Stirile din ziua: 21 aprilie 2018

Hai să salvezi o carte! 50.000 de volume așteaptă să fie luate acasă

Și-au trăit anii de glorie în amfiteatrele Universității de Vest, unde sute și mii de studenți au lucrat pe ele, iar acum se retrag spre o binemeritată… pensie. Le puteți lua acasă, să-și trăiască bătrânețile în rafturi liniștite. Sunt cele peste 50.000 de volume casate de iblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”.

Timișoara se colorează din nou. Acoperis din umbrele și pavaj din flori pe două străzi din centru

600 de umbrele colorate și multe flori pe… asfalt. Așa se colorează, săptămâna viitoare, Timișoara. „Acoperișul”de pe strada Alba Iulia va avea, în acest an, o completare: un „pavaj” inedit pe pietonala Mărășești.

Weekend cu parfum de epoca la Timisoara: Masini istorice in Piata Operei, tango si picnic in Piata Unirii / FOTO

Mașini istorice strălucitoare și cu ani mulți la bord s-au așezat deja la.. taifas în centrul Timișoarei. E doar „uvertura” unui weekend retro la Timișoara, care continuă, până duminică, în Piața Unirii, unde are loc un picnic și se poate dansa tango.

Robu, mesaj de la 3.200 de kilometri: sunt aproape rezolvate problemele cu vaporasele si Muzeul Revolutiei

Sunt pe cale de a fi rezolvate două probleme care au ținut agenda publică în ultimii ani. Una dintre ele ar putea sărăci cu 6 milioane de euro bugetul local, iar cealaltă ține de istoria recentă a Timișoarei și ambele depind de București. Primarul Nicolae Robu nu dă detalii, dar anunță că lucrurile sunt pe drumul cel bun.

timisoara de sus

USR strânge semnături pentru buget participativ la Timișoara. Vrea 42.000, ca sa discute altfel cu primarul

USR Timiș insistă: Timișoara trebuie să aibă buget participativ, iar oamenii să poată decide unele investiții pe bani publici în cartierele lor. Pentru că primarul Nicolae Robu se opune, USR-iștii au început să strângă semnături de la timișoreni, pentru a-și putea susține inițiativa în consiliul local.

Asalt la Politehnică: 1.000 de elevi din țară și din Republica Moldova se întrec în 7 concursuri

Elevi din Maramureș, Neamț, Harghita dar și Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Dolj, Mehedinţi sau Bihor, precum și din Republica Moldova au venit, la Politehnica Timișoara, pentru… o punte între generații. Sunt în jur de 1.000 și, după o seară relaxantă, la Grădina de Vară Capitol, sâmbătă se vor întrece în șapte concursuri speciale.

Top