Stirile din ziua: 10 aprilie 2018

Ce cauta Timisoara in Vietnam sau la Ziua Rusiei? Pe unde s-au plimbat, in 2017, consilierii personali ai primarului

Știați că Primăria Timișoara este deținătoarea unui premiu de excelență pentru dezvoltarea transportului local pe șină? Dar că ar putea avea relații economice cu Vietnamul? S-a ocupat de aceste aspecte cel mai umblat consilier personal al primarului Nicolae Robu. De aproape 6.000 de euro s-au plimbat, în 2017, consilierii edilului.

bani alocatie

Bani si telefoane mobile pierdute, inapoiate uitucilor de politistii locali

Timișorenii au fost uituci, dar și plini de simț civic în aceste zile. Polițiștii locali le-au returnat unor oameni diverse bunuri pe care le uitaseră sau pierduseră, în agitația din perioada de dinainte de sărbători. În plus, un alt cetățean le-a adus un cartuș găsit în zona Complexului Studențesc.

Primaria Timisoara a cerut voie sa demoleze poarta de pe Calea Aradului. ISC vrea expertiza

Primăria Timișoara vrea să demoleze poarta de pe Calea Aradului, similară, ca amenajare, celei de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit anul trecut și a ucis un tânăr. Refacerea celor două a costat 100.000 euro, bani care s-ar fi „amortizat” în cea mai mare parte. Municipalitatea ar trebui să prezinte o expertiză în trei săptămâni.

Tren deraiat pe ruta Resita – Timisoara, dupa ce o stanca a cazut peste locomotiva

Un tren privat de călători care circula pe ruta Timişoara – Reşiţa a deraiat marţi dimineaţă, după ce o stâncă deprinsă de pe un versant a lovit locomotiva. Nu s-au înregistrat victime, iar traficul este blocat. În zona respectivă nu circulă decât trenurile Regio Călători.

Puneti unditele bine: e interzis pescuitul in Dunare! Amenzile pot ajunge la 1.600 de lei

Sunteți pescar și vremea bună vă face cu ochiul să ieșiți pe Dunăre? Amânați aceste planuri până la finele lunii mai, altfel o să vă ardă rău la buzunare. Oricum, nu uitați să aveți actele în regulă, fiindcă, dacă veți prins de polițiștii de frontieră, poveștile pescărești n-or să vă ajute.

Peste 13.000 de lei in monede, pentru copiii bolnavi de cancer. Unii au incercat sa fure… bancnotele!

Academia Mămicilor din Timișoara strânge monede într-o cutie transparentă din centrul orașului, pentru a cumpăra medicamente copiilor cu probleme hemato-oncologice. Cutia va sta acolo până în 15 aprilie, dar a fost golită de bancnote, pentru că unii concetățeni au încercat să… le fure!

Tigarile electronice si dispozitivele care incalzesc tutunul ar putea fi interzise in spatiile publice

Ați trecut la țigară electronică sau la dispozitivele care încălzesc tutunul și sunteți mulțumiți că le puteți folodi și în spațiile publice? Acest lucru s-ar putea schimba foarte curând, dacă propunerea secretarului de stat Raed Arafat va deveni text de lege.

Timisoara, de la oras liber regesc, la metropola europeana. Expozitie inedita in Bastionul Theresia

De unde a plecat Timișoara, ca să ajungă, din punct de vedere economic, unde este astăzi? Puteți afla întreaga poveste a începuturilor orașului de pe Bega ca pol economic într-o inedită expoziție care va fi deschisă, peste câteva zile, în Bastionul Theresia.

Traieste experiente culinare ca la Milano, in Openville Timisoara / FOTO

Vreți să trăiți o experiență italiană adevărată? Nu peste multă vreme o veți putea face, la fel ca mii de oameni din Maroc, Republica Dominicană sau Canada, fără să mergeți până în Peninsulă. În ansamblul Openville va fi deschis C House Milano, un restaurant cu specific mediteranean unde veți avea parte de un meniu rafinat.

întreruperi

Intreruperi de curent

E-Distribuție nu a programat marți, 10 aprilie, întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Ghiroda (p), Giroc – str. Timiș nr. 80, Chișoda – str. Primăverii nr. 70, Dudeștii Noi – Solaris II și III, Real Best, Semlacu Mare (p), Rovinița (p), Percosova (p), orele 9 – 17.

Top