Stirile din ziua: 11 februarie 2015

Timisoara nu e sat! Atunci de ce banii de cultura merg catre chermeze si festivaluri cu mici?

Timisoara nu e sat! Atunci de ce banii de cultura merg catre chermeze si festivaluri cu mici?

De ce cheltuim bani publici pe festivaluri cu mititei și muzicanți, în loc să ne concentrăm pe evenimente care să dea greutate candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană? Aceasta a fost tema dialogului dintre consilierul PSD Ramona Olteanu și primarul Nicolae Robu, la dezbaterea publică despre buget, desfășurată miercuri. Propunerea pentru agenda culturală a Timișoarei este de 8,6 milioane de lei.

Solutii pentru haosul din trafic: strada Popa Sapca se largeste, iar zona Jiul se „rearanjeaza”

Lucrările de pe strada Popa Șapcă încep sigur în acest an și vor fi realizate cu bani de la bugetul local. Pentru pasajele Jiul și Solventul se mizează, în principiu, pe bani europeni. Oricum, Timișoara nu ar suporta două „strangulări” simultane ale axei nord-sud.

Numarul dosarelor de la Tribunalul Timis a scazut pentru prima oara in sase ani

Cu 5.000 de dosare mai puțin decât în 2013 au avut de soluționat, anul trecut, judecătorii de la Tribunalul Timiș. E prima dată în șase ani când se înregistrează o astfel de situație. Marele of este însă tehnica învechită pe care sunt obligați să lucreze angajații instituției. E mare nevoie de calculatoare noi, dar, ca de obicei, nu sunt bani.

Prea multe clase pregatitoare, prea putin spatiu! In scolile de elita se va merge la ore dupa-amiaza

Încă nu s-a dat startul la înscrierile în clasa pregătitoare, că deja reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș estimează că vor apărea probleme. Totul, din cauza părinților care insistă ca odraslele lor să învețe numai la „școlile de elită”. Din lipsă de spațiu, copiii vor ajunge să meargă la ore după-amiaza.

Intermodalul de la Remetea Mare, varianta din masterplan, o necunoscuta pentru sefii CJ

Acum mai puțin de un an susțineau că investiția de la Centrul Intermodal de la Remetea Mare prespune nu mai puțin de 18 milioane de euro, dar acum s-au trezit că este evaluată la mai puțin de 10% din această sumă. Reprezentanții CJ Timiș habar n-au de ce în masterplan construcția acestui obiectiv figurează doar cu 1,5 milioane de euro.

Colectia de statusuri de Facebook a lui Lucian Mindruta, lansata la Timisoara

Jurnalistul Lucian Mîndruță vine la Timișoara în acest sfârșit de săptămână, pentru a-și lansa… colecția de statusuri de pe Facebook. De fapt, este vorba despre volumul „Share!”, care studiază fenomenul virtual din noiembrie 2014, care a dus la o prezență la vot nemaiîntâlnită din 1990 și care l-a ajutat pe Klaus Iohannis enorm în campania electorală.

Campionatul European de Baschet Feminin bate la usa, santierul de la Sala Polivalenta bate pasul pe loc

Sala Polivalentă a Politehnicii este, cel puțin până acum, o „pălărie” prea mare pentru primărie. Lucrările se desfășoară în ritm de melc, deși până în mai ar trebui finalizate. Dacă nu, organizarea Campionatului European de Baschet Feminin va fi dată peste cap.

Ultima suta de metri inainte de inscrierile in clasa pregatitoare, parintii pot verifica de ce scoala „tin”

Mai sunt luni bune până la începerea noului an școlar, dar înscrierile în clasa pregătitoare bat la ușă. Părinții pot verifica, până pe 16 februarie, de ce școală aparțin, în funcție de strada pe care locuiesc, chiar pe site-ul Inspectoratului Școlar Timiș. Apoi începe „distracția”.

Balta Lamaita intra in lucru la primavara! Sezlonguri si ponton, in loc de groapa de gunoi

Firma care a câștigat licitația pentru reabilitarea Liceului „Lenau” va lucra, din această primăvară, și la reamenajarea Bălții Lămâița, din Freidorf. După opt luni de muncă și peste 570.000 de euro cheltuiți, locuitorii din zonă vor avea parte de un lac cu ponton, șezlonguri și poate chiar lebede, deși ar fi de preferat niște păsări mai… abile!

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Parcului, Cerna, Viorelelor, Magnoliei (p), Bisericii, Înfrățirii, V. Babeș (p), Tușnad (p), Turgheniev (p), Păltiniș (p), Oltul, Siret, Traian Lalescu, orele 9 – 17; Moșnița Nouă (p), orele 9 – 17; Alioș nr. 208, orele 9 – 14; Iecea Mare (p), orele 10

Top