Stirile din ziua: 26 aprilie 2018

Nicolae Robu si Ionut Nasleu

Primarul Robu și-a numit Nasleu(l) de serviciu șef peste tarabagii

Primarul Robu și-a numit Nasleu(l) de serviciu șef peste tarabagii

Ionuț Nasleu, principalul yes-man și totodată bodyguard al primarului Nicolae Robu, a fost numit astăzi în funcția de șef al Consiliului de Administrație al SC Piețe SA. Policalificat, Nasleu se ocupă și de gunoaiele orașului, fiind și membru CA la RETIM.

CJ Timis cere reparația rapidă a drumurilor județene în garanție. Care sunt cele 18 firme somate să intervină

Să treacă rapid la repararea drumurilor județene, care sunt în garanție, sau să se pregătească să răspundă! 18 firme cu care CJ Timiș are contracte pentru diverse șosele au fost somate în ultimele zile. Iarna a lăsat urme pe drumurile din județ, așa că acestea trebuie refăcute. Până la 31 mai.

Începe Timfloralis. Pregătirile din Piața Operei se fac și cu drujba pe copaci vii / FOTO + PROGRAM

Montăm de zor panseluțe și alte flori și plăntuțe, dar, între timp, mai tăiem niște arbori. Se întâmplă în Piața Operei, unde au început pregătirile pentru ceea ce primăria anunță drept cea mai spectaculoasă ediție de până acum a Festivalului Timfloralis.

Cu tunurile pe curățenie. Robu face praf pe Facebook societatea de salubritate, PSD critică primăria

Prăfuită și plină de gunoaie – așa văd deopotrivă Timișoara primarul Nicolae Robu și consilierii PSD. Primul critică a doua oară în ultima săptămână societatea de salubrizare, social-democrații depun interpelări și acuză primăria că nu cere să fie spălate străzile.

Lucian Varsandan

Primăria Timișoara a pierdut procesul cu Lucian Vărșăndan. Va trebui să publice sentința într-un ziar foarte citit

Primăria Timișoara trebuie să evalueze proiectul de management depus, anul trecut, de Lucian Vărșăndan, dar și plătească 200 de lei cheltuieli de judecată! Este sentința Tribunalului Timiș, care trebuie publicată, dacă rămâne definitivă, pe site-ul PMT și într-un ziar de largă circulație. Primăria Timișoara a considerat, în toamna trecută, că Vărșăndan nu are studiile necesare pentru a fi director de teatru.

Pădure la Openville. 500 de tiruri au adus, din Italia la Timișoara, 1.400 de copaci / FOTO

1.400 de arbori care vor înfrumuseţa arealul Viitorul parc din ansamblul Openville va avea 1.400 de copaci. Unii cu o înălțime de până la 13 metri și o gretutate de câteva tone, cu toții au fost aduși de la pepinierele din nordul Italiei. Peste 500 de tiruri au făcut „aprovizionarea” în perioada noiembrie 2017 – martie 2018.

A pornit licitația pentru dezinsecție: 4 ani și 9,9 milioane de euro. Câștigatorul ar putea fi anunțat la iarnă!

Primăria Timișoara face, în sfârșit, o licitație pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Contractul va fi valabil 4 ani, suma este consistentă, dar ofertele ar putea fi evaluate până la finele lui noiembrie! Dacă procedura va fi contestată, există posibilitatea ca nici în 2018 să nu existe un contract.

Cornel Samartinean

Când îți bagi nasul unde nu-ți fierbe oala. Deputatul Sămărtinean, confuzie gravă între UVT și Politehnică

Un deputat de Timiș vrea să știe de la ministrul Educației de ce s-au tăiat locuri bugetate de la Universitatea de Vest. Sau de la Politehnică. Aparent, însuși autorul este bulversat. Cornel Sămărtinean (PMP) a reușit să depună la Camera Deputaților o interpelare din care nu se înțelege nimic.

Festivalul Filmului Francez, schimbare de început de mai

La filme, cetăţeni! Festivalul Filmului Francez se inspiră, în 2018, din schimbare. Inspirat de simbolistica protestelor din Mai 1968, de la care a preluat una dintre devizele cele mai cunoscute – Fiţi realişti, cereţi imposibilul! -, începând din acest an, Festivalul Filmului Francez (FFF) e mută primăvară. La Timișoara, el are loc în perioada 3-6 mai.

O victorie cât o medalie națională pentru Informatica, pe terenul campioanei

Informatica Timişoara este pregătită să meargă până la capăt în prima ligă de futsal. Deşi nedreptăţiți la comisii, bănăţenii fac legea în play-off. Anul acesta, faza finala a campionatului se joacă cu două grupe a câte trei echipe. Timişorenii au plecat în dezavantaj faţă de Autobergamo Deva, dar, după două partide, au obţinut două victorii şi sunt acum pe primul loc din grupa în care mai face parte şi Poli Iaşi.

Top