de Conturi. El cere acum ajutorul parlamentarilor.

Greu cu consolidarea la Muzeul Banatului! Lucrarea e deja in intarziere

Reabilitarea Muzeului Banatului încă nu a trecut de prima etapă, respectiv cea de consolidare, care ar fi trebuit să fie gata de astă-vară. De vină ar fi aceeași Comisie Națională a Monumentelor, care întârzie emiterea unor anumite avize. Lucrarea, care constă în reabilitare și modernizare, trebuie terminată anul viitor.

apa calda

Fara apa calda si caldura

Colterm anunță că, din cauza unor lucrări efectuate de Enel, va întrerupe marți, între orele 9 și 16, furnizarea apei calde a celei reci și a încălzirii la PT 83. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele de pe străzile A. Ipătescu (parțial), Calea Șagului (parțial), Hărniciei, L. Rebreanu, Mureș, Muzicescu, Onoarei, Plantelor și

Top