Blocaj total in Piata Badea Cartan. Ar putea fi organizata o noua licitatie de lucrari / FOTO

Piețe SA așteaptă de trei luni rezultatul unei expertize care să stabilească exact ce trebuie făcut pe șantierul deschis în Badea Cârțan. Lucrările au fost oprite după ce s-au prăbușit două grinzi, vestea proastă fiind că ele ar putea fi relicitate, asta după ce va fi modificat în prealabil proiectul. Între timp, comercianții îngheață în Piața Traian.

Piața Badea Cârțan s-a închis la începutul lunii septembrie, pentru lucrări de modernizare. Acestea au fost atribuite, din a doua licitație, către SC Building SRL, la valoarea de 1.05 milioane de lei, cu tot cu TVA. Proiectul a fost realizat de Andreescu & Gaivoronski. Lucrările ar fi trebuit să dureze 84 de zile, pe durata lor precupeții fiind mutați în Piața Traian. La finele lunii octombrie însă, pe șantier a avut un loc un incident, în urma căruia s-au prăbușit două grinzi din structura nou realizată. Cei de la Piețe SA au decis, în aceste condiții, pentru siguranța comercianților și a cumpărătorilor deopotrivă, să suspende montarea grinzilor din ansamblu. Urma să fie realizate niște expertize, iar apoi să se ia o decizie despre ceea ce trebuie făcut în continuare. Deși lucrările ar fi trebuit finalizate pe 27 noiembrie 2017, în acest moment șantierul nici măcar nu a fost reluat.

Nici măcar nu se știe ce se va face mai departe, pentru că rezultatele expertizelor încă nu ajuns la Piețe SA. „Vom vedea dacă vom ajunge la soluția de reproiectare și, posibil, la o nouă licitație. Avem în vedere în primul rând siguranța cetățenilor și, bineînțeles, realizarea unui proiect funcțional, în condiții de comerț civilizat. În momentul în care primim expertiza, ne vom așeza la masă cu executantul, pentru a găsi o soluție și, dacă este cazul, pentru a se încheia pe cale amiabilă acest contract. De principiu, dorim să venim cu ajustări la proiect, care trebuie făcute de un proiectant autorizat, pentru a nu ne trezi în aceeași postură. Dacă am ajunge la faza de reproiectare, va trebui licitat din nou proiectul”, a declarat, pentru deBanat.ro, Liviu Cocean, directorul adjunct de la Piețe SA. Primarul Nicolae Robu recunoaște că situația este foarte complicată și crede s-a ajuns la acest blocaj din cauza superficialității. „Securitatea e mai importantă decât orice altceva. Nu putem să expunem viețile oamenilor. Până nu avem garanții multiple că proiectul este bun și, evident, voi cere monitorizare îndeaproape și a execuției, nu sunt de acord să se lucreze. În urma expertizei se va stabili dacă se va reface proiectul sau vor fi aduse anumite modificări. Nu exclud nici reluarea licitației pentru proiectare, dar, repet, securitatea oamenilor este extrem de importantă”, a precizat edilul. Nu se știe când se va rezolva situația. „Din păcate, acum nu avem un orizont de timp. Iată cum, din cauza superficialității unora și altora, încă nu sunt identificați, o lucrare care ar trebui să fie foarte simplă a ajuns să se blocheze”, a conchis Robu. (sursa foto: www.facebook.com)

În perioada 1994-1996, în Piața Badea Cârțan a fost construită hala pentru produse din lapte şi carne și au fost amplasate câteva chioşcuri. În perioada 2010-2011 au fost construite chioşcuri și a fost ridicat un pavilion pentru vânzarea produselor de artizanat, în cadrul halei pentru lapte şi carne. Piața nu era atractivă pentru comercianți pe timp de iarnă, când vântul sufla printre tarabe mai ceva ca afară. Lucrările pe care vrea să le realizeze Piețe SA includ o închidere pe structura uşoară din panouri sandwich, dar şi o acoperire din policarbonat celular. Conform caietului de sarcini, „în anumite zone se va realiza acoperirea generală cu membrane şi mesh pentru parazăpadă, pentru o mai bună protecţie împotriva intemperiilor”. În plus, acoperișul va fi coborât de la 8 metri, cât este acum, la ceva mai mult de 6 metri.

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (ianuarie 22nd, 2018 at 17:37 )

Vi se pare o noutate ceeace spune articolul de mai sus, ca doar cu totii stim ca absolut toate lucrarile contractate de onor primarie sub mirifica conducere a orbului au fost cu grave probleme din partea constructorilor.

 
anteconbega a spus: (ianuarie 25th, 2018 at 16:48 )

Bulă 21 are dreptate, dar cea mai tare a fost afacerea cu INCUBOXX-ul PSD plus PNL.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top