Ce-ar fi facut konsilierul Herzog daca Primaria Timisoara finanta ASU Politehnica?

Haideți să ne imaginăm că „Zmeul Zmeilor” cu plete negre nu l-a nedreptățit pe „Făt Frumos” din Peluza Sud și să schimbăm pentru o clipă povestea fotbalului timișean. Se făcea că, în actualele conjuncturi politice, clubul AC Recaș promova în liga a doua de fotbal. Orgoliul puterii politice județene ar fi, desigur, rănit să se lase mai prejos de alte centre de putere locală, astfel că președintele CJT Titu Bojin și majoritatea sa stabilă, chiar prea stabilă, ar fi promis și finanțat activitatea sportivă a echipei din Recaș, oraș aflat, nu-i așa?, pe teritoriul județului Timiș. La praful din fotbalul mic și mijlociu, AC Recaș ar fi supraviețuit cu brio eșalonul secund, ba chiar la un moment ar fi dat speranțe de promovare activului de partid social-democrat și tifoseriei recășene. Că nu s-ar fi ajuns acolo este altă poveste. Întotdeauna ar fi intervenit ceva, o reținere DNA la primăria din localitate, un control judiciar la nea Titu, astfel că pofta de performanță ar fi fost domolită din rațiuni evident extrasportive, bugetare.

În celălalt palat administrativ local, pe CD Loga, „Zmeul Zmeilor” cu plete negre n-ar mai fi fost zmeu al zmeilor, ci un încântător „Făt Frumos” cu părul bălai, ca aurul. În această calitate de mare erou, primarul Nicolae Robu ar fi pornit proiectul fotbalistic cu o nouă echipă a Timișoarei după dezastrul cu Marian Iancu. Noua echipă a Timișoarei s-ar fi numit în visul nostru (și nu numai al nostru) ASU Politehnica Timișoara, echipă adoptată rapid de Peluza Sud și Druckeria, aripa înarmată cu personalitate juridică a tifoseriei alb-violete. Fie că era vorba de un green-card primit de la Mircea Sandu pentru o intrare directă în liga a doua, fie că se lua de jos, din liga a cincea, noua Politehnica creștea precum fătul din poveste, toată lumea era fericită, iar derbiurile locale ASU Poli – AC Recaș s-ar fi interpretat în ecuația PNL – PSD, să moară de ciudă electoratul de la orașe și sate.

E, după miezul nopții mi-am întrerupt visul pentru a bea o cană cu apă. Realitatea crudă era pe deasupra și cumplită. Evident că mi-am amintit în toiul nopții că, în ziua ce tocmai s-a încheiat, consilierul local independent Bogdan Herzog, ex-PNȚCD și șef la liga de prietenie Banat-Nijni Novgorod, a cerut diminuarea bugetului echipei de fotbal aflate în lupta de promovare în liga întâi. Nu din prima încercare, dar până a urmă a reușit printr-o poveste lacrimogenă cu fotbalul juvenil. Norocul meu e că am adormit la loc și în vis se făcea din nou că Bogdan Herzog era personajul pozitiv care cerea cu insistență în consiliul local majorarea bugetului alocat de municipalitate echipei ASU Politehnica, pe motiv că, după promovare, nevoile clubului sunt în mod cert mult mai mari. Bineînțeles, același Bogdan Herzog condamna pentru a 89-a oară CJT că risipește resursele bugetare pe un proiect fără de viitor, la Recaș, și nu pune și el umărul la consolidarea primei echipe a orașului, ASU Politehnica.

Dincolo de tot soiul de scenarii de ficțiune, merită pusă întrebarea: ce făcea consilierul local Bogdan Herzog dacă Primăria Timișoara susținea din 2012 pe ASU Politehnica ca proiect principal al sportului local? Ipoteza nu era una futuristă la acel moment și atârna de o promisiune neonorată a președintelui FRF Mircea Sandu. Oare ura și determinarea cu care Bogdan Herzog încearcă și chiar reușește reducerea bugetului echipei ar fi fost aceleași? Îl mai durea undeva de juniori sau de spitalul „Victor Babeș” pe alesul independent ex-PNȚCD? Sau, din contră, în acel caz, ASU Poli nu ar mai fi fost „un club de trei parale” și ar fi meritat un sacrificiu din partea contribuabilului timișorean, inclusiv a celui internat la boli infecțioase?

