Stirile din ziua: 10 februarie 2015

centura de sud

Centura de Sud si intermodalul de la Remetea Mare sunt oficial in masterplan! Cand vor fi facute e alta discutie

Centura de Sud si intermodalul de la Remetea Mare sunt oficial in masterplan! Cand vor fi facute e alta discutie

Ministrul Ioan Rus a prezentat, marți, forma finală a Masterplanului General de Transporturi. Documentul include, în sfârșit, Centura de Sud a Timișoarei, lăsată inițial pe dinafară, dar și centrul intermodal plasat, în prima variantă, în Giroc și propus pentru relocare, în cele din urmă, la Remetea Mare. Când vor fi realizate acestea și de unde vor veni banii de investiții nu se știe încă.

Doar revolutionarii din opt orase vor primi indemnizatii! Printre ele, Timisoara si Lugoj

Indemnizaţiile pentru revoluţionari vor fi acordate doar persoanelor care au ieșit în stradă în Bucureşti, Timişoara, Caransebeş, Sibiu, Cugir, Lugoj, Târgu-Mureş şi Cluj–Napoca. Asta a decis, marți, guvernul, care a adoptat o hotărâre în acest sens. Revoluționarii din alte orase trebuie să prezinte documente emise de Parchet sau să conteste procedura.

3,4 milioane de euro pentru a proteja Banatul de inundatii

Senzori care măsoară nivelul apei în baraje și cantitățile de precipitații căzute, dar și două centre de intervenție rapidă – totul, pentru a crește capacitatea de intervenție în caz de calamitate naturală. Un program național de peste 60 de milioane de euro va aloca Banatului o sumă importantă la acest capitol.

Robu nu vrea sa dea in judecata traseistii din Timis

Patru consilieri traseiști din Motru, foști PP-DD, și-ar putea pierde mandatele, după ce partidul din care au plecat i-a dat în judecată și a câștigat în primă instanță. În Timiș însă, aleșii care au schimbat tabăra cu Ordonanța 55 ar putea scăpa de procese. Totuși, Nicolae Robu și Dan Popa nu sunt pe aceeași lungime de undă.

Nu exista solutie finala pentru Piata Libertatii, dar Robu explica: Mie chiar imi plac copacii

Se plantează copaci în Piața Libertății, ba nu se plantează. Primarul Nicolae Robu spune că problema este complexă și crede că trebuie bine cântărită înainte de a se lua o decizie finală. În piețe precum Libertății sau Unirii ar trebui să primeze „punerea în valoare a realizărilor umane” și, în plus, trebuie văzut ce se poate face în așa fel încât copacii să nu se usuce.

Lucrarile din Cetate nu vor fi gata integral in luna iulie! Se vor termina pe bucati, din martie incolo

Cele patru piețe și zece străzi intrate în programul de reabilitare a zonei Cetate vor fi gata în acest an, dar în niciun caz până în luna iulie. Sigur nu vor fi finalizate până atunci strada Eugeniu de Savoya și nici Piața Unirii, dar primarul Nicolae Robu spune că lucrarea se va încadra în termenul de execuție.

Un timisorean promoveaza, la Paris, imaginea Romaniei francofone

Exact în ziua vizitei președintelui Klaus Iohannis la Paris, timișoreanul Radu Ciobotea, directorul adjunct al ICR Paris, va susține o conferință la invitația unor organizații academice de elită ale capitalei franceze. Aceasta va avea loc marți seară, în timp ce la Ambasada României se va desfășura o recepție la care o parte din invitați au aflat, fără să vrea, că sunt „indezirabili” sau „scârboși”.

Romanii cu credite in franci elvetieni pregatesc blocarea bancilor

Românii cu credite în franci elvețieni pun la cale o nouă metodă de a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă. Prima acțiune este programată miercuri, 11 februarie, și presupune plata în bancnote de câte un leu și apoi conversia leului în CHF. Ineditul protest a fost anunțat pe Facebook, pe Grupul Clienților cu credite în CHF.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Parcului, Cerna, Viorelelor, Magnoliei (p), Victor Babeș (p), Triumfului, J. Fucik, Diana, Cluj (p), Bd. Eroilor de la Tisa (p), orele 9 – 17; Orțișoara (p), Silagiu (p), orele 9 – 17; Sânmihaiu German (p), orele 9 – 14; Lenauheim (p), orele 10

Top