Stirile din ziua: 11 aprilie 2018

Detergent la statia de epurare. Fabrica Dalli, amendata de Garda de Mediu

Stația de epurare a Timișoarei a făcut… spume, astfel că o echipă formată din comisari ai Gărzii de de Mediu și inspectori ai ABA Banat a venit să vadă ce se întâmplă. Ei au descoperit în scurt timp și sursa de poluare, astfel că au dat o amendă consistentă.

Teren prea valoros doar pentru niste tarabe. Amenajarea completa din Piata 700 depinde de Pasajul Solventul

Piața 700 rămâne încă o vreme așa cum este. Anunțată demult, modernizarea acestui spațiu ultracentral uitat în timp mai așteaptă. Urmează un concurs de soluții, însă fără termen de realizare. Primarul Nicolae Robu vorbește inclusiv de un pasaj subteran spre Spitalul Militar, dar nu chiar acum.

Drept la replica

Compartimentul Comunicare al Poștei Române SA ne-a trimis un drept la replică la materialul publicat pe deBanat.ro luni, 11 aprilie, conform căruia lucrările de reabilitare la Palatul Poștelor sunt în plină desfășurare. Cu amendamentul că, probabil, muncitorii firmei contractacte să facă lucrările nu au revenit din minivacanță, pentru că nu era picior de om pe schele, iată despre ce este vorba. La finalul șantierului, clădirea va fi iluminată artistic.

Bookfest la Timisoara. Cartarescu, lansare in premiera nationala si reduceri care ajung si la 80% / PROGRAM

Salonul de Carte Bookfest se întoarce în această primăvară la Timișoara, cu unii dintre cei mai renumiți autori ai momentului. Vor peste 25.000 de volume, de la mai multe edituri, cu reduceri între 20 și 79%, lansări de carte și sesiuni de autografe. Mircea Cărtărescu își va lansa în premieră națională cel mai recent volum.

robu pe bicicleta

Extravagantul domn Robu sau cum e vazut primarul Timisoarei de la Bucuresti

„Ce suflet negru trebuie să aibă cei ce vorbesc de rău un asemenea oraș?! Timișoara, oraș nepereche, te iubesc”, a răbufnit marți primarul Nicolae Robu într-o postare pe Facebook. Acum nu știu cine a vorbit de rău Timișoara, dar, în ultima perioadă, primarul a fost eroul unor articole/reportaje în mass-media centrală.

Vandali in familie. Au platit cele mai scumpe panselute din viata lor

A venit primăvara, oamenii își primenesc curțile și grădinile. Unii plantează flori, alții… le fură, ca să le planteze. O mamă și fiul ei au „cumpărat” cele mai scumpe panseluțe pentru gospodăria lor. Asta, după ce au fost prinși de polițiștii locali pe Podul Michelangelo.

Stalpisori cu telecomanda anti-bizoni, in centrul istoric al Timisoarei

Lipsa evidentă a locurilor de parcare din zona centrală a Timișoarei, combinată cu lipsa la fel de evidentă de bun simț a unor șoferi face, de multe ori, ca străzi pietonale să fie transformate în parcări ad-hoc. Amenzile nu sunt de ajuns, așa că primăria se pregătește de un experiment.

Universitatea de Vest Timișoara

Clientelismul PSD lovește si in mediul academic. Universitatea de Vest, lovita la buget

Cinci universități de stat care fac parte din Consorțiul Universitaria vor primi mai puțini bani de la buget din luna septembrie. Printre acestea se numără și Universitatea de Vest din Timișoara. Întâmplător sau nu, consorțiul a criticat în mai multe rânduri politicile PSD din domeniul educației.

Memoriu anti-Asociatia Timisoara Capitala Culturala 2021, la Comisia Europeana. Cine este Grupul de reflectie si initiativa

Un memoriu despre activitatea Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 a fost înregistrat la Comisia Europeană, Primăria Timișoara, CJ Timiș și Ministerul Culturii. Autoritățile locale sunt invitate să precizeze cât se poate de repede „dacă își mențin încrederea în conducerea asociației” și sunt făcute mai multe solicitări legate de funcționarea ATCCE.

întreruperi

Intreruperi de curent

E-Distribuție nu a programat miercuri, 11 aprilie, întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Chișoda, Utvin (p), Dumbrăvița – str. Ferventia (p), Olimp, Saturn, Neptun, Etolia, Venus, Soarelui, Quasar, Pluto, Mesteacăn (p), Ferenczes, Dorului, Cetinei, Platinei, Arinului, Alunului, A. Gabor, Superba, Iaspic, Simplex, Sirius, Științei, Baka, Centaur, Univers, orele 9 –

Top