Timisoara are buget! Doi consilieri s-au abtinut de la vot

Consilierii locali au aprobat, vineri, după mai bine de două ore de dezbateri, proiectul de buget propus de executivul Primăriei Timișoara. Este vorba despre 1,3 miliarde de lei, din care peste 40% sunt alocați pentru dezvoltare. Până și grupul PSD se declară mulțumit de felul în care arată bugetul orașului de pe Bega.

timisoara

Bugetul local este de 1,038 miliarde de lei, la care se adaugă peste 288 de milioane de lei, bugetul instituțiilor publice, finanțate din venituri proprii și subvenții din bugetul local. În total, este vorba despre 1,29 miliarde de lei. Secțiunea de dezvoltare are alocată o sumă de peste 441,3 milioane de lei, ceea ce reprezintă aproximativ 42,5% din total. Bugetul a trecut cu câteva amendamente depuse de consilierii PSD, însă un lucru este cert: suma alocată clubului Poli rămâne aceeași, deși consilierii Alfred Simonis (PSD) și Bogdan Herzog (independent) au propus reducerea acesteia cu două milioane de lei în total. Propunerile lor au căzut. După mai bine de două ore de dezbateri, bugetul a fost votat în integralitatea sa. „Scorul” a fost 20 de voturi „pentru” și două abțineri.

Consilierii au adoptat, vineri, sub formă de amendament, suplimentarea valorii cu 100.000 de lei și schimbarea din studiu de prefezabilitate în studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru construirea unui pod în zona străzii Jiul, dar și alocarea a 600.000 lei pentru finalizarea lucrărilor la Centrala Termică Dunărea. De asemenea, în buget vor fi prevăzuți 60.000 de lei pentru SF+PT privind refuncţionalizarea fostelor ateliere-şcoală ale Colegiului Tehnic Ion „I.C. Brătianu” (fost MIU), care urmează să fie transformate în sală de spectacole multifuncțională și ateliere ale Teatrului German de Stat. Alte 200.000 de lei vor fi alocate pentru eficientizarea energetică a clădirii de pe strada Mărășești, în care funcționează atelierele Operei și Teatrului Național. În plus, vor fi introduse în buget, la secțiunea finanțări nerambursabile, a reabilitării Parcului Justiției și Parcului Alpinet, în valoare de peste cinci milioane de lei. Cele două obiective au fost acceptate la finanțare de pe lista de rezervă a Polului de crestere Timișoara.

Până și grupul de consilieri PSD este mulțumit de felul în care a fost adoptat bugetul pe 2015. „Noi am propus mai multe amendamente. Am propus conexarea localității Dumbrăvița cu zona Lipovei, prin intermediul a șase străzi care, în acest moment, sunt obturate, iar conexarea aceasta să vină în prelungirea inelului IV. De asemenea s-a propus construirea, la Școala Generală 7, a unei săli de sport care să deservească și școala, și toată zona Lipovei. S-a votat și un studiu de fezabilitate pentru un aquapark, dar, în măsura în care proiectul de la Dudeștii Noi este compatibil pentru Timișoara, vom merge pe el, pentru că este mult mai avansat la finanțare. Nu în ultimul rând, s-au votat proiecte tehnice pentru 500 de locuri de parcare publice, din bani publici, în cele 30 de locații care reies dintr-un studiu de oportunitate deja inserat în noul PUG. Am votat și un proiect comun, fie SF, fie PT, dacă SF de la consiliul județean este încă în vigoare și nu trebuie actualizat, pentru o nouă maternitate între Spitalul Județean și Casa Austria, în parteneriat cu CJ și Ministerul Sănătății. Suntem mulțumiți de bugetul în ansamblul său, cu aceste amendamente. Am mai avut și alte amendamente în structura de buget, pe care nu le-am scris că sunt PSD”, ne-a declarat Radu Țoancă, liderul grupului de consilieri social-democrați.

Citiți și: Peste 294 de milioane de euro, bugetul total general al Timisoarei! Cum se impart banii

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

chestionar PLUS

PLUS Timiș chestionează cetăţenii. Strategia partidului, realizată cu formulare completate online

PLUS Timiş se ţine de cuvânt şi, aşa cum a promis, vrea să ştie ce părere au cetăţenii despre diferite probleme legate de administaţia locală sau judeţean. Şi pentru a dovedi că sunt chiar un partid modern, cei din partidul condus de Dacian Cioloş trimit oamenilor online, să completeze un formular electronic, în care să-şi expirme opiniile pe diferite teme legate de domeniul administativ.
Citeşte tot articolul Citeste articolul PLUS Timiș chestionează cetăţenii. Strategia partidului, realizată cu formulare completate online
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

pod peste Mures

Au început lucrările la podul construit cu probleme peste Mureş, pe Autostrada Lugoj – Deva

Firma tocmită de Compania de Drumuri pentru a cârpi defectele descoperite de expertiza tehnică efectuată la lucrările de la podul peste Mureş de pe Autostrada Lugoj – Deva s-a apucat de lucru. Aceasta are la dispoziţie 20 de zile să rezolve problemele descoperite aici după ce constructorul spaniol nu şi-ar fi făcut treaba, conform studiului realizat de IPTANA, iar finalizarea lor ar aduce mai aproape deschiderea circulaţiei pe lotul 2 din această autostradă.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au început lucrările la podul construit cu probleme peste Mureş, pe Autostrada Lugoj – Deva
dezbatere fonduri europene