Buncar de radioterapie de 500.000 de euro, la Clinicile Noi. Aparatul va fi cumparat de Ministerul Sanatatii

Peste un an, Spitalul Municipal va avea un buncăr nou de radioterapie, într-o clădire ridicată de la 0. Primăria va plăti aprope 500.000 de euro pentru această investiție, pe care o va realiza o asociere timișoreano-orădeană.

Extinderea Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara cu un corp de construcție pentru un nou laborator de radiologie, cu acces principal pentru vizitatori și ambulatoriu, a fost adjudecată la licitație de asocierea Mon-Alin-Petro Construct SRL, din Timișoara – Doragi Consulting SRL, din Oradea. Cele două firme trebuie să realizeze, în prima fază, documentația tehnico-economică: proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, inclusiv obținerea autorizației de construire + proiect de organizare a execuției lucrărilor + proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție, caiet de sarcini, plan SSM și deviz martor. Apoi urmează construcția propriu-zisă. „Durata serviciilor care fac obiectul prezentului contract este 3 luni, pentru proiectare, începând de la data menționată în ordinul de începere a serviciului de proiectare; 9 luni, pentru execuția lucrărilor, începând de la data menționată în ordinul de începere a lucrărilor”, se precizează în contractului încheiat între PMT și asocierea respectivă.

Practic, este vorba despre construirea unui nou imobil, lipit de clădirea în care funcționează în prezent secția de Radioterapie a Clinicilor Noi, pe strada Gh. Dima. „În extindere se vor amplasa următoarele funcțiuni: recepție, sală de așteptare, grupuri sanitare pentru pacienți și personal, boxe pentru pacienți unde aceștia își pot schimba hainele de stradă și se pot pregăti pentru intervenție, buncăr de radioterapie, cameră de comandă, cameră fizicieni, cabinet consultații, hol de legătură cu secția existentă și acces pentru spitalul existent dinspre Calea Alexandru Ioan Cuza”, scrie în anunțul de licitație. În buncărul astfel construit urmează să fie amplasat un echipament nou de radioterapie, furnizat prin programul Băncii Mondiale și achiziționat de Ministerul Sănătății. Întreaga lucrare va costa 2,2 milioane de lei, sumă care include TVA. Costurile estimate de primărie erau de 2,6 milioane de lei. În bugetul pe 2018 este alocată pentru această investiție suma de 2,9 milioane de lei.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top