Rectorul UPT îndeamnă la echilibru, moderație și responsabilitate

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, Viorel Șerban, a intevenit în scandalul ultimelor zile din mediul academic, pornit de la finanțarea universităților de la bugetul național. Șerban susține că argumentele Ministerului Eduacției în repartizarea acestor bani sunt corecte. Respectiv, de-a fi suplimentate fondurile pentru sectoarele inginerești.

Viorel Șerban, preşedinte al Alianţei Române a Universităţilor Tehnice (ARUT), îl contrazice astfel pe rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, care a afirmat că banii s-au alocat pe criterii clientelare. „Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) i s-au alocat suplimentar, faţă de anul universitar 2017/2018, 60 de locuri la studiile universitare de licenţă, 85 la studiile universitare de master şi mai puţin cu 4 locuri la doctorat, în condiţiile în care nu am semnat scrisoarea deschisă de susţinere a D-lui. prof. dr. ing. Valentin Popa, exprimându-mă și public in acest sens. În ultimii ani, UPT si ARUT au solicitat în mod insistent o nouă modalitate de distribuire a locurilor pentru admitere, care să ţină cont de obiectivele asumate în Strategia Națională pentru Învățământul Terțiar Românesc 2015 – 2020. Datorită faptului că majoritatea sectoarelor performante din economia românească sunt asociate științelor inginerești (inclusiv agricultura), este absolut necesară corelarea ofertei actuale a învățământului terțiar cu nevoile pieței muncii”, a menționat Șerban. Rectorul UPT afirmă că, pentru prima dată, prin această distribuire au fost sprijiniți și absolvenții liceelor din mediul rural. „Ducerea în derizoriu a specializărilor din domeniul ingineriei, aprecierile cu iz de superioritate asupra politicilor duse de universităţile tehnice (din care unele sunt chiar mai vechi şi poate la fel de prestigioase ca o parte a universităţilor contestatare) le considerăm regretabile, dovedind lipsă de respect şi consideraţie. Nu vom răspunde în aceeași manieră și facem un apel tuturor universităților și structurilor asociative ale acestora la echilibru și moderație în mesajele si opiniile exprimate în spațiul public”, a mai arătat Șerban.

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

anteconbega a spus: (aprilie 17th, 2018 at 17:25 )

„…echilibru, moderație și responsabilitate”. Asta seamănă cu campania electorală a celui trimis în judecată pentru crime împtorva umanităţii: „I.I., un preşedinte pentru liniştea noastră…” Dl rector V.S., urmaşul Titanului Cănit, pare unul croit pentru echilibrul ministrului agramatizat al educaţiei pesediste. Cine se aseamănă se cam adună, dragi tovarăşi şi pretini!

 
Profesor UVT a spus: (aprilie 17th, 2018 at 17:25 )

Rectorul Serban s-a gasit sa se exprime si sa ceara respect si viziune. El, care, dupa cum am vazut, incalca Legile, regulamentele si Carta UPT. El care toti vedem cum isi bate joc de Politehinica, impreuna cu slugile Davidescu, Dragan si Otesteanu!
El, care si-a luat ca prorectori si decani doar oameni pentru care schimbarea gastii (haitei) nu mai conteaza!. O rusine de om! Exponentul coruptiei!

 
CAD a spus: (aprilie 18th, 2018 at 04:15 )

Din fericire, „profesore”, cei ce gândesc ca tine reprezintă o minoritate în universitate. Șerban a dat de pământ la alegeri atât cu Vasiu, cât și cu Bordeașu (cu cel din urmă chiar de două ori!).

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

angajatori de top

Angajatori de Top Timișoara: târgul de carieră unde găsești peste 3.000 de locuri de muncă

Ești în căutarea unui loc de muncă? Ai șanse foarte mari să-l găsești la finele acestei săptămâni, la Timișoara, la Angajatori de Top. Vor fi 70 de companii care oferă peste 3.000 de oportunități de carieră. În plus, poți participa la 25 de workshop-uri și conferințe.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajatori de Top Timișoara: târgul de carieră unde găsești peste 3.000 de locuri de muncă

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top