Stirile din ziua: 12 februarie 2015

Criminal cautat de zece luni, prins intr-o sala de fitness

Criminal cautat de zece luni, prins intr-o sala de fitness

Un bărbat de 27 de ani, suspectat de o crimă comisă anul trecut în județul Dâmbovița, a fost prins joi seară la Timișoara. Tânărul pe numele căruia fusse emis un mandat de arestare era la sala de sport în momentul în care a fost săltat de polițiști.

Enel a lasat, din nou, in bezna jumatate din Timisoara

Mai multe cartiere din Timișoara au stat, joi seară, zeci de minute în întuneric. Iluminatul stradal a fost căzut pe mai multe străzi, din Calea Șagului spre Piața Kuttl, la Gara de Nord, în Calea Girocului, zona Soarelui sau pe Bd. CD Loga. Penele de curent sunt o obișnuință în orașul de pe Bega, fără ca primăria să ia vreo măsură.

Lista vechilor liberali din conducerea noului PNL Timis

În ultima sa ședință, Biroul Politic Teritorial al vechiului PNL Timiș și-a desemnat, joi seară, oamenii care vor face parte din conducerea noului PNL Timiș. Este vorba de 15 persoane, din care patru erau cunoscute dinainte. Este vorba de Nicolae Robu, care este co-președinte, Marian Vasile, secretar general adjunct, plus cei doi parlamentari, Ben-Oni Ardelean și Horia Cristian.

Fatada Operei va fi refacuta in forma actuala! Cea veche nu cadreaza cu zona

Reabilitarea unei dintre clădire-simbol al Timișoarei, Opera Română, nu poate fi suportată integral de la bugetul local. Primăria speră să primească sprijin financiar de la Ministerul Culturii, dar se arată dispusă să cofinanțeze lucrările. Fațada va fi refăcută în forma actuală, dar vor fi scoase la lumină vechile statui, dacă acestea există încă.

Sarbatoare la Politehnica: fostul rector Coleta de Sabata a implinit 80 de ani

Prof. univ. dr. Coleta de Sabata, fost rector al Universității Politehnica, a împlinit 80 de ani și a fost sărbătorită de foștii colegi în sala Senatului UPT. Scriitoare și om de știință deopotrivă, Coleta de Sabata consideră încă anii studenției, petrecuți la Timișoara, drept cea mai frumoasă, dar și cea mai grea perioadă din viața ei.

Lotul 1 al autostrazii Arad-Nadlac, refuzat la receptie de CNADNR

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a refuzat, joi, să recepționeze lotul 1 de autostradă Nădlac-Arad, pe tronsonul Nădlac-Pecica. Lucrările, care au costat 248 de milioane de lei, nu sunt gata încă. Traficul a fost deschis încă din luna decembrie, dar se desfășoară cu restricții de viteză.

Concurenta acerba pentru un loc in conducerea noului PNL Timis

Săptămâna viitoare, noul PNL Timiș va avea o conducere care va funcționa până în 2017, după alegerile parlamentare. Structura cea mai importantă va fi denumită Comitetul Executiv al PNL Timiș și va avea în componență 34 de membri la care se adaugă cei doi co-președinți (Nicolae Robu și Dan Popa), secretarul general Dănuț Groza (ex-PDL) și secretarul general adjunct Marian Vasile (vechiul PNL).

Mersul cu tramvaiul, o mentalitate care n-a ajuns inca la Timisoara! Ar putea fi facut un studiu

De ce nu merg timișorenii cu autobuzul și preferă să stea zeci de minute în trafic sau căutând loc de parcare? Autoritățile locale spun că totul ține de mentalitate, dar admit, pe de altă parte, că starea sistemului de transport în comun nu este cea mai fericită. Primăria dă în acest an 35 de milioane de lei subvenții pentru transportul public.

Curs gratuit de ghid turistic la CCIAT (P)

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, Universitatea de Vest, Institutul Intercultural Timișoara și Primăria Orașului Kikinda (Serbia), parteneri ai Proiectului „Patrimoniu viu-o resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului”, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră IPA România – Republica Serbia, anunță încheierea etapei de înscriere pentru cursul de ghid turistic, oferit gratuit în cadrul proiectului.

Primaria nu face parcari in zona centrala pentru ca nu are unde!

Niciun leu nu este prevăzut în bugetul pe 2015 pentru construirea de parcări supraterane în zona centrală a Timișoarei. Asta, deși, până la finalul anului, zece străzi și patru piețe vor deveni exclusiv pietonale, iar parcarea este deja o adevărată aventură în Cetate. Primarul Nicolae Robu spune că nu există momentan soluții, dar, dacă problemele se vor rezolva, vor fi făcute rectificări bugetare.

aquatim

Fara apa rece in centru

Aquatim anunță că joi, între orele 9 și 15, va întrerupe furnizarea apei reci pe străzile Alba Iulia și Emanoil Ungureanu, între Coriolan Brediceanu și Eugeniu de Savoya. Se va lucra pe strada Emanoil Ungureanu, între Eugeniu de Savoya și Piața Libertății, pentru conectarea unor conducte noi la rețeaua existentă de alimentare cu apă. La

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Glad (p), Eneas (p), Rusu Șirianu (p), Ulpia Traiana (p), Traian Vuia (p), orele 9 – 18, Hebe (p), G. Ranetti (p), Kiriac, orele 9 – 14; Orțișoara (p), Moșnița Nouă (p), Săcălaz – nr. 633 și 580, canton CFR, Criciova, orele 9

Top