Primaria Timisoara si-a numarat frezele de zapada. Teoretic, curata trotuarele prin cartiere

S-a întors iarna, deși a început primăvara astronomică, și ar trebui să trotuare curățate prin cartiere. Nu prea e așa și v-ați convins la ultima „tură” de iarnă? Să știți totuși că faimoasele freze de zăpadă cumpărate de Primăria Timișoara există! Sunt pe la consiliile de cartier, școli și spitale, dar nu e clar dacă e cineva care verifică dacă ele sunt și folosite.

Primăria Timișoara a cumpărat, în ianuarie 2013, 40 de freze de zăpadă, pe care a plătit în jur de 18.000 de euro. Utilajele au fost date, sub semnătură, în grija consiliilor consultative de cartier și a unor școli și spitale din subordinea PMT. Teoretic, cei de la consiliile de cartier ar trebui să le dea cu împrumut președinților de asociații de proprietari care vor să curețe omătul de pe trotuarele din fața blocurilor. În urmă cu trei săptămâni, când la Timișoara a căzut prima zăpadă serioasă a anului, trotuarele au arătat, în cele mai multe zone, extrem de prost, fiind un pericol pentru pietoni. Am cerut, la vremea respectivă, reprezentanților PMT să ne precizeze unde se află frezele de zăpadă. A durat până au reușit să numere, dar am aflat că 18 aparate au ajuns la președinții de cartier, iar 22 sunt în magaziile de la diverse școli și spitale.

18 freze de zăpadă au fost predate către Ion Popa – președinte CCC Aradului, Ioan Bolog – președinte CCC Mehala, Constantin Pintilie – președinte CCC Ronaț, Gheorghe Stăiculescu – președinte CCC Blașcovici, Elena Ivan – președinte CCC Șagului, Mircea Nicolae Suru – președinte CCC Martirilor, Ovidiu Radu Tănasie – președinte CCC Ciarda, Petru Traiconi – președinte CCC Ghiroda, Gheorghe Dulgheru – președinte CCC Tipografilor, Vasile Prelucan – președinte CCC Iosefin Dâmbovița, Pavel Bunei – președinte CCC Cetate, Dumitru Josan – președinte CCC I. Ionescu, Inge Khron (Kron – n.r.) – președinte CCC Steaua, Dorel Bolduș – președinte CCC Medicinei, Mitică Ioviță – președinte CCC Freidorf, Ioan Olaru – președinte CCC Plopi, Constantin Savulov – președinte CCC Fabric și Mihai Furgi – președinte CCC Soarelui.

Alte 22 freze de zăpadă sunt la mai multe instituții aflate în subordinea primăriei: Școala Gimnazială nr. 1, Liceul Pedagogic Carmen Sylva, Liceul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Școala Gimnazială nr. 24, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic Azur, Spitalul „Victor Babeș”, Colegiul Silvic Casa Verde, Liceul Teoretic „W. Shakespeare”, Liceul „Grigore Moisil”, Spitalul Clinic Municipal de Urgență, Spitalul Clinic pentru Copii „Louis Țurcanu”, Școala Gimnazială nr. 13, Centrul Pentru Voi, Grădinița cu Program Prelungit nr. 14, Colegiul Național Bănățean, Școala Gimnazială nr. 12, Liceul cu Program Sportiv Banatul, Liceul Waldorf, Complexul Sportiv Bega – Bazinul de Înot – Circumvalațiunii, Sala Olimpia, Grup Școlar Industrial de Transporturi Auto.

„Aceste freze au fost predate în baza unui proces-verbal de predare-primire, prin care cei care le-au primit cu titlu gratuit pentru folosire sunt obligați să le utilizeze conform destinației acestora, în conformitate cu Manualul de operare și a instrucțiunilor comunicate în ședința de instruire din data de 16 ianuarie 2013. De asemenea, beneficiarii sunt obligați să suporte toate cheltuielile pentru funcționarea și mentenanța frezelor, respectiv benzină, reparații în caz de nevoie”, ne-au mai precizat reprezentanții PMT. După episodul de iarnă de la finele lunii februarie, polițiștii locali au anunțat că au somat 367 persoane fizice și juridice, pentru că nu și-au curățat trotuarele. În final, au fost date și 18 amenzi, cuprinse între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv între 1.500 și 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top