Sunt ultimele zile în care șoferii teribiliști își pot face de cap pe străzile din Timișoara. Radarele și sistemele de detecție a trecerii pe roșu funcționează, iar de luni, 11 septembrie, toate datele vor ajunge la Poliția Rutieră, care poate începe să dea amenzi.
În Timișoara sunt 134 de intersecții în care sunt montate 230 de camere de supraveghere, dar și șapte radare de viteză, 13 radare de informare cu panouri de afișare numerică, 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și 17 panouri de afișare a unor mesaje variabile. Încă nu au fost date niciun fel de amenzi pentru șoferii care aleg să ignore regulile, iar primarul Nicolae Robu a acuzat de mai multe „rutieriștii”, ultima dată chiar marți, 5 septembrie. „În 2 săptămâni au fost 50.000 de astfel de cazuri. În loc să venim cu un mesaj ferm și să îi sancționăm fără milă pe cei care fac așa ceva, unii vin și spun că nu pot să le facă nimic (…) Există și omologarea, eu vreau să văd intervenția fermă a poliției, nu discursuri populiste. Tot ce a făcut acest domn, șef de serviciu, arată o poziționare politică. Am avut mai multe discuții și la un moment am crezut că este de bună credință. Aștept să-mi demonstreze. Când văd că pot să moară oameni și aud ce spune cel care ar trebui să fie mai preocupat decât mine de securitatea traficului, am mari îndoieli asupra bunei credințe a persoanei”, spunea edilul.
Primăria Timișoara a transmis, pe 23 august, către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, o adresă și mai multe documente, arătând că radarele și sistemele de detecție a trecerii pe roșu sunt omologate. Acum, municipalitatea anunță că pot începe să curgă amenzile! „Vă aducem la cunoştinţă faptul că sunt funcţionale radarele de viteză pentru identificarea celor care depășesc viteza regulamentară şi transmiterea automată a imaginii şi a datelor de identificare ale mașinii care a săvârşit abaterea, precum şi sistemele de detecţie a trecerii pe culoarea roşie a semaforului electric şi transmiterea automată a imaginii şi a datelor de identificare ale maşinii. Începând cu data de 11 septembrie, imaginile vor fi transmise Biroului Poliţiei Rutiere Timişoara, pe suport electronic, pentru a dispune măsurile care se impun”, au transmis reprezentanții PMT. Sistemul de management al traficului a fost executat de Swarco Traffic Romania SRL – SC Avitech SRL – SC Swarco Mizar SpA., la un preț de 19,9 milioane de lei, fără TVA.
Comentarii prin facebook