Stirile din ziua: 27 aprilie 2018

Șantierul de la primul pasaj subteran de la mall, gata să înceapă. Al doilea, pe care îl face primăria, ar putea fi unul… SF

Șantierul de la primul pasaj subteran de la mall, gata să înceapă. Al doilea, pe care îl face primăria, ar putea fi unul… SF

Soluția ideală pentru aglomerata intersecție din Piața Consiliul Europei este un pasaj subteran cu 2 niveluri, însă primăria nu știe dacă își poate permite financiar o astfel de investiție. Până atunci, cei de la mall vor construi tunelul auto pe care și l-au asumat și care va trece pe sub actuala parcare.

Editorial de Ino Ardelean

La 28 de ani de la Mineriadă, „Teleormaniada” PSD-ului îngroapă România mai rău decât în 1990

În urmă cu 28 de ani, în iunie 1990, FSN, părintele natural al PSD, arunca România în aer, organizând acea sângeroasă mineriadă, care arunca țara înapoi în beznă. Primită cu multă simpatie de Occident după Revoluția sângeroasă din decembrie 1989, România redevenea o țară cu probleme.

Strada Fără Nume, loc de poezie urbană la JazzTM. Programul ediției cu numărul 6

Strada Fără Nume capătă valențe de… scenă. Se întâmplă la final de iunie, când la Timișoara are loc ediția cu numărul șase a JazzTM, care va anima centrul orașului. Strada Fără Nume va fi gazda unei secțiuni interesante a festivalului, organizată în premieră.

Artă sub formă de lupte. O interesantă gală de arte marțiale are loc la Timișoara

Art of Contact se întoarce în 6 mai, ora 19, la sala „Constantin Jude” (Olimpia) din Timişoara. La o distanţă de doi ani, organizatorii revin cu o competiţie incendiară în care vor lupta unii dintre cei mai în formă sportivi din Timişoara, alături de alte tinere talente din ţară şi din străinătate.

Și-au revenit din placaje! Victorie importantă pentru campioana Superligii de rugby

După „placajele” primite de la arbitri în meciul pierdut cu CSM şi eşecul dezamăgitor din Continental Shield suferit în Germania, Timişoara Saracens, campioana ţării la zi, pare că a dat semnul revenirii. Bănăţenii s-au impus clar în antepenultimul joc din sezonul regulat, contra celor de la Dinamo, care trăgeau speranţe la locul 4, cel ocupat în acest moment de timişoreni.

Începe construcția „turnului”. 155 metri și 27 de etaje pentru cea mai înaltă clădire de birouri din România

Lucrările la cel de-al patrulea imobil office din totalul de şase pe care le va include proiectul mixt Openville Timişoaras stau să înceapă. Cu o înălţime de 155 de metri şi 27 de etaje, United Business Center 0 (UBC 0) va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România.

Regia care da verde la vaporașe, în subordinea Ministerului Transporturilor. Apele Române rămân… pe mal

S-a schimbat schimbarea. Ministerul Transporturilor va înființa Regia Autonomă „Administrația Canalului Navigabil Bega” Timiș, deși în urmă cu două săptămâni spunea că nu va face acest lucru, pentru că ar afecta funcționarea Administrația Bazinală de Apă Banat. Proiectul este în dezbatere pe site-ul MT.

Profesori în stradă la Timișoara / FOTO

Profesori din Sindicatul „Spiru Haret” au ieșit în stradă pentru a protesta în fața Prefecturii Timiș. Aceștia cer creșterea costului standard per elev, pentru ca unitățile de învățământ să nu mai aibă probleme în ceea ce privește plata salariilor profesorilor.

vaporașe

Guvernul are de 3 luni soluția pentru vaporașele de pe Bega și degeaba. Între timp, Robu contrazice Ministerul Transporturilor

De mai bine de trei luni. De atâta timp „bântuie” prin ministere, la București, actul care ar rezolva problema transportului cu vaporașe pe Bega. O spune, sub semnătură, un secretar de stat din Ministerul Transporturilor. Primarul Nicolae Robu spune că a găsit sediu pentru instituția care va administra canalul și oferă o soluție total diferită de cea susținută de Transporturi.

fotbal ligi mici

Poli, ajunsă pe loc retrogradabil, are un meci aproape decisiv cu Chiajna

Dacă la finalul turului regulat din Liga 1, Poli era pe loc de play-off, acum echipa timişoreană a ajuns pe un nedorit loc retrogradabil, după o serie interminabilă de jocuri fără victorie. Poli nu a mai câştigat de la sfârşitul lui octombrie, un 2-1 cu Astra (goluri Munteanu şi Mailat), şi se află de atunci la al treilea antrenor.

Indicatoare rutiere și o masă din… piatră, furate de pe șoselele din vestul României

Ce se mai fură prin România? Pe șoselele din vestul țării, de exemplu, se „poartă” indicatoarele rutiere, băncile și mesele din parcări. Se întâmplă tot în județul Hunedoara, unde, acum o săptămână, s-a mai „subtilizat” un loc de refugiu de pe marginea șoselei.

Nu mai aruncați gunoaiele pe străzi! Deși se face curățenie de primăvară, Timișoara e plină de rampe ilegale

Suntem aproape la jumătatea campaniei de curățenie de primăvară, dar unii timișoreni nu par să renunțe la a arunca la întâmplare obiectele care de care nu mai au nevoie în gospodării. Orașul e plin de rampe ilegale de gunoi, pe care angajații Retim nu prididesc să le ridice, în timp ce polițiștii locali împart cu zecile notificări și amenzi.

Top