Stirile din ziua: 24 aprilie 2018

laborator

La Muzeul de Artă Timișoara vin jandarmii. Tablourile semnate Baba se întorc la București

La Muzeul de Artă Timișoara vin jandarmii. Tablourile semnate Baba se întorc la București

După mai multe săptămâni de dispute și promisiuni că situația s-a rezolvat în favoarea Muzeului de Artă Timișoara, cele 27 de lucrări semnate Corneliu Baba, împrumutate de la Muzeul Național de Artă, se întorc în Capitală. Ele vor fi luate din Piața Unirii sub supragherea jandarmilor.

Colterm

Colterm, salvat de la Oradea. Certificate verzi de 16 milioane de lei vs. amendă de 25 de milioane de euro

Pasibilă de o amendă de 25 de milioane de euro, Colterm trebuie să cumpere certificate verzi în valoare de 16 milioane de lei. Le va lua de la Oradea și le va plăti eșalonat. În caz contrar, societatea de termoficare cu unic acționar consiliul local ar putea intra în faliment.

Vând casă în Ungaria Mehkerek la 10 minute de graniță

Vând casă în Ungaria Mehkerek la 10 minute de graniță, aproape de Salonta, la 20 min de Gyula, zonă foarte liniștită. Suprafața totală este de 960 mp. Este apă, gaz, curent, canalizare. Casa are două intrări, 3 camere, baie, bucătarie și un coridor lung. Telefon: 0770-147.205 Preț 6500 euro negociabil.

Robu explica operațiunea Drujba pe malul Begăi: Era o urgență să se taie copacii

Copacii tăiați zilele trecute pe malul Begăi erau incluși în „planul” apărut în urma unei vizite pe teren a primarului Nicolae Robu. Acesta susține că ar fi trebuit puși la pământ mai repede, pentru că erau un pericol. În plus, multe tăieri ar avea la bază solicitări făcute de timișorenii speriați.

dn6

Accidente mai putine, morti mai multi, pe strazile Timisoarei, in 2017

Deși în 2017 s-au înregistrat mai puține accidente decât în anul precedent, în Timișoara, numărul morților din cauza acestor evenimente rutiere tragice a crescut. Așa arată datele raportului prezentat în ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică de șeful Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Alin Petecel.

Lunga vară fierbinte din Iosefin: Încep șantierele la podurile Dragalina și Eroilor

A început numărătoarea inversă: a fost dat ordinul de începere a lucrărilor la podurile Dragalina și Eroilor. Asta înseamnă că nu peste multă vreme vor porni efectiv șantierele, estimate să dureze 10 luni. Cea mai mare parte a banilor vine de la guvern, prin PNDL II. Urmează restricții de trafic.

Fă ce spune Pirtea, nu ce face el!

Printre cei care au acuzat în termeni duri grotescul spectacol de la Pitești, unde au fost aduși cu arcanul copii care să facă tumbe în fața premierului Vasilica Dăncilă și a altor mahări PSD-iști, s-a numărat și deputatul PNL Marilen Pirtea. Și bine a făcut, scenele de la Pitești amintind clar de alte vremuri, fiind mai mult decât dezagreabile.

Primăria Timișoara începe dezinsecția și deratizarea

Nu avem dezinsecție fiindcă angajații Primăriei Timișoara nu-și asumă răspunderi. Robu: Nu pot să-i oblig să semneze

Primăria Timișoara nu dă încă drumul licitației pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare, deși putea face acest lucru încă din toamna trecută. De vină, spune Nicolae Robu, sunt atât procedurile complicate, cât și angajații PMT, care nu vor să-și asume răspunderi. Edilul susține că în 3 săptămâni se va face totuși dezinsecție.

FEST – FDR: Luna mai începe la Timișoara cu teatru, concerte, spectacole de stradă / PROGRAM

La început de mai, Timișoara se transformă din nou: devine capitala teatrului. A 23-a ediție a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești începe pe 5 mai și stă, în acest an, sub semnul schimbării. Tema este „Involuție – Revoluție – Evoluție”. Biletele au fost puse deja în vânzare.

Lecție de viață la Chefi la cuțite. Irina și Andrei Strătilă, doi nevăzători cu lipici în bucătărie

Irina și Andrei Strătilă, doi basarabeni pentru care Timișoara înseamnă acum acasă, au făcut senzație în ediția de luni seară a show-ului de televiziune „Chefi la cuțite”. Soț și soție, sunt amândoi nevăzători și au reușit să impresioneze exigentul juriu al concursului, trecând în faza următoare a acestuia.

Top