Pe de altă parte, Bogdan Herzog și amicii săi din tifoserie nu observă că veninului lor răspândit cu orice ocazie nu li se răspunde cu aceeași monedă din partea celor care ar putea riposta? Oare fanii ASU sunt atât de naivi să creadă că întregul mecanism local politico-economico-universitaro-administrativ Robu-Anton-Staicu (și nu numai) n-ar fi putut provoca defecțiuni serioase proiectului lor, dacă și-ar pune careva mintea? Și bine că nu și-o pune. Dar oare lipsa asta de eleganță, dezechilibrul între metodele de lucru ale celor două entități, nu se observă și din înaltul tribunelor de pe Știința Arena?

Câtă lipsă de fair-play poți să ai să vorbești de reînviata Ripensia în termeni de „RIPensia”, „Odihnească-se în pace”? Clubul ăsta nu o fi Ripensia aia originală reîntoarsă din spuma mării, cum nici ACS nu e Poli, nici ASU nu e Politehnica, dar oamenii ăia s-au organizat și s-a comportat impecabil în acești ani de la revenire. A văzut careva un oficial Ripensia să intre în rahatul ăsta de polemică și ură? Nu, atunci hai să-i umilim noi, cei care ne permitem orice, de la murdărit clădiri, la agresat polițiști, jucători adverși și până la o violență verbală de neimaginat. Totul, în numele unui monopol pus pe conceptul de portavoce a spațiului public local, de adevărați mineri ai societății civile timișorene.

P.S. Apropo, îmi poate arăta cineva de la ASU Politehnica de câte ori au făcut cerere la CJT să li se permită jucarea de meciuri pe „Dan Păltinișanu”, că tot se bate moneda pe cine-i mai „acasă” pe acest stadion? Deși sunt convins că nu i-ar fi refuzat nimeni, cei de la ASU nu le-au îndeplinit visul tinerilor lor jucători să joace o dată pe „Dan Păltinișanu”, chiar și fără spectatori. Nici măcar atunci când le-a fost suspendat terenul, în 15 august 2014, și s-au dus să joace turul cu Ripensia pe CFR. Oare de ce n-au vrut să-și calce pe inimă să negocieze cu proprietarul stadionului „Dan Păltinișanu” găzduirea și în alte ocazii, așa cum au făcut-o Ripensia și cei de la rugby? Da, știu, ar fi fost refuzați de CJT, Titu Bojin și PSD, partenerii konsilierului Herzog.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

George a spus: (martie 6th, 2015 at 09:46 )

Un nou excelent articol,marca Eugen Sasu!
Felicitari!

Titi a spus: (martie 6th, 2015 at 10:15 )

Punct ochit, punct lovit !

daniel a spus: (martie 6th, 2015 at 11:17 )

Felicitariiii..un articol f bun..oare de unde atata rautate.adunata intr un singur om..sa fiu elegant cu el..numit Herzog…imi aminteste de acel Marcu de la revolutie..”mesele ma vor”a stat sluga la Ciuhandru si Orza -alt polist cu numele care au ingropat Poli-Iancu..am ras de Craiova..dar uite ca niste nulitati au reusit sa imparta Timisoara -fotbalistica in doua..imi amintesc acum vre o 5 ani ..invitat la emisiunea „In Prelungiri”Herzog azta statea langa Alexa pe atunci capitan la Poli..a vrut sa i puna o intrebare capitanului..dar a uitat cum il cheama ..iti dai seama ce retard e baiatul..cica membru fondator..minunati va..HAI POLI

Doctor pe Vacarescu a spus: (martie 6th, 2015 at 11:54 )

Inca nu am reusit sa imi dau seama de ce anume sufera Robu si cei 10 suporteri ai Recasului, de au impresia ca, datorita lor, orasul trebuie sa arunce 30 de milioane de lei din banii publici pe o echipa de partid.

polistu violet a spus: (martie 6th, 2015 at 12:07 )

excelent articol, pacat de acesti suporteri care nu pot fi adunati laolalta, sunt dezbinati de acest harciog, mare pacat!

