Stirile din ziua: 26 februarie 2015

centura de sud

Cat se poate de oficial: centura Timisoarei este in masterplan, dar nu e prioritara!

Cat se poate de oficial: centura Timisoarei este in masterplan, dar nu e prioritara!

Inclusă în Masterplanul General de Transport pe ultima sută de metri, centura de sud a Timișoara nu este considerată obiectiv prioritar. Dacă în masterplan este a doua ca importanță între cele 14 variante ocolitoare preconizate a se realiza până în 2030, în strategia de implementare, șoseaua a fost retrogradată. Lucrurile s-ar mai putea schimba, dar… nu cu un miting.

Ovidiu Tender lasa definitiv la sol Ten Airways

Omul de afaceri Ovidiu Tender a cerut insolvenţa firmei Ten Airways, al cărui proprietar este. Primul termen este pe 5 martie. Anul trecut, Ten Airways își anunța intrarea pe segmentul curselor comerciale, în parteneriat cu Fly România, prin zboruri interne şi internaţionale din Bucureşti, Timişoara şi Tulcea. Mii de pasageri au rămas însă cu buzele umflate.

Saptamana viitoare Timisoara afla daca mai gazduieste sau nu CE de Baschet fete

O importantă delegație a FIBA, condusă de numărul II din baschetul european, va ajunge, săptămâna viitoare, la Timișoara. Vizita din 4 martie este legată de organizarea unor meciuri din Campionatului European feminin de baschet, care se va desfășura în perioada 11-25 iunie, în Ungaria.

Candidatii platesc, statul le da banii inapoi! Ghita Ciobanu, despre stoparea campaniilor electorale la negru

Vrei să candidezi la alegeri? Vii cu banii în contul partidului, se împart în campanie și, la final, îi primești înapoi, minus impozitul datorat statului. Asta spune deputatul PSD Gheorghe Ciobanu că se discută acum în Comisia de cod electoral. Măsura va stopa, crede fostul vameș, finanțarea la negru a campaniilor.

Ciobanu (PSD): Timisoara a primit multi bani si primeste si acum!

Deputatul PSD Gheorghe Ciobanu e convins că… Timișul este unul dintre județele preferate ale premierului Victor Ponta. Ba chiar mai mult, acesta dă dovadă de prietenie și dă și bani pentru dezvoltarea zonei. Între timp, centura de sud a Timișoarei, dar și alte promisiuni, doar visează la finanțare…

tramvai

Distractie sfarsita la politie: doi pusti au dat foc unui scaun in tramvai

Un incident mai puțin obișnuit s-a petrecut joi dimineață, într-una din garniturile care circulă pe linia 9. Doi adolescenți n-au găsit ceva mai bun de făcut decât să dea foc unui scaun! Din fericire, ceilalți călători au reușit să stingă flăcările. Teribiliștii au ajuns acum pe mâna polițiștilor.

Tinerii casatoriti au distrus sala de consiliu a Primariei Timisoara!

Consilierii locali trebuie să aprobe, în viitorul plen, proiectul privind reamenajarea sălii de consiliu a primăriei. Investiția de aproape 530.000 de lei este prevăzută în bugetul local și are un termen de execuție de cinci luni. Interesant este însă motivul pentru care s-a decis să se intervină.

Fara bani… doar cadouri! Haideti la Piata Lucrurilor Libere

Fără bani, fără troc… doar cadouri! Acesta este sloganul sub care se va desfășura o nouă ediție a târgului „Piața lucrurilor libere”. Cei care vor să participe la eveniment trebuie să aducă de acasă lucrurile de care nu mai au nevoie, dar care sunt în stare foarte bună de folosință. La rândul lor, se vor întoarce acasă cu obiecte noi, care le-au fost dăruite cu drag.

Conservarea vestigiilor din Cetate costa peste trei milioane de euro, se cauta proiectant

Cu toată zona centrală a orașului în șantier și fără soluții finale pentru conservarea descoperirilor arheologice făcute în timpul lucrărilor, Primăria Timișoara cumpără servicii de specialitate, în vederea punerii în valoare a acestor vestigii. Anunțul a fost pus pe SEAP, ofertele se deschid pe 3 martie, iar suma nu este deloc neglijabilă: peste 3 milioane de euro.

Trei sate din Timis nu exista! In Romania sunt 126 de localitati-fantoma

Județul Timiș figurează în nomenclatorul localităților cu trei sate care, de fapt, nu există. La ultimul recensământ, în cele trei a fost „bifat” un singur locuitor! Cele trei localități figurează însă în continuare în documentele unor instituții ale statului, inclusiv pe listele Autorității Electorale Permanente.

CJT, intre drama si comedie: „Birdman” vs „Louis de Funes”

Precum „Birdman” al regizorului Alejandro Gonzalez Inarritu, liberalul Marian Constantin Vasile a trăit și el clipe de supererou. Pentru un tânăr de abia trecut de 30 de ani era ceva spectaculos să ajungi vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, chiar dacă evenimentul politic cu pricina s-a produs când USL putea face eligibil și-un borcan cu gogoșari.

Agenda culturala a CJ: intre festivaluri, rugi, expozitii de arta si… ziua bazaltului

Consilierii județeni au aprobat, în ultimul plen, peste un milion de euro, pentru aproape 1.000 de evenimente cuprinse în Agenda culturală a CJ. Printre acestea, rugi și nedei, expoziții cu lucrări de Picasso sau Dali, o monografie Popa’s, Exit-ul de Timișoara, dar și… Ziua bazaltului sau simpozioane despre criminalitate, organizate în sate.

Vrei sa fii insotitor de bord? Qatar Airways recruteaza la Timisoara

Compania aeriană Qatar Airways anunță o sesiune de recrutare însotitori de bord la Timișoara. Aceasta va avea loc în 7 martie și va consta într-un interviu. Doritorii nu trebuie să se înscrie în prealabil, dar trebuie să îndeplinească anumite condiții. Pe 1 martie va avea loc și un curs de pregătire la care numărul de locuri este limitat.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. C. Porumbescu (p), Prislop (p), Bd. Constantin Brâncoveanu (p), Bojincă (p), Parcului, Cerna, Viorelelor, Magnoliei (p), orele 9 – 16; Moșnița Nouă (p), Peciu Nou nr. 8A, orele 9 – 16; Hitiaș (p), orele 8 – 18; Criciova, orele 10 – 16.

Top