Primaria da peste 8 milioane de lei pentru cantine sociale, batrani si persoane cu dizabilitati. Cum se impart banii

Primăria Timișoara va plăti, în 2018, peste 1,7 milioane de euro către asociațiile, fundațiile și cultele care oferă servicii sociale. Sunt peste 760 de beneficiari și aproape jumătate din această sumă merge către o singură fundație.

Consilierii locali vor avea pe ordinea de zi a viitorului plen un proiect privind „aprobarea listei asociaţiilor, fundaţiilor şi cultelor care vor beneficia de subvenţii de la bugetul local al municipiului Timişoara pentru acordarea de servicii de asistenţă socială în anul 2018”. Banii se acordă în baza Legii nr. 34/1998, iar felul în care vor fi alocați a fost decis de o comisie condusă de viceprimarul Farkas Imre. Din această comisie au mai făcut parte consilierii locali Luminița Peri-Țundrea (PSD) și Lorenzo Barabas (PNL), directorul Direcției de Asistență Socială a PMT, Rodica Cojan, și mai mulți angajați ai municipalității. Fundațiile şi cultele care furnizează servicii sociale în Timișoara au depus, până pe 31 octombrie, documentația de solicitare a subvenției, iar comisia de evaluare și selecționare și-a început activitatea pe 2 noiembrie. Ea a verificat documentele, criteriile de eligibilitate și rapoartele de oportunitate realizate de serviciile de specialitate din subordinea CL. Ulterior, a fost acordat un punctaj final.

Suma alocată de la bugetul local pentru serviciile sociale depăsește 8,3 milioane de lei, iar banii sunt destinați cantinelor pentru săraci, serviciilor de îngrijire la domiciliu, centrelor de zi sau de noapte pentru persoanele fără adăpost, seropozitivilor sau caselor protejate pentru persoanele cu dizabilități. Cei mai mulți bani, aproape 3,9 milioane de lei, vor merge, dacă sunt de acord și consilierii locali, către Fundația „Pentru Voi”. În total, vor beneficia de sprijin din partea uneia dintre aceste asociații, fundații sau culte peste 760 de oameni.

Iată cum vor fi împărțiți banii

Federația Caritas a Diecezei Timișoara
Servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice – 20 beneficiari, 156.000 lei
Adăpostul pentru femei victime ale violenței domestice „Casa Maria a Apostolilor” – 10 beneficiari, 165.600 lei
Cantina socială Timișoara – 70 beneficiari, 445.200 lei
Azilul de noapte „Pater Jordan” – 70 beneficiari, 504.000 lei

Serviciul de Ajutor Maltez din România
Cantina socială „Aurelian Balint” – 100 beneficiari, 630.000 lei
Servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice – 50 beneficiari, 350.400 lei

Fundația „Pentru Voi”
Locuința protejată Cristian – 5 beneficiari, 108.ooo lei
Locuința protejată Dina – 6 beneficiari, 129.600 lei
Locuința protejată Dora – 4 beneficiari, 86.400 lei
Locuința protejată Laura – 3 beneficiari, 64.800 lei
Locuința protejată Ovidiu – 4 beneficiari, 86.400 lei
Centrul de tip Respiro – 5 beneficiari, 123.720 lei
Centrul de zi „Orizonturi noi” – 35 beneficiari, 678.720 lei
Centrul de zi „Ladislau Tacsi” – 55 beneficiari, 1,06 milioane lei
Centrul de zi „Împreună” – 80 beneficiari, 1,55 milioane lei

Asociația Evanghelistică și de Caritate „Isus Speranța României”
Serviciul de Ocrotire a Tinerilor Dezinstituționalizați ”Frații lui Onisim” – 18 beneficiari, 162.000 lei
Cantina socială mobilă „Mana” – 90 beneficiari, 572.400 lei

Fundația Timișoara 89
Centrul de găzduire temporară a persoanelor adulte fără adăpost – 45 beneficiari, 405.000 lei

Fundația Umanitară Chosen România
Centrul de zi „Casa Olarului” – 31 beneficiari, 255.936 lei

Arhiepiscopia Timișoara
Centrul de zi pentru copii „Antimis” – 25 beneficiari, 206.400 lei