peluza Putin a spus: (martie 6th, 2015 at 13:01 )

ati vazut cata rautate au astia din tabara lui hertog (cei care au fost complici la desfintarea vicecampioanei)…. insinueaza ca astia de la ripensia ar fi ‘perversi’, ca au gandruri ascunse legate de bani publici, ca nu sunt cinstiti, ca ‘pupa funduri’… !!!
cum poti sa spui asta despre un club cu o conduita ireprosabila?! .. se vede ca acum si ripensia le sta in gat!
auzi asta:” Cand proiectul ACS Poli o sa esueze, atunci Ripensia o sa vina cu o alternativa pretins privata”… pai proiectul acs nu poate esua daca este sustinut! esueaza numai daca este sabotat, asa cum a fost sabotata si ‘vicecampioana’! … binenteles ca nu voi astia de va tineti intalnirile la bierhaus, sabotati ‘proiectul acs’ alaturi de anumiti politruci! .. ci aia de la ripensia saboteaza!… tot cei de la ripensia au mazgalit orasu! tot cei de la ripensia sunt ‘mari aparatori ai banului public’! tot ei au in conducere politicieni! tot ei (ripensistii) au facut si afisele cu ‘RIPensia”… diversionisti ripensistii astia! tot ripensistii declarau ca o sa tina cu uta si cu militienii in meciurile cu ACS Poli! tot astia din conducerea ripensiiei, dupa un esec al lui ACS Poli cu Corona Brasov se poza ostentativ cu bere ‘corona’ in mana! etc! etc! etc!

polistu violet a spus: (martie 6th, 2015 at 15:23 )

freaierii astia de la asu au impresia ca, daca or fi 5000 de suporteri sambata inseamna ca au venit pt ei, vai de capul vostru, o sa urlati ca niste bezmetici pe acolo ca numai asta stiti, in rest tot o echipa de 2 lei sunteti cu tot cu brancoveanu vostru!

Leo di taio a spus: (martie 6th, 2015 at 16:34 )

Brancovane Cristian
H.t cu portavoce
Ascunde-te si nu mai comenta.
Tu esti una dintre relele care darama fotbalul timisean!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

peluza Putin a spus: (martie 6th, 2015 at 17:02 )

voi nu vedeti ca ‘topcommenterul’ ignora toate argumentele si dovezile care i se pun in fata! nu vedeti ca singurul lor argument este „ac recas nu e poli!” de parca ‘aek’ era! nu vedeti ce insinuari are la adresa celor de la Ripensia! priviti ce au facut peste afisele celor de la Ripensia care nu au jignit pe nimeni niciodata! http://liga2.prosport.ro/liga-4/ligi-judetene/ultrasii-lui-asu-poli-au-redecorat-statiile-cu-reclamele-ripensiei-din-centrul-timisoarei-13941973
Bradule, voi presa cereti-i socoteala rectorului Serban de ce politica acestei echipe (devenita unealta politica) este facuta la bierhaus? de ce comferintele de presa ale celor de la asu s-au tinut in birtul unui politician, unui individ care a spus-o clar si raspicat ca doreste desfintarea acelei Poli care aduna 40000 de oameni la meciuri? Rectorul serban este de acord cu mazgalirea orasului ?!
Cum e posibil ca politica acestei echipe sa fie facuta de herzog boncea etc?
Realizati acest interviu cu rectorul serban!

Ceasornicarul a spus: (martie 6th, 2015 at 17:55 )

Tic, tac, tic, tac, a mai ramas maxim 1 an si 3 luni pana cand ACS se va intoarce acasa. Si poate si Bocsigul il va reprimi pe cel mai iubit fiu al satului, intors sa-si traisca pensia pe meleagurile natale

hertz OG a spus: (martie 6th, 2015 at 19:55 )

herzog e noul membru al famigliei Ciuhandu.

ACS POLI ESTE ACASA TIC-TAC a spus: (martie 6th, 2015 at 19:58 )

ACS POLI ESTE DE DOI ANI SI CEVA ACASA, adica pe cel mai mare stadion al TIMISOAREI – DAN PALTINISANU -TIC-TAC-TAC – CHITIC

diandra a spus: (martie 8th, 2015 at 02:17 )

prea multa reclama acestui no name securist herzog!

Sagarmatha a spus: (martie 8th, 2015 at 17:00 )

Chiar asa, de ce bagati in seama Harciogul dus cu pluta? E un securisto-comunist, precum era tat-su!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Autostrada A1

Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1

La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
Top