De ce s-o mai platim? TVR a intrat oficial (si) in slujba infractorilor. Presul PSD era demult

Mare eveniment, miercuri seara. Inventatorul găinii care naște pui a luat un interviu prezentat drept „nuclear” unui infractor fugit din România, pe numele său Sebastian Ghiță. Că echipele de zgomote de la televiziunile penalilor (Antena 3, RTV) au făcut un promo extrem de agresiv acestui „eveniment” nu e nicio problemă. Și nici surpriză. Marea problemă este că acestui așa-zis demers jurnalistic s-a alăturat și televiziunea publică. (A mai fost și B1TV, televiziune apropiată fostului șef al statului, Traian Băsescu, intrat și el în cloaca infractorilor). Așadar, exact la aceeași oră, patru televiziuni dau același interviu înregistrat. Nu aduce acest lucru a premeditare, a mare operațiune de manipulare întru folosul armatei infracționale puse să dărâme statul de drept?

Recunosc, n-am stomacul atât de puternic încât să urmăresc asemenea vomitive televizate. M-am limitat să citesc a doua zi reacții. Iar prima „nucleară” adevărată a fost că TVR a transmis acest interviu. Am aflat acest lucru abia joi dimineața. Adică postul finanțat de toți românii, care ar avea unele obligații, dacă nu legale, măcar morale vizavi de statul de drept, s-a pus în slujba borfașilor. Și chiar pe banii mei și ai altor milioane de români care nu cred că un infractor fugit din țară trebuie să dea lecții de etică românilor. Se știe că mulți români nu au un foarte mare discernământ, n-au capacitatea de-a distinge o informați reală de una falsă. Astfel că sunt extrem de ușor de manipulat.

De câte ori n-ați auzit într-o anumită lume vorba „Dacă așa scrie la ziar, înseamnă că e adevărat”? „Dacă o zis Ghiță la TVR înseamnă că așa e”, or fi spus și acum mulți români. Care n-au fost informați în prealabil că acest Ghiță a jupuit statul român, adică inclusiv pe ei, cu sute și sute de milioane de euro. Că a fost avantajat prin licitații dubioase sau fără licitații să obțină cu nemiluita contracte cu statul. Că în operațiunile sale a fsot ajutat de unii angajați ai serviciilor secrete. (Nu spun întreg SRI). Că s-a îmbogățit în câțiva ani cum n-au reușit nici Bill Gates sau Steve Jobs, aceștia din urmă inovând însă câte ceva, ceea ce nu-i cazul lui Ghiță. Că atunci când instituțiile statului au ajuns în sfârșit pe urmele lui, Ghiță a fugit din țară, cu pașapoarte false. Astfel de lucruri nu s-au spus. La fel, o regulă pentru toate televizunile, dar mai ales pentru TVR, când cineva este acuzat de lucruri grave, trebuie să fie acolo pentru a se apăra. Dar TVR o ia pe urmele Antena 3 și RTV, preluând „deontologia” acestor posturi.

Altfel, din câte am înțeles, a fost o lungă tămâiere a infractorului, așa cum numai un ziarist îmbătrânit în spălat cadavre o putea face. Și, evident, atacuri mai mult sau mai puțin suburbane la adresa șefei DNA și a instituției în sine. Adică instituția care nu l-a mai lăsat să fure. Nimic nou sub soare.

În fine, dacă unele televiziuni private au propria agendă pusă în slujba borfașilor, asta este. Dar când televiziunea publică se aliniază acestui demers, lucrurile au luat-o razna de tot. Nu ajunge că din banii noștri susținem o instituție bugetofagă, unde nepotismul, tăiatul frunzei la câini și incompetența sunt la rang de lege. (E o vorbă că, dacă în curtea televiziunii cineva strigă „Mamă!”, la geamuri apar cocurile a zeci de femei.) Acum, din banii noștri trebuie să plătim și propaganda făcută în sprijinul infractorilor, transfugilor și împotriva statului de drept. Nu e prea mult? Și de fapt când spui în slujba infractorilor, spui și faptul că TVR a devenit o obială la picioarele PSD.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Timisoara 2021

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com