Cei mai buni măcelari din vestul României, din Serbia și din Ungaria se întâlnesc, din nou, la Jimbolia, la tradiționala adunare de Ignat. Este a 15-a ediție a „trilateralei” de tăiat porcul și preparat cârnați și alte delicatese.
De 15 ani, măcelarii din România, Serbia și Ungaria se întrec, de Ignat, la Jimbolia. Anul acesta, la concursul de „porcării” vor participa echipe din Nova Crnja (Serbia), Srpska Crnja (Serbia), Pusztamérges (Ungaria), iar din Jimbolia, pe lângă echipa primăriei și cea a consiliului local, își vor demonstra priceperea echipele Departamentului de Jandarmi, a Asociaţiei Banat Ripensis – reprezentată de comuna Lenauheim, precum și o echipă de tineri din oraș. Porcii vor fi tăiați – conform normelor UE, desigur – sâmbătă, 19 decembrie, cu începere de la ora 7. Apoi va începe prepararea mezelurilor. Fiecare echipă are propriile secrete, astfel că juriul va avea dificila misiune de a desemna, ulterior, cele mai bune „porcării”. Concursul va avea loc la Expo Ripensis, pe drumul spre vamă, fiecare echipă contribuind la concurs cu minimum trei preparate. „La final va fi organizată o masă festivă, la care vor lua parte echipele concurente şi alţi invitaţi. Juriul va premia cele mai gustoase preparate și va acorda diplome și premii. Preparatele pregătite vor ajunge la Centrul de copii «Sfântul Francisc», Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi «Nu mă uita», Spitalul orăşenesc «Dr. Karl Diel» şi Căminul de persoane vârstnice”, spune primarul Darius Postelnicu.
Comentarii prin facebook