Parcul Copiilor ar putea deveni parc deschis. Măcar parțial, pe partea dintre podul Michelangelo, de unde ar putea dispărea gardul. Mai mult decât atât, ar putea fi mutate și o parte dintre sculpturi.
Ideea de parc fără gard pare să-i placă foarte mult primarului Nicolae Robu. După ce modelul a fost „testat” pe Parcul Justiției, recent reabilitat, un alt parc ar putea avea parte de un tratament similar. „Analizăm ori să desființăm complet gardul ori să-l modificăm, astfel încât să fie vizibilitate spre Parcul Copiilor. Așa cum arată acum, parcă ți se transmite un mesaj subliminal «aici nu se intră». Vorbim despre gardul de pe partea dinspre Michelangelo”, a declarat, pentru deBanat, Robu. Teoretic, în prezent, în fiecare luni, Parcul „Ion Creangă” este închis pentru curățenie, dar edilul nu vede în asta un impediment pentru renunțarea la gard. „Oricum, cine vrea să intre și poate să intre și acum, peste gărdulețul dinspre Bega, chiar dacă este închis”, a mai spus primarul.
Dacă va dispărea gardul, același lucru s-ar putea întâmpla și cu o parte din statuile din zonă. Acestea fac parte din Parcul de Artă Tuborg, înființat în 2003, și au fost, la rândul lor, subiect de dispută pe rețelele de socializare. Multă lume critică „găinile” de tablă, pe care le consideră nepotrivite pentru a fi expuse public, dar sunt și oameni cărora le plac. Robu spune că o parte dintre lucrări ar putea fi mutate. „Deocamdată rămân sculpturile, până când le găsim un alt loc. O să vedem cum arată tot locul. Acolo sunt două ansambluri, să zicem: unul cu acea cloșcă cu puișori, care cred că stă destul de bine acolo, dar celelalte, de alte dimensiuni, multă lume mi-a semnalat că nu prea sunt potrivite pe poziția aceea. Nu spun că nu au valoare, nu prin referendum stabilim lucrul acesta, însă poate nu este locul cel mai potrivit pentru ele. O să vedem după ce dispare gardul cum vor arăta”, a conchis primarul.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook