Esec in Bastionul Theresia. Niciun spatiu scos la licitatie de CJ Timis nu a fost adjudecat

Consiliul Județean Timiș a scos la licitație, cu viitoare contracte pe cinci ani, mai multe spații din Bastionul Theresia. Din păcate, niciunul dintre ele nu și-a găsit chiriaș. De altfel, nici oferte n-au fost mai mult de două!

Bastionul Theresia, parte a vechii cetăți a Timișoarei, a fost reabilitat în perioada 2008-2010 cu fonduri europene. Suma investită: 10 milioane de euro, iar CJ Timiș a fost obligat să păstreze destinația spațiilor destinate închirierii timp de 5 ani. De la sfârșitul lui 2015, proprietarul a putut să caute alți chiriași. Cu unii au fost probleme, dar acum CJ Timiș a dat, în sfârșit, drumul licitației pentru ocuparea unora dintre aceste spații. Era vorba despre:

 • Corp A – spațiul A 5 – 222,09 mp + 57 mp teren aferent frontului
 • Corp A – spațiul A 6 – 211,65 mp + 54 mp teren aferent frontului
 • Corp B+C – spațiul B-C 7+1 – 379,27 mp + 168 mp teren aferent frontului
 • Corp C – spațiul C 6 – 384, 77 mp
 • Corp C – spațiul C 7 – 177, 88 mp + 90 mp teren aferent frontului
 • Corp E – spațiul E 1 – 440,05 mp + 88 mp teren aferent frontului
 • Acestea erau destinate activităților de „restaurant, bar și alte activități de servire a băuturilor. Activități ale agențiilor turistice și tur-operatorilor, alte servicii de rezervare și asistență turistică. Activități de creare și interpretare artistică”. Prețurile de pornire la licitație au fost stabilite în urma unui raport de evaluare imobiliară, în conformitate cu zona și facilitățile de care beneficiază spațiile scoase la închiriat. Tarifele de plecare erau cuprinse între 66,06 și 68,52 lei / mp / lună, fără TVA, la care se adaugă, la fiecare spațiu, tariful pentru utilizarea terenului aferent frontului spațiilor, 128 lei / mp / lună, plus TVA. Contractele ar urma să fie încheiate pe o perioadă de 5 ani, iar după expirare chiriașul trebuie să părăsească spațiul în termen de cinci zile. Dacă ar fi reușit să închirieze spații la sumele minime, CJ Timiș ar fi încasat lunar peste 146.000 de lei pentru localurile propriu-zise, sumă la care s-ar adăuga aproape 70.000 lei, reprezentând chiria pentru front.

  Licitația cu strigare a avut loc luni dimineață, pe 25 septembrie, și nu s-a bucurat de succes. Au fost depuse doar două oferte, ambele pentru spațiul cel mai mic scos la mezat, adică acela de aproape 178 mp. Nici acesta nu a fost însă atribuit cuiva, pentru că, din informațiile pe care le-am primit de la reprezentanții CJ, niciunul dintre ofertanți nu avea actele în regulă. Rămâne de văzut când și dacă va fi organizată o a două licitație și dacă tarifele, aprobate de consilierii județeni, ar putea scădea.

  Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

  Comentarii prin facebook

  Scrie un comentariu

  1 comentariu pentru acest articol

  pif a spus: (September 25th, 2017 at 23:14 )

  traditia titus bojin e continuata de dobra: nici un obiectiv realizat in afara de a contracara orice actiune care ar fi de folos ASU Poli. votati PSD si Dobra.

   
  * Nume
  * Email
  Website
  Mesajul tau:
  Campurile notate cu * sunt obligatorii

  Articole asemănătoare

  Gauss topografie timisoara

  Administratie vezi arhiva Administratie

  CCIAT

  Politica vezi arhiva Politica

  MNB – Muzeul Național al Banatului

  Sport vezi arhiva Sport

  Statiunea Buzias

  Social vezi arhiva Social

  Economic vezi arhiva Economic

  Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

  Error, no Ad ID set! Check your syntax!
  Top
  WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com