Primarul Nicolae Robu va avea, într-un eventual mandat viitor, un salariu brut de 12.000 de lei pe lună. Asta indică draftul noii legi a salarizării bugetarilor, obţinut de o publicație centrală. Edilul Timișoarei se declara, la începutul anului, nemulțumit de salariul prea mic pe care îl primește.
Primarul Capitalei va fi cel mai bine plătit demnitar ales din administraţia locală, cu un salariu brut de 16.000 de lei pe lună, iar un primar al unei comune cu sub 3.000 de locuitori va primi un salariu brut de 6.900 de lei lunar. Asta indică draftul noii legi a salarizării bugetarilor, obținut de zf.ro. Majorarea salariilor din sectorul public va avea, anul viitor, un impact brut estimat de 15,5 miliarde de lei, din care o parte se vor întoarce la stat sub formă de impozite şi contribuţii. Calculul vizează aplicarea a doar 60% din creşterile salariale prevăzute în legea actuală. Noua lege a salarizării prevede indemnizații brute de peste 21.500 lei pentru președinte și premier, 19.000 lei pentru un ministru și sub 15.000 lei pentru un deputat sau un senator. În administrația locală, primarul Bucureștiului ar primi 16.050 lei, un președinte de consiliu județean – 14.680 lei, un vicepreședinte CJ – 10.777 lei, iar un primar al unui municipiu reședință de județ cu peste 150.000 de locuitori – 12.059 lei.
La începutul anului, primarul Nicolae Robu se declara nemulțumit de câți bani câștigă din postura de edil-șef și considera că un salariu de vreo patru ori mai mare ar fi unul potrivit. „Eu însumi sunt foarte nemulțumit de salariul meu. Nu e normal ca salariul unui primar să fie de 1.200 de euro. (…) La un oraș ca Timișoara, în mod normal, 4-5.000 de euro ar fi un salariu decent. (…) Nimeni nu are răspunderea primarului”, afirma edilul, în februarie 2015. Conform ultimei declarații de avere depuse de Robu, acesta a câștigat, anul trecut, de la primărie, 67.796 lei. Pe lună, asta înseamnă 5.649 lei. Oricum, Nicolae Robu va ajunge să aibă un salariu lunar de peste 8.000 de lei în mână numai într-un eventual mandat viitor. Asta, pentru că, deși, iniţial, oficialii din guvern discutau despre aplicarea noii legi într-o perioadă de până la doi ani, Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD, a anunțat că plafonul final va fi atins doar în trei sau patru ani.
Comentarii prin facebook