Peste 3 milioane de euro pentru Agenda Culturala. Festival de folk si seminarii de nutritie, printre noutati

Festivalul Dramaturgiei Românești și secțiunea „Timișoara Academică”, adică simpozioane, congrese și dezbateri, vor primi cei mai mulți bani pe Agenda Culturală a Primăriei Timișoara. În acest an sunt de împărțit peste 14 milioane de lei și manifestări grupate de 22 de capitole. Vom avea în premieră un festival de folk, dar și… acțiuni și seminarii pe teme de nutriție!

Primăria Timișoara a alocat, în 2018, aproape 14,1 milioane de lei pentru Agenda Culturală propusă de Casa de Cultură a Municipiului. Acțiunile sunt grupate, în acest an, în 22 secțiuni, după cum urmează: Timișoara Tradițională, Manifestări Decembrie, Tineri în Timișoara, Timișoara Înfrățită, Timișoara Turistică, Timișoara Academică, Timișoara Muzicală, Timișoara în cărți, Timișoara Jazz Blues, Timișoara citește, Timișoara Europeană, Muzică de fanfară, Timișoara Inovatoare, Timișoara în țară și peste hotare, Timișoara Artelor, Timișoara Teatrală, Film pentru Timișoara, Timișoara Street Art, Timișoara Multiculturală, Timișoara experimentează, Gala Excelenței și Timișoara înspre Centenar.

Vor fi finanțate de la bugetul local, cu 350.000 lei, la secțiunea „Timișoara în țară și peste hotare”, deplasările în țară și în străinătate, turneele și participările la festivaluri internaționale ale Ansamblului Timișului, Timișoara Big Band, Orchestrei de Tineret a Timișoarei, Coralei Carmina Dacica etc. Sunt 150.000 de lei pentru ziua de 1 Iunie, organizată în Parcul Copiilor, dar și câte 50.000 de lei pentru Ziua Majoraților Ziua Tinerilor și Ziua Studenților. A dispărut în acest an a patra zi specială din cele inițiate de primarul orașului, cea dedicată seniorilor. Pe ce mai merg banii? Încă 30.000 de lei pentru concursul „Cele mai frumoase 100 de fotografii din Timișoara și cele mai frumoase 10 clipuri video cu Timișoara”, dar și 100.000 de lei pentru „Timișoara Cântă”, respectiv „Timișoara Dansează”, descrise drept proiecte de promovare a valorilor interpretative în Piața Libertății, respectiv promovarea dansatorilor amatori pe strada Mărășești. Pe 24 mai, așteptați-vă la un nou eveniment gratuit care va umple până la refuz centrul orașului: primăria va plăti 60.000 de lei pentru „Summer Kiss, megaconcert realizat în parteneriat” cu un post de radio foarte cunoscut. Apoi, în luna noiembrie, va avea loc Timfolk Festival, ediția I a unui festivalul-concurs de muzică, care va costa 100.000 lei. Încă 65.000 de lei vor fi alocați de la bugetul local pentru „Timișoara Fresh”, adică pentru acțiuni și seminarii pe teme de nutriție. Cei mai mulți bani, câte 1 milion de lei, sunt alocați, în acest an, pentru Festivalul Dramaturgiei Românești FEST – FDR și secțiunea „Timișoara Academică”, în care se regăsesc simpozioane, congrese și dezbateri. Revolution Festival primește 900.000 de lei, iar Jazz TM, 800.000 de lei. Festivalul Timfloralis va costa 650.000 de lei, iar Ziua Timișoara, 600.000 lei.

Top finanțări Agenda Culturală 2018

Festivalul Dramaturgiei Fest – FDR – 1 milion de lei
Timișoara Academică – 1 milion de lei
Revolution Festival – 900.000 lei
Manifestări luna decembrie – 850.000 lei
Festivalul Internațional Jazz TM – 800.000 lei
Festivalul Timfloralis – 650.000 lei
Ziua Timișoarei – 600.000 lei
Festivalul Artelor Timișorene – 500.000 lei
Festivalul Inimilor – 550.000 lei
Festivalul de Operă și Operetă – 450.000 lei
Festivalul Rocks – 450.000 lei
Bega Bulevard – 400.000 lei
1 Decembrie – 400.000 lei
Festivalul Plai – 400.000 lei

Întreaga agendă culturală poate fi consultată aici. Ea va fi supusă votului consilierilor locali în plenul din 20 martie.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Goe a spus: (martie 17th, 2018 at 18:54 )

Cum se aruncă banii pe apa sâmbetei în Timișoara, sub bagheta vrăjită a primăriei „culturale”! Este inadmisibil ce se întâmplă cu banii acestui oraș! Au ajuns văd și seminariile de nutriție tot niște chestiuni culturale și văd în schemă și festival de muzică folk. Mi se pare mie, sau această muzică folk a cam apus demult. Yeah, Folk’s not dead! It only smells like it.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Timisoara 2021

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com