Roxana Iliescu are incredere in judecata lui Nicolae Robu. Vom avea sau nu primul centru de legume-fructe?

Vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu, face apel la înțelepciunea liberalilor, pentru ca primul centru-pilot de colectare a legumelor și fructelor să poată fi construit la Tomnatic. Iliescu susține că alegerea acestei comune s-a făcut pe criterii strict tehnice și a explicat care au fost problemele de la Lovrin. Primarul acestei comune invoca unele criterii de natură politică.

Centrul-pilot de colectare și depozitare legume-fructe este un proiect vechi al CJ Timiș. Este vorba despre niște spații dotate cu camere frigo, destinate fructelor și legumelor, care pot fi depozitate în recipiente speciale, și camere de sortare. Vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu, a anunțat că prima comună în care va fi construit un astfel de centru este Tomnaticul, iar următoarele, la Deta și Mănăștiur. Vasile Graur, primarul din Lovrin, reclama, la finele săptămânii trecute, că Tomnaticul a ales pe criterii strict politice. „A fost ales clar Tomnaticul, politic, și îmi era frică de asta (…) Tomnaticul este așezat și geografic în afara Drumului Național 6 și a drumului european. Dacă s-ar fi făcut la Șandra sau la Biled, tot mai avantajos era. Asta mă deranjează, că nu s-a ținut cont de condițiile obiective și nu s-a făcut o analiza pertinentă pentru construirea unui asemenea centru (…) Nu este logic să nu fie la Lovrin. Tomnaticul nici nu este la DN6. De la Tomnatic toate drumurile sunt închise. De la Tomnatic nu mai poți să mergi niciunde. Toată lumea știe unde este Lovrinul și unde este Tomnaticul. Dacă, pe Ordonanța 55, semnam cu PSD, centrul se făcea la Lovrin”, susținea liberalul.

Citește și: Centrul de legume-fructe al CJ Timis, motiv de scandal. Primarul PNL din Lovrin: Tomnaticul a fost ales politic

Roxana Iliescu, a explicat marți, 17 octombrie, care a fost situația. „Primăria Lovrin nu a propus un teren care să aibă clarificată situația juridică, nu a avut documentele juridice în spate, pentru a se putea transfera terenul din proprietatea primăriei în cea a Consiliului Județean Timiș. Noi am vizualizat terenul și ni s-a spus că există un PUZ, doar că acel PUZ este în derulare, în lucru, abia contractat. Am cerut să ni se dea hotărârea de consiliu local care aproba acel PUZ. Am constatat însă că la arhitectul șef al CJ nu există aprobat acest PUZ, iar HCL nu ni s-a pus la dispoziție, pentru că nu există. Din experiența pe care o avem, acel PUZ durează câteva luni de zile, poate chiar doi ani. Deci finalizarea întregului proces este incertă. Îți trebuie documentație PUZ în momentul în care un teren se află în extravilan”, a declarat Iliescu. Conform acesteia, terenul propus de Primăria Lovrin, aflat pe partea dreaptă, la intrarea în localitatea, era foarte bun și, dacă era în intravilan, nu ar fi fost nicio problemă.

În cazul Tomnaticului, terenul propus este intravilan, iar alte localități din bazinul agricol respectiv au comunicat CJ Timiș că nu dispun de terenuri pentru construcția unui astfel de centru-pilot de legume-fructe. Pe 31 octombrie, în plenul CJ Timiș, ar trebui votat proiectul prin care va fi contractat studiul de fezabilitate. Este nevoie de 18 voturi, iar în condițiile în care președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a anunțat, la finele săptămânii trecute, că liberalii nu vor susține construirea centrului la Tomnatic, lucrurile ar putea fi delicate. Roxana Iliescu face acum apel la liderul liberal. „Fac un apel la Nicolae Robu, în calitate de președinte al PNL Timiș, să reanalizeze această situație și să ia decizia cea mai potrivită și în beneficiul timișenilor. Eu cred că toată lumea, inclusiv primarul Graur, își va reconsidera poziția, pentru că acest proiect este unul important. Este un centru-pilot care va deservi 16 comune, avem banii, ar fi păcat să-i pierdem (…) Dacă nu avem două treimi, vom avea încă un proiect blocat. Dar nu cred că se va ajunge aici. Toată lumea trebuie să înțeleagă importanța acestui proiect. (…) Vreau ca dialogul să rămână deschis cu primarul din Lovrin și cu Nicolae Robu, în ceea ce privește decizia politică și vreau să-mi exprim încrederea că acest proiect nu va fi blocat”, a conchis vicepreședintele CJ Timiș.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

spectator a spus: (octombrie 17th, 2017 at 19:30 )

Consilierii județeni ai PNL sunt doar simpli spectatori? Domnișoara Iliescu crede că ei trebuiesc dădăciți de către daddy atunci când este vorba să ia o decizie?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Timişul a atras finanţări de peste 200 de milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Regional

Peste 500 de proiecte finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 sunt depuse în Timiş, aflându-se în diferite faze de implementare. Deocamdată au fost contractate 189 de proiecte, iar valoarea fondurilor nerambursabile este de 221 milioane de euro. Acţiunea de prezentare a proiectelor derulate de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a continuat,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul a atras finanţări de peste 200 de milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Regional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Zona Dacia va fi în curând noul paradis investiţional-administrativ al Timişoarei. După ce a curăţat zona de sud a oraşului de tot ce era garaje, primarul Nicolae Robu anunţă mutarea atenţiei asupra noului cartier al oraşului: parcare supraetajată, locuri de joacă şi parc renovate, Cinema Dacia reabilitat.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu promite investiţii spectaculoase în zona Dacia: parcare supraetajată, parc şi cinema reabilitat, club pentru pensionari
Luni, 18 noiembrie, la ora 18.30, la Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest Timișoara va avea loc proiecția filmului regizat de Toma Enache, “Între Chin și Amin”. Proiecția va fi urmată de o dezbatere la care vor participa regizorul Toma Enache, scriitorul Marcel Tolcea și lect. univ. dr. Emanuel Copilaș-Ciocianu - cadru didactic la Departamentul de Științe Politice al UVT. Intrarea la eveniment este liberă.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiecţie şi dezbatere “Între chin şi amin” la Universitatea de Vest
Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com