Veste cât se poate de proastă pentru Nicușor Miuț, fostul director al Direcției Patrimoniu din PMT. Deși Judecătoria Timișoara fusese de acord cu liberarea sa condiționată, instanța superioară a decis altceva. Miuț poate încerca din nou după 1 octombrie.
Pe 26 iunie, Judecătoria Timișoara admitea propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Timişoara, de liberare condiţionată a lui Nicușor Miuț, fostul șef al Patrimoniului din PMT. Măsura a fost însă contestată, iar miercuri, 8 august, Tribunalul Timiș a decis să anuleze hotărârea magistraților de la judecătorie. Completul de judecată a admis „contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Timişoara, împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Timişoara (…) Desființează sentinţa contestată şi rejudecând (…) respinge ca neîntemeiată cererea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, privind acordarea liberării condiţionate condamnatului Miuț Nicușor Constantin”. Totuși, acesta va putea face din nou o solicitare de liberare condiționată după 1 octombrie.
În iunie 2016, Nicușor Miuț a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, după ce magistrații de la Curtea de Apel Timișoara s-au pronunțat în dosarul Heaven. Procurorii i-au trimis în judecată pe Miuț și alți 4 angajați din PMT, pentru un contract cu clubul Heaven, aparținând cunoscutului om de afaceri Dorin Epure. Cei cinci au fost acuzați că au aranjat o licitație în favoarea lui Epure, privind închirierea bazei pe care se află clubul Heaven. Mai mult, dacă în contractul de închiriere era vorba de aproximativ 3.000 de metri pătrați, chiriașul a folost în realitate peste 12.000 de metri pătrați, pentru diferență neachitând niciun ban primăriei. Prejudiciul adus primăriei a fost estimat la aproape 230.000 de euro. Miuț a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare și interzicerea ocupării unor funcții publice timp de trei ani după eliberare. (sursa foto: www.evz.ro)
Comentarii prin facebook