Stirile din ziua: 6 aprilie 2018

Leii din Banat, rapusi in Vinerea Mare la Sibiu

Leii din Banat, rapusi in Vinerea Mare la Sibiu

Un meci cu multe suişuri şi coborâşuri pentru BC SCM Timişoara, care în alte condiţii putea obţine mai multe pe terenul liderului, CSU Sibiu. Titularii violeţi au fost de nerecunoscut în acest joc în care rezervele au ţinut echipa în viaţă până spre final. În cele din urmă, Sibiu s-a impus cu 74-64 (31-31).

Au varsat sange, dar a meritat! Politehnica bate Afumatiul

Primul sfert de oră a făcut diferenţa. Politehnica a învins în etapa a 28-a ocupanta locului 4 din liga secundă, CS Afumaţi, după un start de vis al bănăţenilor. Până la final, Scutaru a terminat jocul rănit, având capul spart, iar portarul Dur-Bozoancă a continuat jocul accidentat, după ce a fost tamponat serios de un adversar.

Pregatiri de Paste la manastirea Timiseni-Sag. Maicutele au vopsit 1.000 de oua / FOTO + VIDEO

Măicuțele de la mănăstirea Timișeni-Șag, de lângă Timișoara, au înroșit în Vinerea Patimilor 1.000 de ouă de Paști. Au folosit, la fel ca în fiecare an, ceapă roșie, pentru a le colora ca pe vremuri. Ouăle vor fi puse pe masa de Paști de la mănăstire, dar cea mai mare parte va ajunge la cei nevoiași.

Ziua județului Timiș

Timisoara, de la oras liber regesc, la metropola europeana. Expozitie inedita in Bastionul Theresia

De unde a plecat Timișoara, ca să ajungă, din punct de vedere economic, unde este astăzi? Puteți afla întreaga poveste a începuturilor orașului de pe Bega ca pol economic într-o inedită expoziție care va fi deschisă, peste câteva zile, în Bastionul Theresia.

Curatenia de primavara 2018. Cand ajung masinile Retim pe strada ta

Primăria Timişoara și Retim organizează, după Paște, curăţenia generală. Acțiunea începe pe 16 aprilie, în partea de nord a orașului, și se va încheia pe 13 mai, în zona de sud. Nu vor fi colectate, nici de această dată, deșeuri din construcții, iar timișorenii sunt invitați să respecte programarea. În caz contrar, sunt pasibili de amenzi.

Olimpicii de la Colegiul Ion Vidu: 20 premii la concursurile nationale de interpretare, coregrafie si arta actorului

Elevii din lotul olimpic al Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au obținut zece premii la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii Teoretice, de la Craiova. Tinerii au adus acasă premii și de la concursurile de la Baia Mare, Iași și Constanța.

Traditii si superstitii de Vinerea Mare

Vinerea Mare este zi de mare doliu pentru creştini, pentru că, în această zi, a fost răstignit şi a murit Hristos. Nu se oficiază liturghia, considerată jertfa nesângeroasă a Mântuitorului, în chipul pâinii şi al vinului, iar cele două jerfe nu pot fi făcute în aceeaşi zi. Seara este oficiată denia Prohodului.

Top