Stirile din ziua: 20 aprilie 2018

liga a II-a

Poli, bagata in groapa de arbitri in meciul cu Dinamo

Poli, bagata in groapa de arbitri in meciul cu Dinamo

Meci foarte important pentru Poli Timişoara pe terenul liderului din play-out, Dinamo, în runda a VI-a. Deşi nu a strălucit, trupa viola nu merita să piardă, cu atât mai mult cu cât a luat un gol din ofsaid şi i-a fost refuzat un penalty pe final de joc. Însă totul este posibil în fotbalul românesc,

Sibiul lui Pelici se impune la limită în Ciarda Roșie

Dacă echipele din Timişoara, mai ales din prima ligă, au fost pregătite de nume ilustre ca Florin Marin, Leo Grozavu, Ionuţ Popa, şi mai nou Rică Neaga, un timişorean face istorie la alte echipe. Alex Pelici a eliminat FCSB doi ani la rând din Cupa României, în acest an dând efectiv de pământ cu echipa bucureşteană, dar „profeţii” nu sunt recunoscuţi la ei acasă.

Biciclete de epocă, numai bune de pozat, și 60 de locuri de parcare pentru vehiculele cu două roti, în Piața Operei

Biciclete cochete, de epocă, au apărut în centrul Timișoarei. Vă puteți face fotografii pe ele având în fundal Piața Operei din urbea de pe Bega. Nu numai atât. Reprezentanții EcoStuff România au realizat și 60 de noi locuri de parcare pentru biciclete în zona centrală a Timișoarei.

stadion

Stadion de 17 milioane de euro, inspiratie pentru arena de rugby din Buziasului. Robu: In 2020 se deschide

Stadionul din Calea Buziașului o să arate cam ca „Ilie Oană” din Ploiești. Asta a anunțat, vineri, primarul Nicolae Robu, la o zi după ce deputatul PNL Marilen Pirtea spunea că ar trebui căutate și alte surse de finanțare pentru o arenă destinată rugby-ului. Stadionul din Ploiești, construit în 2011, a costat 18 milioane de euro.

Călin Dobra, susținere totală pentru Simona Neumann în fața contestatarilor șefei TM 2021

Reprezentanții așa-zisului Grup de reflecție și inițiativă Timișoara Capitală Europeană s-au întâlnit vineri cu președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Săptămâna trecută, mai multe asociații și personalități/personaje din Timișoara, constituite în grupul sus-menționat, au trimis un memoriu autorităților locale (Primăria și CJ Timiș), dar și Comisiei Europene.

Toți oamenii primarului. Azi, Gârboni, care „poate”

Scenă halucinantă în centrul centrului Timișoarei, cică viitoarea Capitală Culturală Europeană. Așadar, nu la Văscăuți, Dorohoi și nici măcar… Videle. O femeie „înarmată” cu o găleată, mop și alte ustensile spăla de zor un „jeep” direct pe trotuar. Care „jeep” aparține șefului ei și totodată al filarmonicii, Ioan Gârboni.

centura de sud

Centura de Sud are primul termen in instanta. CNAIR: Nu putem spune când vor începe lucrările

După o licitație începută în vara anului trecut, cu numeroase prelungiri, la finele lunii februarie 2018 a fost anunțat câștigătorul licitației pentru Centura de Sud a Timișoarei. Rezultatul a fost contestat, astfel că acum urmează lupta în instanță. Timișorenilor nu le rămâne decât să îndrăznească să creadă. Și să aștepte.

ședințe

Efectul PMP post-protocol la CJ Timiș. PSD e rezervat, PNL anunță că e momentul ca Dreapta să strângă rândurile

PSD spune că PMP e de câteva săptămâni în afara protocolului de colaborare de la CJ Timiș și e rezervat în declarații. PNL e însă fericit, pentru că ruperea protocolului ar putea da semnalul unirii Dreptei. Mai trebuie însă să-și dea demisia, sau să fie dată afară din PMP, și Roxana Iliescu.

Firmele din Timis au drumul deschis spre Porto. Acord de colaborare semnat in premiera

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș și AEP – Asociația Antreprenorială Portugheză (Portuguese Entrepreneurial Association, Chamber of Commerce & Industry) au semnat, în premieră, un acord de colaborare. La Porto a avut loc un parteneriat de afaceri, la care au participat câteva zeci de firme din cele două țări.

PMP Timis denunta protocolul cu PSD si ALDE. Samartinean: PSD trebuie sa renunte la functia de presedinte al CJ

Mai puțin de doi ani – atât a durat „povestea de iubire” care a asigurat funcționarea fără sincope a CJ Timiș. Protocolul semnat pe vremea lui Sorin Grindeanu între PSD, PMP și ALDE este denunțat de „populari”, care spun că trebuie reluate toate discuțiile, pentru binele județului.

Robu vrea, Pirtea spune ca primaria n-are bani. Cand vom avea stadion de rubgy in Calea Buziasului

Deputatul PNL Marilen Pirtea susține că primăria nu are forța financiară pentru a construi un stadion de rugby modern pentru Timișoara Saracens. Municipalitatea are în desfășurare licitație pentru acest proiect, în condițiile în care primarul Nicolae Robu promite, de mai mulți ani, 4 baze sportive în cartiere, cu finanțare de la bugetul local.

Hai sa te uiti dupa stele! Weekend plin la cel mai mare centru comercial din vestul României

Vă plac bijuteriile? Sunteți pasionați de astronomie? Căutați o carte bună de citit? La aceste întrebări, dar și la altele găsiți răspuns, la acest sfârșit de săptămână, la Iulius Mall, unde au loc tot felul de evenimente, pentru toate vârstele și gusturile.

Top