Rectorul UPT îndeamnă la echilibru, moderație și responsabilitate

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, Viorel Șerban, a intevenit în scandalul ultimelor zile din mediul academic, pornit de la finanțarea universităților de la bugetul național. Șerban susține că argumentele Ministerului Eduacției în repartizarea acestor bani sunt corecte. Respectiv, de-a fi suplimentate fondurile pentru sectoarele inginerești.

Viorel Șerban, preşedinte al Alianţei Române a Universităţilor Tehnice (ARUT), îl contrazice astfel pe rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, care a afirmat că banii s-au alocat pe criterii clientelare. „Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) i s-au alocat suplimentar, faţă de anul universitar 2017/2018, 60 de locuri la studiile universitare de licenţă, 85 la studiile universitare de master şi mai puţin cu 4 locuri la doctorat, în condiţiile în care nu am semnat scrisoarea deschisă de susţinere a D-lui. prof. dr. ing. Valentin Popa, exprimându-mă și public in acest sens. În ultimii ani, UPT si ARUT au solicitat în mod insistent o nouă modalitate de distribuire a locurilor pentru admitere, care să ţină cont de obiectivele asumate în Strategia Națională pentru Învățământul Terțiar Românesc 2015 – 2020. Datorită faptului că majoritatea sectoarelor performante din economia românească sunt asociate științelor inginerești (inclusiv agricultura), este absolut necesară corelarea ofertei actuale a învățământului terțiar cu nevoile pieței muncii”, a menționat Șerban. Rectorul UPT afirmă că, pentru prima dată, prin această distribuire au fost sprijiniți și absolvenții liceelor din mediul rural. „Ducerea în derizoriu a specializărilor din domeniul ingineriei, aprecierile cu iz de superioritate asupra politicilor duse de universităţile tehnice (din care unele sunt chiar mai vechi şi poate la fel de prestigioase ca o parte a universităţilor contestatare) le considerăm regretabile, dovedind lipsă de respect şi consideraţie. Nu vom răspunde în aceeași manieră și facem un apel tuturor universităților și structurilor asociative ale acestora la echilibru și moderație în mesajele si opiniile exprimate în spațiul public”, a mai arătat Șerban.

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

anteconbega a spus: (April 17th, 2018 at 17:25 )

“…echilibru, moderație și responsabilitate”. Asta seamănă cu campania electorală a celui trimis în judecată pentru crime împtorva umanităţii: “I.I., un preşedinte pentru liniştea noastră…” Dl rector V.S., urmaşul Titanului Cănit, pare unul croit pentru echilibrul ministrului agramatizat al educaţiei pesediste. Cine se aseamănă se cam adună, dragi tovarăşi şi pretini!

Profesor UVT a spus: (April 17th, 2018 at 17:25 )

Rectorul Serban s-a gasit sa se exprime si sa ceara respect si viziune. El, care, dupa cum am vazut, incalca Legile, regulamentele si Carta UPT. El care toti vedem cum isi bate joc de Politehinica, impreuna cu slugile Davidescu, Dragan si Otesteanu!
El, care si-a luat ca prorectori si decani doar oameni pentru care schimbarea gastii (haitei) nu mai conteaza!. O rusine de om! Exponentul coruptiei!

CAD a spus: (April 18th, 2018 at 04:15 )

Din fericire, “profesore”, cei ce gândesc ca tine reprezintă o minoritate în universitate. Șerban a dat de pământ la alegeri atât cu Vasiu, cât și cu Bordeașu (cu cel din urmă chiar de două ori!).

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Ziua Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruință, ziua în care nu e bine să dormi

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai venerați sfinți din calendarul creștin. Purtătorul de biruință este sărbatorit, în fiecare an, pe 23 aprilie. Sf. Gheorghe este patronul spiritual al Casei Regale a Angliei, ocrotitorul Georgiei, Armeniei, Maltei, Lituaniei și Serbiei, dar și al armatei române. Sân-George este protectorul naturii înverzite, al vitelor și al oilor.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ziua Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruință, ziua în care nu e bine să dormi

Economic vezi arhiva Economic

Pe Autostrada Liliecilor greul abia începe / FOTO

Se lucrează bine pe Lotul 4 de pe Autostrada A1 Lugoj – Deva, dar în punctul nevralgic al acestui șantier greul abia începe. Pe Dealul Liliecilor se va ajunge la consolidarea versantului doar în câteva luni. Cei de la Asociația Pro Infrastructură au surprins în ce stadiu este acum lucrarea.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe Autostrada Liliecilor greul abia începe / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Trei licitații ratate și un singur loc închiriat. S-a întâmplat în Bastionul Theresia, unde CJ Timiș schimbă foaia, ca să nu mai stea cu spațiile goale. A scăzut chiria la ceva mai mult de jumătate față de cea veche și a mărit aria activităților permise. Acum trebuie să fie de acord cu schimbările și consilierii județeni.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bastionul Theresia, scos din nou la licitație. CJ Timis scade la jumătate tarifele, ca să nu mai stea cu el gol
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai venerați sfinți din calendarul creștin. Purtătorul de biruință este sărbatorit, în fiecare an, pe 23 aprilie. Sf. Gheorghe este patronul spiritual al Casei Regale a Angliei, ocrotitorul Georgiei, Armeniei, Maltei, Lituaniei și Serbiei, dar și al armatei române. Sân-George este protectorul naturii înverzite, al vitelor și al oilor.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ziua Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruință, ziua în care nu e bine să dormi
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top