Stirile din ziua: 2 aprilie 2018

Gringo, amendat cu 50.000 lei pentru „opera” de pe strada Madgearu. N-a respectat autorizatia

Lucrările de demolare a imobilului de pe strada Madgearu 10 trebuie stopate și se va face o expertiză. În plus, beneficiarul șantierului, pe numele lui Gringo Bivolaru, a fost amendat cu 50.000 de lei, după ce, luni, s-a prezentat la primărie pentru clarificarea situației.

Timisoara a fost capitala vinului. Peste 300 de licori s-au luptat pentru premiile VinVest

Cea de-a XV-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri VinVest a serbat la Timișoara, în prag de primăvară, Marea Unire a Vinurilor. Au fost 300 de sortimente provenite din toate provinciile istorice româneşti, totul spre încântarea celor aproape 3.000 de vizitatori ai salonului.

Singurul rector femeie al Politehnicii Timisoara, propus la Premiul Nobel pentru… literatura

Asociaţia Italienilor din România avansează ideea că singura femeie rector a Politehnicii din Timişoara, Coleta de Sabata, ar putea fi nominalizată la Premiul Nobel pentru literatură. În vârstă de 83 de ani, aceasta este autoarea „Clanului de Niro”, o saga în 6 volume, inspirată din istoria emigrației italiene în Banat.

primaria veche

Primaria Veche asteapta de 2 ani un proiect de reabilitare. Robu, despre subordonatii sai: Nu se potrivesc cu stilul meu de lucru

Credeți că ați putea sta doi ani fără să faceți ce vi se cere la serviciu? Dacă nu lucrați în Primăria Timișoara, probabil că nu. Acolo se poate însă, și recunoaște chiar Nicolae Robu, care spune că de doi ani le cere subordonaților săi un proiect pentru reabilitarea Primăriei Vechi. Între timp, în curtea acesteia a început să cadă tencuiala.

Editorial de Eugen Sasu

Salvam Romania? Impreuna?

În țara cu mai toate partidele declarate socialiste și liberale, cu singurul partid conservator o uniune etnică aflată cu totul alte treburi prin parlament, într-o țară în care, culmea, ăia de stânga se laudă că scad impozitele, etalează un dârz naționalism și o pudibonderie pe tema definirii familiei, exact pe dos ca în familia politică europeană, păi într-o astfel de țară ce doctrină să-ți declari când te înființezi ca partid?

Cele mai frumoase costume populare din Banatul de Campie, intr-o casa din Berini / VIDEO

Avem atât de multe lucruri bune de arătat, ca nație, dar, pentru că nu suntem atenți, pe unele le pierdem pe drum. Banatul de Câmpie își salvează însă memoria etnografică prin pasiunea unui colecționar din satul Berini. Broderii de aur, mătase și culori – toate își găsesc locul în casa unei femei pentru care povestea României Mari se spune în costume populare.

întreruperi

Intreruperi de curent

E-Distribuție nu a programat luni, 2 aprilie, întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Dumbrăvița – str. Cedrului, Danaide, orele 9 – 15; Giarmata, Utvin (p), Honorici – fermele Stejarul, Bulea, Ordos, Dudeștii Vechi – montare SM la clienții individuali, Deta – Zona Libertății, str. M. Viteazul (p) Sf. Ioan, orele

Top