Stirile din ziua: 12 noiembrie 2014

Prinsi la taiat lemne, dupa ce pusesera la pamant 11 copaci

Prinsi la taiat lemne, dupa ce pusesera la pamant 11 copaci

Doi sexagenari din Timiș au avut ghinion marți, în timp ce ieșiseră la tăiat ilegal lemne în zona Sacoșu Mare. Jandarmii le-au auzit drujba și i-au luat ca din oală. Până să fie prinși, reușiseră să taie nu mai puțin de 11 copaci.

Marilen Pirtea

Pirtea ii da replica lui Andea: „Acum 25 de ani avea o cariera consacrata, eu eram licean”

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a reacționat la scrisoarea semnată de mai mulți universitari timișoreni, la inițiativa deputatului PSD Petru Andea, în care aceștia își exprimă sprijinul pentru actualul premier. Pirtea susține că nu are cum să aibă un limbaj comun cu Andea, fost membru al Asociației Studenților Comuniști.

clinica ascar

Chiria pentru ASCAR s-a triplat, primaria nu are unde sa mute spitalul

Aproape 5.000 de euro va plăti primăria pentru clădirea în care își desfășoară activitatea ASCAR. Chiria s-a triplat față de valoarea actuală și a fost aprobată de consilierii locali în plenul de marți. Primăria nu are unde să mute Clinica de Cardiologie a Spitalului Municipal, așa că a fost nevoită să negocieze cu proprietarii imobilului respectiv.

Victor Ponta – candidatul cu palmares negru (P)

Dezinformare, manipulare, ameninţări, şantaj, abuz de funcţii, dare de mită, minciuni, folosirea de bani publici – acestea sunt caracteristicile principale ale campaniei pentru PSD-istul Victor Viorel Ponta. Datele certe arată că România lui Victor Ponta înseamnă corupţie, retrocedări ilegale de păduri, trafic de influenţă, ofiţeri acoperiţi, baroni locali.

Podul de pet-uri de la Timisoara, respins de Cartea Recordurilor / FOTO

„Ne pare rău, dar…” – așa începe scrisoarea primită de EcoStuff România din partea Guinness World Records. Podul de pet-uri nu a intrat în Cartea Recordurilor din motive strict tehnice: „materialul trimis nu arată modul în care au fost numărate pet-urile”, respectiv „structura nu a fost realizată dintr-o singură bucată, existând acea deschidere la mijloc”.

Biblioteca Politehnicii, deschisa in sfarsit! Peste 1.000 de studenti au „transmis” ultimele carti pe rafturi

Noua bibliotecă a Universități Politehnica Timișoara a fost, în sfârșit, inaugurată oficial, la opt ani de la începerea lucrărilor. Simbolic, ultimele cărți au fost așezate în rafturi cu ajutorul a peste 1.000 de studenți, care au dat din mână în mână volumele. Cea din urmă: o culegere editată acum un secol, al cărei autor este Traian Lalescu, primul rector al UPT.

Ponta – un Basescu mai mic, mai mincinos, mai slab dotat intelectual; Iohannis – greoi si nepregatit

A fost și prima dezbatere televizată între cei doi prezidențiabili. Și, așa cum la pomul lăudat nu te duci cu sacul, confruntarea a fost departe de așteptările privitorilor. Per ansamblu a fost egalitate, cu toate că ambele tabere încearcă să-și asume victoria. Dacă ar fi să comparăm cu un meci de fotbal, a fost un 0-0 plictisitor, cu puțin faze pe poartă.

Sexy-arbitrul Patricia Samsudean a arbitrat-o pe CF Barcelona!

Arbitrajul timişean este scos din conul de umbră în care se află de ceva vreme de femei, care pot mai mult decât domnii din arbitrajul timişean. Patricia Samsudean, o superbă blondă de 25 de ani originară din Târgu Mureş, a fost unul dintre arbitrii jocului dintre CF Barcelona şi Bristol Academy, în optimile de finală ale Womens Champions League.

Consultatii de planning de un milion de lei, decontate in fals!

Percheziţii la o clinică privată din Timişoara şi la o şcoală de şoferi într-un dosar de decontări fictive de servicii medicale. Poliţiştii Serviciului de Investigare Fraudelor Timiş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, au descins joi la patru adrese. UPDATE: Este vorba despre clinica FizioCenter SRL.

Vestigiile din Piata Libertatii, lasate in bataia vantului de Ministerul Culturii

Piata Libertății va fi gata până la Crăciun, dar nimeni nu știe ce se va întâmpla cu vestigiile scoase la suprafață de arheologi astă-vară. Autoritățile așteaptă încă un răspuns de la Comisia de Monumente a Ministerului Culturii, chestiune care îl irită pe primarul Nicolae Robu.

Mizeria din Parcul Rozelor de la Festivalul Vinului a fost o situatie de „forta majora”

Și-a ținut promisiunea că-i va scăpa pe locuitorii din zona stadionului de „țigănia” de la festivalurile vinului și berii, dar i-a „fericit” pe cei care stau în apropierea Parcului Rozelor. Evenimentul desfășurat în ultimul weekend i-a scos din minți pe locuitorii din zona centrală. Acum, primarul Nicolae Robu le promite și lor că, de la anul, toate petrecerile câmpenești se vor muta la Pădurea Verde.

Cea de-a patra putoare

Ar fi incorect să vin eu acum să împart jurnaliștii în cei care manipulează și în cei care, pe un cal alb și frumos, promovează tot ce e bun și sănătos în societate. Și fără intenție, tot mai o dai pe lângă. La un meci al lui ACS Poli, de exemplu, poți spune, luat de entuziasm, că în tribune sunt 2.000 de oameni, iar în realitate sunt numai Nicolae Robu și încă 299 de microbiști.

Depasirea concentratiilor de arsen in apele subterane din Campia de Vest are cauze naturale

Concentrațiile de arsen care depășesc limita admisibilă măsurate în Câmpia de Vest sunt moderate, iar „zona Banatului are o tendință naturală de a acumula arsen în apele subterane”. Prof. dr. Călin Baciu, de la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, susține că această problemă a apei din întregul Bazin Panonic este studiată de mai bine de 70 de ani.

aquatim

Fara apa rece

Aquatim anunță că miercuri, între orele 9 și 20, va întrerupe furnizarea apei reci pe străzile Lorena (între Gheorghe Adam și Aleea Pădurea Verde) și Aleea Pădurea Verde. Se va lucra la conducta magistrală care alimentează partea de nord a orașului. Din această cauză, presiunea apei va fi scăzută pe Calea Dorobanților, în cartierul Modern,

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel nu a programat miercuri întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Icloda (p), orele 8 – 16; Lugoj – Bl. Zona Ștrand S6A, S6B, S5A, S5B, S5C, S4A, S4C, C1, C2, C3, C4, orele 9 – 15; Ghiroda, Izvin, Ianova, Recaș (p), Chizătău, Șanovița, Ghizela (deponeu),orele 9 – 18; Lugoj

Top