Asociația Centrul Regional de Integrare Socială și Dezvoltare Umană CRIS-DU Aeropagus
Centrul de zi CRIS-DU Aeropagus pentru persoane seropozitive – 17 beneficiari, 167.471,76 lei

Societatea pentru Copii și Părinţi SCOP
Centrul educaţional pentru integrare şcolară şi prevenirea abandonului şcolar – 20 beneficiari, 123.600 lei

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Bobby a spus: (December 10th, 2017 at 17:24 )

Slavă Domnului! Bine că mai dă bani Primăria și pentru astfel de lucruri. Când mă gândesc câte s-ar fi putut face cu banii aruncați pe fereastră de Robu pentru tot felul de proiecte aberante, mă apucă șlogul. Dar este foarte bine că măcar în al doisprezecelea ceas banii ajung și pentru astfel de ajutoare. Slavă lui Dumnezeu!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Primul consilier local USR din afara Bucurestiului este la Lugoj

Jurnalistul Liviu Brîndușoni a devenit consilier local USR, după constituirea filialei locale a acestui partid. Acest lucru este o premieră, Brândușoni fiind primul ales local USR din afara Capitalei. El a candidat la Lugoj ca independent, astfel că trecerea la USR nu se află sub incidența legii care interzice traseismul la aleșii locali.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul consilier local USR din afara Bucurestiului este la Lugoj
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Poli a inceput seria amicalelor cu doua victorii

Început bun în testele de pregătire ale iernii. Prim-divizionara Poli Timişoara a învins sâmbătă ACS Ghiroda din liga a III-a cu 1-0, prin golul talentatului Lucian Oprea. Duminică, Poli a trecut mult mai clar, cu 4-0 la Sebiș, de echipa locală Naţional, în al doilea test din această iarnă. Au punctat Bîrnoi, Drăghici, Zaluschi și Popovici.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli a inceput seria amicalelor cu doua victorii
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Declaratia 600, amanata pentru luna martie

Celebrul formular 600 introdus de Finanţe din acest an va fi cel mai probabil modificat. Peste 200.000 de persoane erau vizate de noul document, unul extrem de neclar, care obliga oamenii să anunţe ANAF asupra veniturilor pe anul precedent pentru stabilirea anticipată de plăţi la contribuţiile sociale şi de sănătate pentru anul 2018.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Declaratia 600, amanata pentru luna martie

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Scandalul continuă la Spitalul Județean Timișoara. În centru se află medicul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, acuzat de asistente și infirmiere că le vorbește urât. Ionac spune că totul este o înscenare din partea conducerii spitalului, cu care se judecă de altfel pentru că i-a fost redus salariul cu 10%.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Scandal pe muchie de bisturiu la Spitalul Judetean Timisoara. Inca un episod din razboiul Ionac vs. Craina
Ședință extraordinară de numai câteva minute la CJ Timiș. S-au împărțit, în doi timpi și trei mișcări, cele 55,6 milioane de lei, provenind din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. A existat o singură obiecțiune, a unui consilier UNPR care n-a fost de acord cu banii primiți de o primărie liberală.
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timis a impartit 55 de milioane de lei catre primarii. Consilier UNPR: Sa lasam politicul si sa facem administratie!
Celebrul formular 600 introdus de Finanţe din acest an va fi cel mai probabil modificat. Peste 200.000 de persoane erau vizate de noul document, unul extrem de neclar, care obliga oamenii să anunţe ANAF asupra veniturilor pe anul precedent pentru stabilirea anticipată de plăţi la contribuţiile sociale şi de sănătate pentru anul 2018.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Declaratia 600, amanata pentru luna martie
Piețe SA așteaptă de trei luni rezultatul unei expertize care să stabilească exact ce trebuie făcut pe șantierul deschis în Badea Cârțan. Lucrările au fost oprite după ce s-au prăbușit două grinzi, vestea proastă fiind că ele ar putea fi relicitate, asta după ce va fi modificat în prealabil proiectul. Între timp, comercianții îngheață în Piața Traian.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Blocaj total in Piata Badea Cartan. Ar putea fi organizata o noua licitatie de lucrari / FOTO
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top